tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Planchef

Sundsvalls kommun, Sundsvall

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Sundsvall är inne i sin mest spännande fas på länge. Norra Sverige står i fokus för hållbara etableringar och intresset för Sundsvallsregionen är stort. Sundsvall har satt offensiva mål med att skapa 5 000 nya jobb till år 2030, att bli klimatneutrala och att utjämna de sociala skillnaderna.

Stadsbyggnadskontoret är en central drivkraft i kommunen med ansvar för utveckling, planering och skötsel av vår stad och kommun. Det gäller exempelvis kommunala vägnät, parker, grönområden, skog och allmänna platser. Vi utvecklar ständigt kvaliteten på vår service till näringsliv och invånare, vårt ledarskap och medarbetarskap samt våra arbetsprocesser.
Det finns övergripande målsättning att Sundsvall ska växa och att i samverkan med kommunens övriga myndighetsfunktioner stärka tillgängligheten och service för näringslivet.

Avdelningen består av 12 medarbetare och ansvarar för detaljplanering, projekt och utredning. Avdelningen informerar om och ger service kring regler som gäller för markområden i kommunen i både planlagt område och utanför planlagt område. I det ingår att arbeta med kommunens översiktliga planering samt grönområden. I rollen ingår att samarbeta brett i kommunkoncernen och med andra myndighetsfunktioner, inte minst med kommunstyrelsekontoret och kommunstyrelsens planeringsutskott kring lokala och regionala frågor.

Vi söker en planchef som tillsammans med medarbetarna, förvaltningens ledningsgrupp och kommunkoncernen vill medverka till att skapa bästa möjliga förutsättningar för en långsiktigt hållbar utveckling i Sundsvalls kommun.

Arbetsuppgifter
Som planchef leder och utvecklar du en verksamhet som ständigt förändras efter nya krav och förväntningar och du ska på ett professionellt sätt kunna kommunicera verksamheten både internt och externt. Du leder avdelningens löpande verksamhet, stöttar medarbetare och ansvarar för verksamhetsplanering och uppföljning. Som avdelningschef är du arbetsgivarföreträdare med formellt ansvar för verksamhet, personal, ekonomi och förväntas driva utvecklingen av avdelningen framåt tillsammans med medarbetarna.

Det finns en övergripande målsättning om att stärka tillgängligheten och service för näringslivet i kommunen där du kommer att vara en aktiv part och representera förvaltningen. Tillväxt och stärkta serviceambitioner kommer att kräva nya arbetssätt och innovativ utveckling inom området. Som avdelningschef deltar du även i flertalet externa nätverk. Exempelvis regionala nätverk för planering och byggande samt styr- och referensgrupper med andra samhällsaktörer.

Du är direkt underställd stadsbyggnadsdirektören och ingår i förvaltningens ledningsgrupp där du är delaktig i den övergripande ledningen, styrningen och utvecklingen på förvaltningen. Till stöd i ditt arbete har du förvaltningens stabsfunktioner inom ekonomi, HR, IT och kommunikation.

Det finns möjligheter i organisationen att arbeta delvis på distans men som chef för avdelningen förväntas du vara fysiskt på plats under större delen av arbetstiden.

Kvalifikationer
Som chef för planavdelningen krävs det först och främst goda ledaregenskaper, du gillar att ta tag i saker och tillför extra energi genom att engagera din omgivning. Du är lyhörd samtidigt som du vågar utmana och ifrågasätta för att driva verksamheten framåt. Du är en erfaren, kommunikativ ledare som med god samarbetsförmåga som kan skapa engagemang och delaktighet. Du kan på ett strukturerat sätt planera och organisera avdelningens arbete. Det är viktigt att du har förmåga till helhetssyn och kan göra korrekta avvägningar med avseende på uppdraget och verksamhetens bästa.

Då interna och externa kontakter är en del av tjänsten behöver du vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang samt tycka om att underhålla relationer, gamla som nya.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant inom arbetsområdet. Det är meriterande om du har utbildning som fysisk planerare, arkitekt- eller ingenjörsexamen samt chefs- och ledarskapsutbildning.
Du har chefserfarenhet som inneburit personal- verksamhets- och budgetansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med plan- och bygglagen samt erfarenhet från kommunal verksamhet. Vidare är erfarenhet av utvecklingsarbete kring digitalisering, innovation och samverkan för service mot företag också meriterande.

Du har mycket god svenska i tal och skrift och det är meriterande med god engelska i tal och skrift. Vidare är du väl förtrogen med vardagliga digitala redskap som Outlook, Word, Excell och Powerpoint samt kunskap om planprogram, Stratsys eller liknande. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönetyp: Månadslön

Ansökan
Sista ansökningsdagen: 2023-02-05
Referensnummer: C120939

Kontakt
Andreaz Strömgren
Stadsbyggnadsdirektör
Telefon: 060-19 13 01

Anders Bolin
Biträdande stadsbyggnadsdirektör
Telefon: 060-19 15 47

Fckliga representanter
Eva Forslund
Ledarna
Telefon: 070-399 93 66

Birgitta Selin
Sveriges Ingenjörer
Telefon: 073-270 36 77

Robin Fångsjö
Vision
Telefon: 060-19 19 88

Sofi Gode
Naturvetarna
Telefon: 060-19 12 95

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas vilket då innebär krav på svenskt medborgarskap och godkänd säkerhetsprövning innan påbörjad anställning i enlighet med Säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad 2023-01-20

Ansök nu