Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Planeringschef/avdelningschef Universitetsledningens kansli

Linnéuniversitetet, Växjö / Kalmar

Ansök nu


Linnéuniversitetet är inne i en spännande utvecklingsfas och erbjuder en växande och dynamisk arbetsplats på två orter. Förutom att universitetet satsar hårt på att erbjuda ett attraktivt utbildningsutbud och högkvalitativ forskning ligger ett stort fokus på ledarskap och samarbete över organisatoriska gränser. Linnéuniversitetet är det sjätte största universitetet avseende utbildning men utmärkande är korta beslutsvägar och närhet till kollegor i andra delar av organisationen. Läs mer om oss på: https://lnu.se/mot-linneuniversitetet/om-linneuniversitetet/

Universitetsledningens kansli främsta uppdrag är att stödja universitetsledning, vicerektorer och universitetets ledningsprocesser. Kansliet spelar en central roll i arbetet med universitetets mål och vision. I uppdraget ingår att samordna arbetet med verksamhetsplanering och uppföljning, verksamhetsutveckling, upprätthållande och kvalitetssäkring av myndighetsutövning, vilket inkluderar interna regelverk och beslutsstruktur samt relevant juridik. I uppdraget ingår även utredningar, ärendehandläggning och universitetsövergripande samordning inom en rad områden såsom utbildnings- och forskningsfrågor, säkerhetsfrågor samt hållbarhet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en planeringschef som även är avdelningschef för universitetsledningens kansli. Planeringschefen är stöd till universitetets ledning och ansvarar för att utveckla, planera, samordna och bereda arbetet med universitetets verksamhetsplanering och uppföljning samt hanterar frågor som styrmodeller, resursfördelning, årsredovisning, budgetunderlag samt omvärldsbevakning och analys. Det ingår även att upprätthålla regelbundna kontakter med universitetets verksamheter, departement och att delta i nationella och internationella nätverk inom ansvarsområdet. I rollen som avdelningschef har du personal- och ekonomiansvar omfattande ca 30 medarbetare och du har ansvar för kansliets verksamhet och utveckling, arbetsmiljö samt personal och budgetansvar. Som chef på universitetsförvaltningen verkar du direkt under universitetsdirektören och ingår i en avdelningschefsgrupp som arbetar nära universitetsledningen.  

Kvalifikationer
Vi söker dig med erfarenhet av angivna arbetsuppgifter inom högskolesektorn, eller motsvarande erfarenhet från annan del av statlig sektor. Du behöver ha minst högskoleexamen och gedigen erfarenhet av arbete med centrala ledningsprocesser samt att ha strategiskt och med helhetssyn arbetat med planering och uppföljning. Du bör även ha erfarenhet av att arbeta med omvärldsanalyser och statistiska material. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och du bör vara prestigelös och trygg i ditt ledarskap med flerårig erfarenhet av chefsuppdrag där personal-, verksamhets- och ekonomiansvar ingått. Du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att bygga förtroendefulla relationer och samarbeten. Du är kreativ, lyhörd och har förmågan att skapa ett gott arbetsklimat, där medarbetare synliggörs, trivs och utvecklas. Du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i både tal och i skrift.

Anställningsvillkor
Placeringsort: Växjö eller Kalmar. Då anställningen innebär arbete i både Kalmar och Växjö måste du vara beredd att i varierad grad tjänstgöra på båda orterna.
Anställning: Tillsvidareanställning på 100 % fr o m snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan och kontakt
För mer information om anställningens innehåll kontakta universitetsdirektör Therése Iveby-Gardell, 0470-70 87 06, therese.ivebygardell@lnu.se. För information om anställningsprocessen kontakta biträdande HR-chef Ulf Sernelin, 0470-70 82 77, ulf.sernelin@lnu.se.

Fackliga organisationer nås via universitetets informationscenter på 0772-28 80 00.

Välkommen med din ansökan enligt instruktion nedan senast 12 oktober 2022.

Linnéuniversitetet har ambitionen att tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och mångfald tillför organisationen.

Registrera din ansökan via knappen "Ansök" längst ned i annonsen. De meriter Du åberopar ska Du styrka med intyg och de ska bifogas digitalt i din ansökan. Ansökan och övriga handlingar ska märkas med anställningens diarienummer. Alla handlingar som åberopas ska vara inkomna till universitetet senast kl. 24.00 sista ansökningsdagen.

Vi undanber oss telefonsamtal från försäljare av jobbannonser.

Publicerad 2022-09-21

Ansök nu