Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Planchef

Alingsås kommun, Alingsås

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås, kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du ska kunna påverka mer än den egna arbetsplatsen. Här jobbar nästan 4 000 medarbetare för att varje dag ge god samhällsservice till våra invånare, besökare, företag och föreningar. Vi gör det i enlighet med våra värdeord: engagemang, öppenhet och respekt. Tillsammans skapar vi Alingsås!

I vår vision för 2040 är Alingsås Västsveriges vackraste kulturstad i en levande bygd. Genom nytänkande, engagemang och tillgänglighet skapar vi livskvalitet för alla.

I Alingsås finns rum för karriär och friluftsliv, föreningar och företagare. För landsbygd och stadspuls, studentliv och grannar. Nätverk och tystnad, kaféer och hembakat. Alingsås är trästaden med rum för hela livet.

Alingsås kommun befinner sig i en expansiv fas med ett antal pågående strategiska planer och kommande stadsutvecklingsprojekt. Tillväxtavdelningen ansvarar för övergripande strategiska frågor inom samhällsplaneringen, som översiktlig planering, exploatering och näringslivsutveckling. Inom kort genomförs en organisatorisk ändring och kommunens detaljplanering flyttas till Tillväxtavdelningen. Hos oss får du en viktig roll i att skapa det framtida Alingsås och vara med och utveckla planenheten i ett nytt sammanhang.

Arbetsuppgifter
Drivs du av att utveckla samarbeten och skapa samsyn i strategiska frågor? Vill du arbeta med framtidens Alingsås? Hos oss får du möjlighet att följa med på Alingsås resa som tillväxtkommun. Alingsås har unika förutsättningar för en hållbar stadsplanering. Staden har en stark egen identitet där du får chansen att ta hand om ett 400 år gammalt kulturarv, samtidigt som vi planerar för framtiden.

Uppdraget som planchef är en central roll i det strategiska arbetet med kommunens tillväxt. Som planchef är du enhetschef för planenheten och leder ett tiotal medarbetare. Du ansvarar för kommunens arbete med detaljplaner och deltar i den strategiska planeringen av nya områden för bostäder, kommunal service, handel och industri. Du ansvarar för att arbetet på enheten utförs effektivt, i enlighet med tidsplaner, med god kvalitet och hög servicegrad. Planchefen svarar för att en förtroendefull dialog upprätthålls med berörda privata och offentliga aktörer, däribland kommunens övriga förvaltningar och politiker. Planchefen förväntas också bidra med att utveckla nya arbetsprocesser och tjänster för företag och medborgare, som underlättar för Alingsås kommun att växa med kvalitet. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat strategisk planering, sätta relevanta mål och identifiera behov av förändringar, planering och uppföljning för att säkerställa leverans och kvalitet.

Som planchef har du verksamhets-, budget- och personalansvar och leder, fördelar och utvecklar arbetet mot uppsatta mål. I personalansvaret ligger bland annat att hantera rekryteringar, lönesamtal, medarbetarsamtal och att ansvara för enhetens arbetsmiljö. Planchefen ingår i Tillväxtavdelningens ledningsgrupp, tillsammans med två andra enhetschefer och avdelningschef.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning samhällsbyggnad eller motsvarande akademisk utbildning inom samhällsplanering. Du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat som chef/ledare, gärna inom området för samhällsplanering.

Du har god insikt och kunskap om plan- och bygglagen samt miljöbalken och det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med detaljplanering. Du är väl förtrogen med hur den kommunala beslutsprocessen fungerar. Du har god datorvana och är trygg i ett digitalt arbetssätt.

Vi ser att du är en strategisk ledare med ett genuint intresse för samhällsplanering och av att få medarbetare att växa. Vi söker en tydlig ledare med ett mål- och resultatorienterat förhållningssätt, som samtidigt är en god lagspelare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen har Alingsås kommun valt att samarbeta med Solum Search. För frågor om rekryteringsprocessen, kravprofil och önskade kompetenser för rollen är du välkommen att kontakta Ylva Dahl, Solum Search via mobil 073-026 38 34 alt e-post ylva.dahl@solumsearch.se

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05.

Publicerad 2022-05-13

Ansök nu