Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Politisk redaktör till Piteå Tidningen

Norr Media, Piteå

Ansök nu

Norr Media och Piteå-Tidningen söker politisk redaktör

Nu söker vi en politisk redaktör till Piteå-Tidningen, en ansvarsfull och intressant roll där du får bidra till en öppen samhällsdebatt och ge dina perspektiv på aktuella frågor. Piteå-Tidningen grundades 1915 och är det självklara nyhetsmediet i Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Arjeplog. Ledarsidan är en viktig röst i bevakningsområdet och har genom åren haft tongivande skribenter som breddat perspektiven och utmanat tankegångar. Sidan är oberoende socialdemokratisk och ska vara engagerande, folkbildande och bidra till den lokala demokratin.

Rollen
Som politisk redaktör är du är med och bidrar till en öppen samhällsdebatt och ges möjlighet att ge dina perspektiv på aktuella frågor. Du stora möjligheter att forma ledarsidan och arbetar nära redaktionen men tar självständiga beslut om opinionsmaterialet i samråd med ansvarig utgivare.  Ledarsidan ska prioritera den lokala politiken och det lokala samhällslivet men även ge utblickar mot rikspolitiken. I rollen ingår att skriva både snabba analyser under tidspress och mer genomarbetade texter.

Du kommer att ha mycket läsarkontakt och möter läsarna även i en mer utåtriktad roll utanför de traditionella spalterna. Du ansvarar och publicerar ledarsidans innehåll i tidningen och på sajten och ser till att materialet får digital spridning och genomslag. 

Arbetsplatsen är på centralredaktionen i Piteå. Redaktionen jobbar målstyrt och har som övergripande mål att uppnå en jämställd rapportering och att nå ut även till en yngre målgrupp. Som politisk redaktör förväntas även du arbeta efter de övergripande målsättningarna.

Om dig
Vi söker dig som har ett stort intresse för lokal politik och lokal samhällsutveckling. Du ska ha en stor kunskapsbank, ett starkt socialdemokratiskt patos och förmågan och viljan att engagera och nå ut brett med dina åsikter. För att trivas i rollen behöver du vara nyfiken, analytisk och snabb i tanken och vass med pennan.

Om anställningen
Anställningen är tillsvidare. Omfattningen är 100%, oregelbundna arbetstider förekommer. Tillträde sker enligt överenskommelse.
Placeringsort är på centralredaktionen i Piteå.
Lön: Individuell lönesättning.
Resor i tjänsten kan förekomma.

Ansökan och kontaktuppgifter
Välkommen med din ansökan senast den 31 januari 2022 . Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsdatumet gått ut.
Vi eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Frågor om tjänsten besvaras av Lenitha Andersson-Junkka, redaktionschef, 070-3601307. Facklig företrädare är Gunnel Ekman, SJF, 070-2601007.

Om Norr Media AB

Piteå-Tidningen ingår sedan 2019 i Norr Media AB, norra Sveriges ledande mediebolag där även de redaktionella titlarna NSD, Norrbottens-Kuriren och Norran ingår. Norr Media äger också distributionsbolaget Svensk hemleverans Norr AB och tryckeribolaget Tryck i Norrbotten. Bolaget ägs av NTM-koncernen, som är stiftelseägd och har som syfte att skapa lokal samhällsnytta och värna demokratin. Grunden i vår verksamhet är lokal journalistik, där våra redaktioner verkar ständigt för att leverera oberoende nyheter och faktagranskad information. Vi når ut i de kanaler där medborgarna finns, oavsett teknik.

Publicerad 2022-01-03

Ansök nu