Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag10.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Mark- och exploateringsingenjör

Rättviks kommun, Rättvik

Ansök nu

Samhällsutvecklingsförvaltningen, Stabs- plan- och markenheten

Rättvik – där tradition möter framtid!
Här finns de mest attraktiva boendemiljöerna med hög livskvalitet, trygghet och service för våra invånare och besökare; mycket tack vare vårt gedigna hållbarhetsarbete.

Samhällsutvecklingsförvaltningen arbetar med mark och planering, miljö och byggande, näringsliv, kultur, ungdom och fritid. Hos oss arbetar cirka 45 medarbetare. Förvaltningen har en bred verksamhet som berör alla som på något sätt verkar i eller besöker Rättviks kommun. Vårt samlade uppdrag innebär att göra det attraktivt för nuvarande och potentiella invånare, företag och besökare att bo, leva, verka och investera i vår kommun.

Beskrivning
Det händer mycket i Rättviks kommun, stabs-, plan- och markenheten stärker nu sitt team med ytterligare medarbetare. Möjligheterna i en mindre kommun är våra täta samarbeten och snabba beslutsvägar. 

Som markägare har Rättviks kommun ett ansvar både för den långsiktiga samhällsplaneringen och för den löpande förvaltningen av den mark vi äger. Stabs-, plan- och markenheten ansvarar bl.a. för kommunens obebyggda markreserv och specialbyggnader, samt utveckling och exploatering av markinnehavet. Vi genomför köp och försäljning av mark samt deltar vid planläggning för bl.a. bostads- och verksamhetsetableringar. Vi ser till att nödvändiga avtal förhandlas fram.

Hos oss får du arbeta i en öppen atmosfär med ett engagerat team. Vi är ett litet kontor där vi hjälper och stöttar varandra. Vi erbjuder dig varierande och spännande arbetsuppgifter på en arbetsplats i utveckling. Vi är positiva till olika typer av distansarbetslösningar och har medarbetare som bor i andra delar av Sverige. 

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se.

Arbetsbeskrivning
I rollen kommer du att vara delaktig i stabs-, plan- och markenhetens verksamhet inom hållbar samhällsutveckling och exploatering. Du medverkar till att förverkliga kommunens vision, genom förvärv, utveckling, planering och genomförande av markfrågor. Du kommer att få arbeta både enskilt och i team med övriga medarbetare på enheten. I ditt uppdrag ingår bland annat att:

  • Ansvara för bygg- och exploateringsprocesser tex projektledning och exploateringsavtal 

  • Företräda kommunen vid lantmäteriförrättningar som köp, försäljning och fastighetsbildning

  • Förvalta och utveckla kommunens markreserv samt specialbyggnader/anläggningar.

  • Arbeta med förhandlingar, avtal och överenskommelser 

  • Medverka aktivt i planprocesser

  • Samverka med byggherrar, fastighetsägare, ledningsägare, kommunala förvaltningar och bolag.

  • Föredra ärenden inom ansvarsområdet för utskott/kommunstyrelse

Kvalifikationer
Du bör ha examen från högskola lantmätare, samhällsplanerare eller jämförbar utbildning, samt några års arbetslivserfarenhet inom mark och exploatering. Det är önskvärt med erfarenhet av projektledning samt erfarenhet av kommunalförvaltning. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet och intresse av dialog med medborgare. Du har god samarbetsförmåga och är mål- och resultatorienterad. I rollen som mark- och exploateringsingenjör är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt och att påbörjade ärenden avslutas. Du analyserar och löser komplexa frågor.

Om arbetsgivaren
I Rättviks kommun skapar vi förutsättningar för utvecklande arbetsplatser med trygga ledare och medarbetare.

Vi värnar om varandras arbetsmiljö och vill att alla medarbetare ska trivas och utvecklas hos oss.

För oss är det viktigt att alla går till jobbet med en positiv känsla och känner arbetsglädje.
Vi skapar livskvalitet och gör skillnad för människor varje dag, vi har Sveriges Viktigaste Jobb!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100 %

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-05-23
Referensnummer: 2021/40

Kontakt
Lena-Stina Björklund
0248-701 89

Facklig företrädare
Susann Woxmark
Vision
0248-702 74

Publicerad 2021-05-03

Ansök nu