Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Plan- och exploateringschef

Salems kommun, Rönninge

Ansök nu

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Arbetsplatsen
På miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen arbetar ca 40 medarbetare indelade i fem enheter på uppdrag av kommunstyrelsen och bygg- och miljönämnden. Enheterna är central administration, bygg- och miljö, fastighet, gata/VA samt plan- och exploatering. Förvaltningen driver kommunens samhällsplanering, miljö- och naturvårdsarbete och ansvarar för en god och hållbar boendemiljö för Salems invånare. Förvaltningen har en god stämning och ett klimat där medarbetare samarbetar inom och mellan enheter.

Plan- och exploateringsenheten arbetar för att möjliggöra en hållbar utveckling av kommunens fysiska miljö. På enheten arbetar sju kompetenta medarbetare inom exploatering, plan samt kart- och mät med långsiktig hållbar planering genom att arbeta med exploateringar och avtal, handlägga detaljplaner, tillhandahålla kartsystem, producera kartor och utföra mätverksamhet.

Ditt uppdrag
Som plan- och exploateringschef är ditt uppdrag att driva och utveckla enhetens arbete avseende exploateringar, detaljplaner samt kart- och mätverksamhet på ett effektivt, ekonomiskt och kvalitetssäkert sätt. I rollen ingår att arbeta för samhällsutveckling, säkerställa att lagar och förordningar inom området följs och att politiska beslut genomförs. Du arbetar strategiskt med den långsiktiga utvecklingen av kommunen och ger stöd till enheten och medarbetarna. Vidare bidrar du på ett affärsmässigt sätt till ett gott samarbete med exploatörer och markägare, där du även ansvarar för upphandling av de leverantörer som verksamheten kräver. Tjänsten är direkt underställd förvaltningschefen och du ingår i dennes ledningsgrupp.

Vem är du?
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom exempelvis samhällsbyggnad eller lantmäteri. Du har minst fem års erfarenhet från liknande arbetsområden, gärna inom offentlig sektor. Vi ser också att du gärna har minst tre års erfarenhet från arbete i ledande befattning med personalansvar. Utöver kunskap inom PBL och exploatering är det mycket meriterande med erfarenhet av förrättning och förhandling samt önskvärt med kunskap inom avtalsjuridik och GIS. Vi söker dig som är en trygg ledare med förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Som person är du tydlig i din kommunikation och präglas av ett mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Det är av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga, är strukturerad och uppnår resultat.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Kontakt
Christina Lood
Förvaltningschef
08-532 598 00

Ansökan
Sista ansökningsdag: 16 Augusti 2021.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-06-24

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News