Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Politisk redaktör till Norran

Norran, Skellefteå

Ansök nu

Nu söker en av Sveriges ledande lokala nyhetstidningar en frisinnad politisk redaktör.

Om Norran
I en starkt socialdemokratiskt präglad region har Norran, med centralredaktion i Skellefteå, varit en frisinnad röst ända sedan tidningen grundades 1910. Med en politisk tillhörighet på liberalismens vänsterflank är vi en viktig del i samhällsdebatten på en plats som idag är under kraftig utveckling, med miljardinvesteringar i ny grön industri och infrastruktur, ett omdebatterat kulturhus, en expansiv bostadsmarknad och en befolkningstillväxt som utmanar beslutsfattare att göra många och modiga val.

Om Tjänsten 
Som politisk redaktör på Norran verkar du mitt i detta. I frisinnad socialliberal anda skriver du ledartexter som når cirka 66 000 personer i norra Västerbotten. Du utvecklar, paketerar och sprider åsiktsmaterial på norran.se och i andra digitala kanaler, samt publicerar ledar- och debattsidorna i papperstidningen. Du får stort utrymme att vara med och forma hur framtidens ledarmaterial ska se ut och hur vi bäst skapar engagemang och når en ny publik.

Som stöd har du skribenter från Liberala nyhetsbyrån och lokala debattörer och krönikörer. Med hjälp av analysverktyg kan du följa vilket genomslag dina och andras texter får och lära dig mer om vad som berör. Du har också möjlighet till utbyte med motsvarande roller i andra mediehus inom NTM-koncernen, som vi tillhör. Du arbetar nära redaktionen och den journalistiska samhällsbevakningen som görs där, men agerar fristående och tar självständiga beslut kring åsiktsmaterialet i dialog med ansvarig utgivare och utifrån egna innehållsmål.

Om dig
Kanske är du i början av din karriär inom opinionsbildning, kanske är du mer erfaren. Rollen kan formas efter dig som individ, så länge du har de rätta drivkrafterna. Vi söker dig som är tekniskt orädd, idérik och angelägen om att prova nya grepp. Ett starkt intresse för lokalpolitik och samhällsutveckling är en förutsättning för rollen. Du är en person med en stor kunskapsbank, ett starkt socialliberalt patos och förmågan att engagera och nå ut brett med dina åsikter. Du är nyfiken, analytisk och snabb i tanken och med pennan.

Välkommen till en fri, ansvarsfull och högintressant roll där du varje dag får bidra till en öppen samhällsdebatt och ge dina perspektiv på aktuella frågor.

Om anställningen
Tjänsten är en heltid där oregelbundna arbetstider förekommer. Placeringsort är Skellefteå. Tillsättning sker under hösten 2022 efter överenskommelse. Olika upplägg kan diskuteras.

Skicka din ansökan till helena.strombroershag@norran.se.Sista ansökningsdag 2022-05-31.
Urval sker löpande så ansök redan idag!

Kontaktuppgifter
För mer information kontakta redaktionschef och ansvarig utgivare Helena Strömbro Ershag
Tel: 0910-578 11, Mail: helena.strombroershag@norran.se

Facklig kontaktperson för SJF är Adam Savonen
Tel: 0910-578 52, Mail: adam.savonen@norran.se

Välkommen med din ansökan!Publicerad 2022-01-03

Ansök nu