Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kultur- & Fritidsdirektör

Huddinge kommun, Huddinge

Ansök nu

Det här är en möjlighet för dig som vill leda och utveckla kultur- och fritidsverksamheten i Stockholms läns näst största kommun!

Din roll
Som kultur- och fritidsdirektör har du det yttersta ansvaret för kultur- och fritidsförvaltningens verksamheter och svarar gentemot kultur- och fritidsnämnden. Utifrån de politiskt satta målen leder du din verksamhet genom dina underställda chefer och säkerställer god och kostnadseffektiv kvalitet inom samtliga verksamhetsområden. Du rapporterar till kommundirektören och ingår i dennes ledningsgrupp där du förväntas bidra till kommunens helhetsarbete och representera kultur- och fritidsförvaltningen.

Förvaltningen ansvarar för kommunens bibliotek, kulturskolan, idrottshallar och idrottsplatser, öppen barn- och ungdomsverksamhet, bidrag till föreningar och studieförbund, kulturverksamhet, barnkonsten, Fullersta Gård, inköp av konst och utdelning av kultur- och idrottspriser. Inom förvaltningen arbetar cirka 200 medarbetare och 20 chefer.

Ledarskapet i Huddinge kommun präglas av förmåga att omsätta beslutade politiska mål till god verksamhet med fokus på kommuninvånarna. Direktören skapar på ett tydligt och engagerande sätt förståelse för uppdraget, klargör och kommunicerar mål och åtaganden samt skapar och upprätthåller välfungerande arbetsprocesser. Du förväntas vara öppen, initiativrik, idérik och konstruktiv i samverkan med andra förvaltningar, myndigheter, medborgare och samhället i stort för att lösa gemensamma uppgifter och utmaningar. Digitaliseringsarbete, budgetarbete och ansvar för ekonomi är andra viktiga delar i rollen.

Huddinge kommun är Stockholms läns näst största kommun och i rollen ingår därför att främja samarbete med andra aktörer i länet och ta ett omvärldsbevakande perspektiv.

Vi söker
Du har erfarenhet av att rapportera direkt till en politisk ledning eller i ett politiskt sammanhang. Det är önskvärt att du verkat inom en större sådan verksamhet, så att du kommer från en mer strategisk nivå och roll än en operativ. Du har verksamhetskunnande inom något eller flera av områdena inom kultur och fritid och är uppskattad som ledare och chef över chefer. Du har ett gediget samhällsintresse och är redo att visa ett stort engagemang för invånare, besökare, företagare och föreningsliv.

Du har i din roll ställt krav på utveckling och nödvändig förändring för att uppnå ökad effektivitet, ökad kvalitet med ekonomin i balans och väl fungerande organisation med nöjda medarbetare. Har du verkat i regionala och nationella forum är det mycket meriterande.

Som person är du öppen, lyhörd, prestigelös, konstruktiv och har god förmåga att planera, prioritera och fatta väl grundade beslut.

Du känner för Huddinges kärnvärden om mod, driv, mångfald och omtänksamhet och har förmågan att implementera dem i hela organisationen.

Vi ser en person som går in i rollen med erfarenhet och klokskap, samlad från tidigare liknande och relevanta roller. Startsträckan förväntas därmed vara relativt kort för den nye direktören. Om du inte kommer från den kommunala världen, bör du ändå ha god förståelse för offentligt styrd verksamhet.

Mer information och ansökan
För eventuella frågor eller för att inleda en dialog; kontakta gärna vår externa konsult Bo Bengtsson på Compass, 070-971 35 50 alt. bo.bengtsson@compass.se

Om du vill söka tjänsten, klicka på länken nedan. Vi intervjuar löpande men vill ha din ansökan senast 20/9 2021.

Huddinge är landets 14:e största kommun och Stockholms läns näst största med närmare 114 000 invånare. Huddinge är en snabbt växande kommun med tydliga visioner och ambitiösa mål för framtiden. Vi planerar för 20 000 nya bostäder de kommande åren. Huddinges geografiska läge är utmärkt med närhet till Stockholm samtidigt som vi är en prisbelönt naturkommun som tidigare bland annat utsetts till årets friluftskommun i Sverige. Huddinge är också hemvist för 18 000 studenter och är en av Sveriges snabbast växande studentstäder. Som ledare i kommunens ledningsgrupp är du tillsammans med kommunens 6 700 engagerade medarbetare en viktig samhällsbyggare. Tillsammans med oss gör du Huddinge till en av de mest populära kommunerna att bo, arbeta och besöka. Läs gärna mer på www.huddinge.se

Publicerad 2021-08-30

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News