Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kultur- och fritidschef

Kumla kommun, Kumla

Ansök nu


Har du ett stort intresse för att utveckla föreningslivet och brinner för de breda samhällsfrågorna? Genomsyras ditt arbetssätt av samverkan, nyfikenhet och dialog? Kan du med din kompetens och energi bidra till en positiv utveckling av Kumla kommun – med verksamheter som ger mening, livskvalitet och guldkant till kommunens invånare och besökare? Då kommer denna tjänst som förvaltningschef för kultur och fritid vara ett perfekt uppdrag för dig, välkommen med din intresseanmälan!

Med stort engagemang för sina medborgare satsar Kumla framåt. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om sina invånare och tillvarata den närhet som finns skapas ett Kumla som är liiite bättre!

I Kumla finner du en expansiv kommun med stark befolkningsutveckling, nyföretagande och tillväxt i befintliga företag. Här finns en kommun som kan, vill och törs satsa. I det arbetet spelar kultur- och fritidsförvaltningen en viktig roll för att skapa en attraktiv och livskraftig kommun där människor kan bo, mötas och uppleva saker tillsammans.

Ditt övergripande uppdrag är att leda förvaltningen och utveckla och säkerställa en effektiv verksamhet som med hög kvalitet bidrar till en positiv utveckling av Kumla kommun. Du arbetar med ett helhetsperspektiv och skapar synergier mellan både övriga förvaltningar, föreningar och andra organisationer.

Till din hjälp har du en förvaltning med omkring 80–90 medarbetare fördelade på tre avdelningar, Fritids-, Park- och Kulturavdelningen. Du har direkt personalansvar för tre avdelningschefer och för ytterligare fyra medarbetare. Du leder givetvis förvaltningens ledningsgrupp och ingår även i kommunens övergripande ledningsgrupp.

Som förvaltningschef är du övergripande ansvarig för hur de olika verksamheterna drivs, t ex vad gäller organisation, styrning och arbetsmiljö. Du samverkar med nämnden politiska företrädare och säkerställer att din organisation levererar bra beslutsunderlag.

Vem är du?
Vi vill att du har relevant utbildning på högskole- eller universitetsnivå och har tidigare erfarenhet av arbete i en ledande befattning inom en politiskt styrd organisation, där du har haft helhetsansvar för verksamhet, personal och ekonomi. Du är van att leda andra chefer och att arbeta nära politiken. Vi ser det som en självklarhet att du verkat i föreningslivet, antingen i din profession eller på din fritid.

Du är en trygg ledare, van att arbeta på en strategisk nivå och med en god förmåga att såväl entusiasmera som att förmedla mål och visioner. Du bygger ditt ledarskap kring förtroende, engagemang och motivation. Därigenom skapar du tillsammans med dina medarbetare en kultur som genomsyras av framåtanda, energi och nyfikenhet. Din goda kommunikativa förmåga bidrar till en positiv känsla av delaktighet och samhörighet bland dina medarbetare och samarbetspartners. Du är en ledare som värdesätter dialog.

Vi söker dig som är lösningsorienterad och som ser de möjligheter som finns i ett utvecklat och välfungerade samarbete med olika intressenter. Vi tror att du är en nyfiken och utvecklingsfokuserad person som gärna ser nya vägar och lösningar och som även uppmuntrar andra till nya perspektiv.

Ditt arbete är alltid långsiktigt och med en tydlig koppling till den politiska visionen, där du med god struktur formulerar mål och följer upp resultat. Det är viktigt för dig att du och din verksamhet levererar utifrån tagna beslut. Samtidigt är du mån om kommunen som helhet och att invånarna får ut det bästa av de olika verksamheterna.

Du är en van IT-användare och har en god svenska i tal och skrift. Du är också bekväm i att använda engelska.

Intresseanmälan och information
All administration i denna rekryteringsprocess kommer att hanteras av AxÖ Consulting.

Anmäl ditt intresse för tjänsten på AxÖ Consultings hemsida, axoconsulting.se – lediga jobb senast den 31 oktober.

För mer information kontakta rekryteringskonsult Anneli Wallin på telefon 072-398 02 77 eller via mail anneli.wallin@axoconsulting.se, eller Linda Axäng telefon 079-340 54 42 eller via mail linda.axang@axoconsulting.se.

Alla intresseanmälningar behandlas konfidentiellt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.  Det kan det bli aktuellt att en bakgrundskontroll genomförs på kandidater som går vidare i processen.

Om verksamheten
Kumla kommun är en tillväxtkommun som ligger centralt i Örebro län och har ca 22 000 invånare. I kommunen finns framgångsrika företag, ett rikt kultur- och fritidsutbud, god kommunal service samt utmärkta kommunikationer. Kumlas Vision 2025 innebär att vi alltid strävar efter att vara lite bättre. Genom att växa smart, satsa på barn och unga, ta hand om våra invånare och att ta tillvara på den närhet som finns blir vi lite bättre.

Vi har en ny ledarplattform som tydliggör vårt erbjudande kopplat till behov, förväntningar och krav på chefer/ledare på olika nivåer och i olika faser av anställningen. Som ny chef i Kumla deltar du under det första året i introduktion och utbildning kopplat till uppdraget som chef. Som chef deltar du också tillsammans med dina 100 chefskollegor på chefsfrukost och ledarforum ett antal gånger per år. För alla chefer finns tre ledord som är attraktivitet, tillväxt och digitalisering.

Läs mer: kumla.se

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-10-31
Referensnummer: 2021/184

Kontakt
Anneli Wallin
072-398 02 77
anneli.wallin@axoconsulting.se

Publicerad 2021-10-04

Ansök nu