Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Näringspolitisk expert med inriktning sjukvård

Vårdföretagarna, Stockholm

Ansök nu

Vill du arbeta med frågor som svenska folket rankar som de absolut viktigaste? Vill du ha en nyckelroll i att utveckla förutsättningarna för vårdgivare inom svensk hälso- och sjukvård?  

Vården och omsorgen står inför stora utmaningar men också stora möjligheter. Genom att öka beslutsfattares kunskap om privata vårdgivares bidrag till välfärden och leverera konstruktiva förslag för att möta framtidens behov bidrar du till att göra skillnad för Vårdföretagarnas över 2000 medlemsföretag.

Vi söker nu en näringspolitisk expert med erfarenhet av sjukvårdsfrågor, en driven person som kan konsten att påverka politiska beslut och som vill vara med och utveckla förutsättningarna för Vårdföretagarnas medlemmar.   

Rollen
I den här rollen arbetar du proaktivt och tar stort eget ansvar för vårt näringspolitiska arbete inom bransch sjukvård i syfte att bevaka, utveckla och säkra långsiktig villkor och förutsättningar för våra medlemsföretag.

Du är ett ansikte utåt i näringspolitiska frågor som rör sjukvård och företräder Vårdföretagarna och våra medlemsföretag i externa sammanhang. I synnerhet när det gäller dialog med beslutsfattare i riksdag, regering och regioner men också i media och med myndigheter och statliga utredningar. Det är en nätverkande roll där du har nära samverkan med sjukvårdsföretag på högsta ledningsnivå och driver branschens frågor framåt.

För att lyckas i rollen måste du ha politisk fingertoppskänsla, vara en driven och leveranssäker person samt en god kommunikatör som i snabbt tempo är van vid att ta fram egna underlag.

Utbildning och bakgrund

  • Du har en akademisk examen inom statsvetenskap, juridik, ekonomi eller motsvarande. Vi söker dig som har gedigen erfarenhet från politiskt arbete eller påverkansarbete och som är särskilt intresserad av och har kunskap om sjukvårdsfrågor.

  • Du har en utvecklad analytisk förmåga och god kunskap om politiska processer på såväl nationell som regional nivå. Du har kreativa idéer om hur beslutsfattare och andra intressenter ska påverkas till faktiska resultat och ett starkt intresse av att utveckla och driva näringspolitik.

  • Du har förmågan att bygga, utveckla och behålla nätverk då arbetet till står del är utåtriktat mot målgrupper som företagare och företagsrepresentanter, politiker, tjänstemän och media.

  • För att trivas i rollen måste du ha lätt för att driva ditt eget arbete, ha en vass penna och förmåga att på egen hand kunna utveckla rapporter och förslag. Det är en självklarhet för dig att hålla dig à jour med det som händer i omvärlden såväl inom politiken som i sjukvårdsfrågor.

  • Egna nätverk inom politiken eller i vårdsverige ser vi som meriterande.  

Vårt erbjudande
Vi erbjuder dig en spännande och omväxlande tjänst i en organisation som representerar 2000 privata vård- och omsorgsgivare som jobbar på uppdrag av landets regioner och kommuner och som tillsammans har fler än 105 000 medarbetare. Som arbetsgivar- och branschorganisation är vår uppgift att teckna branschens kollektivavtal, stödja företagen i att utvecklas och säkra långsiktiga förutsättningar och bida till ökad kunskap om privat driven vård och omsorg. Du kommer att ta ett stort ansvar för branschfrågorna i Vårdföretagarnas Bransch Sjukvård som omfattar både primär och specialistvård. Hos oss blir du en del av ett förbund som verkar i ett större sammanhang tillsammans med Almega och Svenskt Näringsliv.

Vi erbjuder en roll med stor frihet under ansvar och med ett stort eget mandat. På kansliet är vi ett bra team som stöttar och hjälps åt för att lösa våra medlemsföretags utmaningar. Dessutom arbetar du med frågor som engagerar på allvar.

Just nu söker vi också en näringspolitisk expert med inriktning personlig assistans. Du kan söka båda eller en av tjänsterna.

Välkommen med din ansökan!

Vill du veta mer?
Frågor om tjänsten besvaras av Vårdföretagarnas näringspolitiska chef Sabina Joyau, sabina.joyau@vardforetagarna.se. Vi kallar fortlöpande till intervjuer.

Om Almega
Almega är Sveriges ledande arbetsgivarorganisation för tjänsteföretag. Vi representerar ett sextiotal olika branscher i tjänstesektorn och våra medlemmar är närmare 11 000 företag med över 550 000 medarbetare.

Vi är en modern arbetsplats med ca 155 engagerade medarbetare. Vårt uppdrag är tydligt. Att skapa de bästa förutsättningarna för tjänsteföretag, arbetsgivare och tjänstesektorn i Sverige. Det gör vi genom att förhandla fram ca 160 av arbetsmarknadens modernaste kollektivavtal. Vi gör det också genom att påverka och informera politiker, allmänhet och beslutsfattare kring de viktigaste frågorna för våra medlemsföretag. Dessutom bistår vi våra medlemmar med stöd, inspiration, råd och utbildning i allt som rör deras roll som arbetsgivare.

Publicerad 2022-11-21

Ansök nu