lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Myndighetschef

Mullsjö kommun, Mullsjö

Ansök nu


Mullsjö är en kommun med ca 7 400 invånare, 3 mil nordväst om Jönköping. Kommunen är känd för sina många möjligheter till friluftsliv men också för sitt rika förenings- och kulturliv. Pendlingsmöjligheterna är goda från såväl Jönköping, Falköping, Skövde, Ulricehamn, Tidaholm som Göteborg.

Vill du vara med på en spännande resa mot framtidens socialtjänst? Är du en tydlig, strategisk och kommunikativ ledare som kan fatta modiga beslut i syfte att föra verksamheten framåt? Då kan den här tjänsten vara någonting för dig. Socialförvaltningen i Mullsjö kommun är inne i en spännande förändringsprocess. Vårt förhållningssätt i förändringsarbetet är lösningsinriktat och nu söker vi en myndighetschef som vill vara högst delaktig i resan mot framtidens Socialtjänst

Om rollen
Verksamhetsområdet myndighet är en del av socialförvaltningen. Verksamheten omfattar enheterna barn och unga, vuxen och öppenvård. Du kommer dessutom vara närmsta chef till kommunens biståndsenhet.

I rollen som verksamhetschef myndighet kommer du att ingå i socialförvaltningens ledningsgrupp och är direkt underställd Socialchefen. Som verksamhetschef leder och utvecklar du verksamheten i samarbete med kollegor, enhetschefer och medarbetare. I uppdraget ingår att leda och följa upp verksamheten och ekonomin i linje med gällande lagstiftning och upprättade mål. Du har ansvaret för verksamheten i sin helhet och att verkställa de beslut som tas av nämnden och förvaltningsledningen. Du tillgodoser att verksamhetens medarbetare har de kunskaper, resurser, system och rutiner som krävs. I uppdraget ingår att vara drivande i utvecklingsarbetet inom verksamhetsområdet samt att förankra och implementera förändringar. Genom trygghet och tydlighet leder du verksamheten och dess ledningsgrupp bestående av tre engagerade enhetschefer.

I uppdraget innebär även ett direkt ledarskap för kommunens fem kompetenta biståndshandläggare. Du planerar, följer upp och kvalitetssäkrar verksamheten samt ansvarar för att all verksamhet sker rättssäkert och utifrån de lagar och förordningar som styr.

Du har personal-, budget- och arbetsmiljöansvar. Med en hög grad av flexibilitet och samverkansförmåga tar du tillvara på den mindre kommunens fördelar med närhet till kollegor och korta beslutsvägar. En central del i ditt uppdrag är att hålla dig uppdaterad med aktuell kunskap, lagar och forskning inom området. Ditt ledarskap bidrar till ett öppet klimat och en god arbetsmiljö.

Som verksamhetschef i Mullsjö kommun får du ett varierande och ansvarsfullt arbete. Hos oss hittar du arbetsglädje, gemenskap och möjligheter till utveckling. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp som tillsammans med våra medarbetare skapar fantastiska resultat - varje dag.

Om dig
För att lyckas med uppdraget söker vi dig som är socionom eller har annan utbildning som vi bedömer som relevant. Du har erfarenhet av ledarskap och med fördel även av att leda andra chefer i en politiskt styrd organisation. Du är mål- och resultatorienterad och utövar ett nära ledarskap. Du är lyhörd för att ta tillvara på medarbetarnas kompetens. Du har kompetens och erfarenhet av myndighetsutövning. Du ska ha kunskap i de lagrum och regelverk som är framträdande inom verksamhetsområdet samt har erfarenhet av att tolka och tillämpa dess innehåll i praktiken.

Du har lätt för att samarbeta, nätverka och skapa goda relationer. Du inspirerar och väcker engagemang hos dina medarbetare. Vi vill att du har en tilltro till att du och andra kan, vill och vågar. Du är också transparant, tydlig och prestigelös i ditt arbete.

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Tjänsten är på heltid med anställningsformen tills vidare.

Visst distansarbete är möjligt.

Tjänsten innebär att säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer att genomföras vid anställning.

Vi planerar att genomföra anställningsintervjuer med utvalda kandidater 2023-05-03, 2023-05-04 och 2023-05-08.

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-11

I den här rekryteringen samarbetar Mullsjö kommun med Chefspoolen. För mer information om tjänsten, kontakta Håkan Olsson 070-581 79 18 hakan.olsson@chefspoolen.se

Publicerad 2023-03-16

Ansök nu