lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Översiktsplanerare

Sundsvalls kommun, Sundsvall

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Sundsvalls kommuns gemensamma vision "Tillsammans släpper vi skaparkraften fri och bygger ett hållbart Sundsvall med plats för alla" vilar på tre värdeord - mod, öppenhet och helhetssyn.

Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här har du 15 min från Sveriges vackraste centrum-miljö, Stenstan, till naturen med milslånga skid- och motionsspår, fina sjöar, svamp- och bärskogar. I Sundsvall finns ett erkänt rikt restaurang- och nöjesutbud och kvalitativ shopping i centrum eller i Sveriges tredje största externa köpcenter Birsta. Du har dessutom resten av världen inpå knuten med hjälp av våra europavägar, järnvägar och vår flygplats.

Kommunstyrelsekontorets är en av åtta förvaltningar inom Sundsvalls kommun, där avdelning för Hållbar tillväxt ingår. Avdelningens uppdrag är att samordna, planera, genomföra och följa upp ett antal strategiska ansvarsområden i syfte att utveckla Sundsvall i positiv riktning. Det sker genom arbete på lokal, regional, nationell samt internationell nivå, genom att omsätta dessa strategier till operativ handling.

Just nu står vi inför en spännande framtid då norra Sverige är intressant för den gröna omställningen av industrin. Samtidigt ska Sundsvalls kommun jobba för att utjämna sociala skillnader och bli en klimatneutral kommun.

Arbetsuppgifter
Arbetet som översiktsplanerare innebär att arbeta för en fortsatt positiv utveckling såväl inom kommunen som inom Sundsvallsregionen. Uppdraget utgår från politiska beslut och målsättningar och sker i nära samarbete med andra förvaltningar och kommunala bolag. Du kommer att arbeta med rullande översiktsplanering genom vår helt digitala översiktsplan. Du kommer också att delta i olika utvecklingsprojekt kopplade till fysisk planering. Projekten kan handla om infrastruktur, bostäder, verksamhetsmark, kultur, natur och grönytor, klimatanpassning m.m.

Dina arbetsuppgifter innebär:

  • ta fram översiktsplan och planeringsstrategi enligt PBL

  • utveckla det kontinuerliga översiktsplaneringsarbetet

  • framtagande av utredningar inom fysisk planering på en övergripande nivå

  • bereda remissvar och ärenden för politiska beslut

  • delta i nätverk för översiktsplanering och samhällsplanering, liksom klimatanpassning, både inom kommunen, länet och nationellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademiskutbildning inom samhällsplanering, fysisk planering eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Du som söker ska även ha kunskap och erfarenhet av översiktsplanering samt flera års relevant och aktuell yrkeserfarenhet.

Vi ser det som meriterande om du har:

  • kunskap och erfarenhet av arbete inom naturvård, grönyteplanering, klimatanpassning eller arbete med att stärka biologisk mångfald

  • kunskaper inom stadsbyggnad, fysisk planering, samhällsplanering eller samhällsbyggnad från kommunalt arbete.

  • förståelse för vad det innebär att genomföra olika utvecklingsområden från översiktsplanen vidare i detaljplaner

  • kunskap om olika digitala verktyg som Adobeprodukterna, Story-Map eller liknande.

  • flera års aktuell yrkeserfarenhet inom området

Du är strukturerad och har förmåga att se samband i ett större sammanhang men du behöver också kunna omsätta det till praktisk handling för att uppnå avsett resultat. Vidare är du uthållig eftersom uppdraget innebär att under lång tid driva processer för att få till förändringar och nå uppsatta mål. Då interna och externa kontakter ingår i tjänsten är god kommunikations- och samarbetsförmåga av största betydelse.

Tjänsten kräver att du att du besitter en god digital mognad. B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Ansökan
Ansök senast: 2023-04-02
Referensnummer : C124696

Kontakt
Leena Utterström
Sektionschef avd. Hållbar tillväxt
Telefon: 070-190 22 44

Fackliga företrädare
Eva-Marie Blusi Tyberg
SACO Naturvetarna
Telefon: 070-235 23 99

Robin Fångsjö
Vision
Telefon: 060-19 19 88

Övrigt
Vi verkar för en drogfri arbetsmiljö och drogtest kan förekomma vid nyanställning av personal. Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka på länken: https://www.raddning.info/om-oss/jobba-hos-oss/raddningstjanst-i-beredskap

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad 2023-03-06

Ansök nu