Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Plan- och exploateringschef

Bollebygds kommun, Bollebygd

Ansök nu

Vill du vara med och påverka Bollebygds framtid? Vill du ha ett omväxlande arbete med inflytande, intressanta kontakter och möjlighet att arbeta med helheten i olika projekt?

Nu söker vi dig som vill anta den spännande utmaningen att leda och samordna plan- och exploateringsenhetens verksamhet och spela en central roll i den strategiska utvecklingen av kommunen.

Unga, expansiva Bollebygd är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter.

I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Gå gärna in och läs mer på www.bollebygd.se

Arbetsbeskrivning
Plan- och exploateringsenheten arbetar nära kommuninvånarna och har god kommunikation med såväl kommuninvånare, företagare som förtroendevalda. Enheten omfattar fysisk planering, GIS, bredbandsinfrastruktur samt mark och exploatering. Enheten består idag av tio medarbetare med följande befattningar: projektledare, samhällsplanerare, GIS-ingenjör, exploateringsingenjör samt administratör.

Plan- och exploateringsenhetens uppdrag är att på ett strategiskt och hållbart sätt skapa förutsättningar för bostäder, verksamheter och besökare i Bollebygds kommun.

Som plan- och exploateringschef är ditt uppdrag att tillsammans med medarbetare inom enheten driva och utveckla enhetens arbete avseende exploateringar, detaljplaner/planer samt kart- och mätverksamhet på ett effektivt, ekonomiskt och kvalitetssäkert sätt. I rollen ingår att arbeta för samhällsutveckling, säkerställa att lagar och förordningar inom området följs och att politiska beslut genomförs. Du arbetar strategiskt med den långsiktiga utvecklingen av kommunen och ger stöd till organisationen, enheten och medarbetarna. Vidare bidrar du på ett affärsmässigt sätt till ett gott samarbete med exploatörer och markägare. Tjänsten är direkt underställd förvaltningschefen och du ingår i dennes ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Du har en arkitekt- eller en ingenjörsutbildning i botten (högskoleutbildning inom fysisk planering, samhällsplanering eller arkitektur, minst 3 år) kombinerat med flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har erfarenhet av ledarskap, gärna i en politiskt styrd organisation. Det är av stor vikt att du har helhetssyn och långsiktigt tänkande samt den strategiska och sociala förmåga som krävs för att få enheten att arbeta mot gemensamma mål. Du har goda kunskaper inom verksamhetsområdet, erfarenhet av samhällsbyggnadsprocesserna och har ett stort intresse för samhällsutveckling.

Som person är du förtroendeingivande och trygg i ditt ledarskap. Du gillar att leda, driva och motivera samt att skapa och behålla goda relationer som präglas av dialog och ömsesidigt utbyte. Du har också lätt för att hålla god struktur, formulera tydliga mål samt fatta beslut och på ett bra sätt kommunicera dessa. Vidare har du en god förmåga att se, lyssna in, inspirera och stödja dina medarbetare och agerar på ett tillitsskapande sätt.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Löneform: Fast lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100

Ansökan och kontakt
Vi vill ha din ansökan med det snaraste eftersom intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Önskar du mer upplysningar om tjänsten och vår rekryteringsprocess är du välkommen att kontakta vår rekryteringskonsult Anders Bolin på Tarasso.

Anders nås på anders.bolin@tarasso.se samt på telefon 073-250 88 05.

Sista ansökningsdag: 2022-10-16
Referensnummer: 2022/8

Publicerad 2022-09-19

Ansök nu