Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Områdeschef för Genomförande vid Samhällsbyggnadskontoret

Södertälje kommun, Södertälje

Ansök nu

Vill du vara med och driva utvecklingen av Södertälje?

Vi arbetar med en ambitiös utbyggnadsplan som innehåller många stora bostads-, infrastruktur- och verksamhetsområdesprojekt och som syftar till att ytterligare stärka platsen och attraktionskraften. Vi bygger och utvecklar allt från nya stadsdelar till utveckling av parker och rekreationsstråk utmed kanalen till förberedelser för nya stambanor.

För att hantera detta är Samhällsbyggnadskontoret inne i en utvecklingsfas där vi tar nästa steg för att växla upp kontoret till nästa nivå, allt för att stå bättre rustade inför alla spännande samhällsbyggnadsprojekt.  Förbättringsarbetet innebär bl a att vi delar in kontoret i tre nya områden för att kunna växa klokt och stärka det nära ledarskapet. Nu startar vi rekrytering av områdeschefer till de nya chefsrollerna! 

Viktigt att notera är att både den exakta rollen som områdeschef  och den organisatoriska indelningen inte är helt klar än så det finns goda möjligheter att sätta din prägel på resultatet.

Vi söker dig som vill vara med och leda arbetet med att utforma och utveckla framtidens Södertälje!

Rollen som områdeschef för Genomförande är placerad direkt under kontorschefen. Inom området för Genomförandet är det tänkt följande delar ska finnas; hanteringen av våra investerings- och reinvesteringsprojekt, trafikfrågor, utveckling av stadens offentliga platser och miljöer och delar av kontorets myndighetsutövning mm.

Ledarskap i Södertälje  

Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer.  

I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap bottnar i en djup förståelse för vår värdegrund samt vilka krav vi ställer och vilka förväntningar vi har på ledarskap i Södertälje kommun.  

En dag på jobbet 

Du har det direkta ledarskapet över 5-7 enhetschefer med en total personalgrupp på 85-110 medarbetare.

Du har budget och verksamhetsansvar och svarar för utformning och uppföljning av mål och strategier kopplat till ditt område.

Du ingår i Samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp och kontorets styrgrupper för projekt och uppdrag. Som medlem i lednings- och styrgrupperna bidrar du aktivt i arbetet med att lyfta fram hela kontorets kompetens och förmåga. I rollen ingår även projektägarskapet för ett flertal strategiska stadsutvecklingsprojekt. 

Det är en mycket utåtriktad roll där du både företräder ditt verksamhetsområde och Södertälje kommun i kontakten med intressenter, exploatörer, medborgare och näringsliv.

Vem är du?  

Krav:

Minst 5 års erfarenhet som chef och ledare inom samhällsbyggnadsområdet.
Erfarenhet att leda andra chefer
Erfarenhet av verksamhets- ekonomi- och personalansvar.
Högskoleutbildning inom teknik, samhällsbyggnad, ekonomi eller en erfarenhet som vi bedömer likvärdig. 
Svenska i tal och skrift.
Körkort för personbil.

Meriterande:
Arbetat inom kommunal verksamhet och en politisk styrd organisation

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som motiveras och drivs av att göra skillnad i ditt ledarskap!

Du har en förmåga att leda och styra utifrån mål och givna ramar och leverera goda resultat som svarar upp till politikens mål.

Du har en öppen kommunikation och ett genuint intresse för människor!

Du är lyhörd inför medarbetarnas behov och frågeställningar.

Du leder genom förtroende och aktiv närvaro där du skapar trygghet och tydlighet.

Du har en grundsyn om att vi jobbar bäst tillsammans.

Du behöver vara generalist med helhetssyn för att nå framgång.

Omfånget på uppdrag och utmaningar är stort så för att lyckas ser vi att du har ett motiverande och relationsskapande arbetssätt med ett tydligt inkluderande ledarskap.

Där andra ser hinder ser du möjligheter.

Du är van att arbeta med strategiska frågor kring styrning, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten.

Du är van att arbeta med strategiska frågor kring styrning, uppföljning och kvalitetssäkring av verksamheten.

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du är svensk medborgare.

Säkerhetsklassningen innebär att vi kommer genomföra en säkerhetsprövning med slutkandidat. En förutsättning för anställning är att resultatet från prövningen leder till att du blir säkerhetsklassad.

Vi erbjuder dig  

Din nästa arbetsplats kommer att vara i vårt Stadshus precis intill pendeltågsstationen. Här har du nära till Södertälje centrum, pendeltåg, bussar och en fantastisk utsikt över såväl staden som kanalen.

Vi tillämpar årsarbetstid vilket innebär att du i den mån verksamheten tillåter, kan styra och planera din egen arbetsdag och arbetstid. Under pandemin tillämpar vi distansarbete i hög grad men vi vill att du ska vara på plats en viss del av arbetsveckan beroende på allmänna rekommendationer. Vi ser även fortsatt positivt på att kunna erbjuda viss del distansarbete när rekommendationerna kring hemarbete släpps.

Vi erbjuder även ett friskvårdsbidrag på upp till 3 000 SEK per år samt möjlighet att byta semesterersättningen mot extra lediga dagar.

För övriga förmåner se https://www.sodertalje.se/kommun-och-politik/jobba-hos-oss/formaner/

Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver att du är svensk medborgare.

Säkerhetsklassningen innebär att vi kommer genomföra en säkerhetsprövning med slutkandidat. En förutsättning för anställning är att resultatet från prövningen leder till att du blir säkerhetsklassad.

Välkommen till oss!  

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Titel:
Områdeschef för Genomförande vid Samhällsbyggnadskontoret

Omfattning:
100

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten
Sista ansökningsdag: 2022-01-30


För mer information om tjänsten
Andreas Klingström, Samhällsbyggnadsdirektör 08-5230 7131Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000Publicerad 2022-01-07

Ansök nu