Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Näringspolitisk expert

Transportföretagen, Stockholm

Ansök nu

Vi söker en näringspolitisk utredare med fokus på kollektivtrafik

Är du en analytisk utredare som är bra på påverkansarbete och att skriva?

Arbetsbeskrivning

Som näringspolitisk expert ska du företräda Sveriges Bussföretag och Transportföretagen i sammanhang som tex näringslivsträffar med myndigheter, politiska branschmöten, möten med politiker m fl. I arbetet ingår att initiera och utveckla dialogen med medlemsföretag, myndigheter politiker, journalister och andra branschintressenter. Du kan utföra utredningsarbete, samla in och analysera stora mängder information och snabbt omvandla detta till underlag för opinionsbildning. Du ska självständigt kunna ta fram skriftliga underlag och utkast till remisser, officiella skrivelser, debattartiklar etc. Du ska löpande kommunicera förbundets arbete, bland annat genom att skriva texter till hemsidor, sociala medier, nyhetsnotiser till nyhetsbrev och föreläsa vid relevanta seminarier.

I rollen ingår även att tillsammans med branschchefen administrera och planera verksamheten i bussbranschens egen forsknings- och utvecklingsfond BR. Det är du som skriver kallelser, protokoll m.m. dit. Se www.bussbranschen.se

Sök gärna tjänsten omgående då urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kommer att tillsättas så snart det blir rätt matchning mellan Transportföretagen och kandidat.

KVALIFIKATIONER

Vem är du?

Vi söker dig som är jurist, statsvetare eller ekonom gärna med erfarenhet från offentlig förvaltning, exempelvis inom kommun, landsting, region, departement eller statlig myndighet. Du ska ha goda kunskaper om EUs processer och institutioner. Förvaltningsrätt och statistik är kunskaper som du behärskar väl. Du är en mycket god skribent i svenska och kan arbeta med texter och offentliga dokument på engelska. Du tror på privat företagande och vill bidra till att förbättra villkoren för Sveriges bussföretag och kollektivtrafikens resenärer.

OM FÖRETAGET

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation. I våra sju förbund ingår drygt 9 200 medlemsföretag som tillsammans har cirka 204 700 anställda. Vi är den självklara hemvisten och den samlande rösten för den svenska transportnäringen. Vår vision är ”Transportföretagen tar dig till en bättre framtid”. Det gäller både våra medlemmar och våra anställda.

Om verksamheten Sveriges Bussföretag

Sveriges Bussföretag företräder drygt 275 medlemsföretag över hela Sverige. Medlemsföretagen kör offentligt upphandlad trafik, kommersiell linjetrafik samt turist- och beställningstrafik. Bland medlemsföretagen finns såväl börsnoterade bolag som mindre familjeföretag.

Kontakt
Anna Grönlund, Branschchef
Tel: 070-612 71 74
epost: anna.gronlund@transportforetagen.se

Publicerad 2022-01-07

Ansök nu