Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kommunjurist

Gävle kommun, Gävle

Ansök nu


Arbetsbeskrivning

Som kommunjurist hos oss får du en spännande och viktig roll där du arbetar verksamhetsnära och med ett brett spektrum av frågor. Du arbetar konsultativt i juridiska frågor och ger juridisk rådgivning till kommunstyrelsen, nämnder och kommunens verksamheter inom ett brett fält med betoning på kommunalrätt och förvaltningsrätt.

Offentlighet och sekretess är viktiga frågor att hantera på ett bra sätt och där förväntas du bistå med såväl rådgivning som intern utbildning. Du har också ansvaret för att identifiera och genomföra utbildnings- utvecklings- och informationsinsatser för våra verksamheter. Du ansvarar också för genomförande av allmänna val.

Som kommunjurist kommer du att arbeta på både en operativ och strategisk nivå. Du kommer exempelvis ansvara för att genomföra rättsutredningar, upprätta styrdokument, kvalitetsgranska beslutsunderlag, skriva fram ärenden i den politiska beslutsprocessen och olika typer av juridiskt handläggningsarbete. Du har också ansvar för att aktivt följa rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på aktuell lagstiftning och praxis. Du ansvarar för kommunens juristnätverk.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har juristexamen samt flerårig erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Har du din erfarenhet från en offentlig sektor, gärna en kommun, ser vi det som meriterande.

Du har mycket goda kunskaper inom kommunal- och förvaltningsrätt samt offentlighets- och sekretesslagstiftning. Din förståelse för civilrättsliga frågeställningar så som till exempel avtalsrätt, skadeståndsrätt, upphandling och fastighetsrätt är mycket god. Har du erfarenhet av GDPR och annan offentligrättslig lagstiftning såsom socialrätt, skoljuridik ser vi det som meriterande.

För dig är det naturligt att ha ett konsultativt förhållningssätt och du är trygg i din yrkesroll. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du formulerar dig väl i tal och skrift och du har förmåga att anpassa ditt språk till olika situationer, syften och mottagare.

Du har en hög förmåga att leverera resultat, både vad gäller kvalitet och produktivitet. Du arbetar systematiskt, metodiskt och du har förmåga att prioritera utan att ge avkall på noggrannhet. Du är en god analytiker som kan lösa juridiska frågor på ett konstruktivt och effektivt sätt. Din förmåga att se helhet, lösa komplexa problem och göra välavvägda prioriteringar är god.

För dig är goda relationer viktigt och du har förmågan att skapa och bibehålla relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon.​

  • Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.

  • Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.

  • Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.

  • Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Efter överenskommelse.
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan
Ansök senast: 2021-04-25
Referensnummer: C52193

Kontaktperson
Anna-Karin Wågberg Sperring
Administrativ chef
Telefon: 026-17 80 16

Fackliga företrädare
Ann-Sofi Johansson Nyberg
Akavia
Telefon: 026-17 95 43

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Om arbetsplatsen
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Styrning och stöd Gävle har ansvaret för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå nära politiken. Våra medarbetare jobbar med helheten och samordnar arbetet som är gemensamt för alla sektorer inom Gävle kommun. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Tjänsten som kommunjurist är placerad på den Administrativa avdelningen där också enheterna för dataskydd och informationssäkerhet, kansli, säkerhet, social hållbarhet, kommunarkiv och överförmyndarenhet ingår.

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Om du blir inbjuden till en intervju för en tjänst hos oss i Gävle kommun ska du uppvisa giltig identitetshandling där medborgarskap kan utläsas. Om du är tredjelandsmedborgare uppvisar du giltigt arbets- och uppehållstillstånd, LMA-kort eller kopia av Migrationsverkets mottagna ansökan om förlängt uppehållstillstånd.
Behöver du ett personbevis? Beställ via www.skatteverket.se

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-04-06

Ansök nu