Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Tanums kommun, Tanumshede

Ansök nu

Välkommen till Tanums kommun med vidsträckta landskap, små semesterparadis och ett kulturarv i världsklass. Här bor människor som söker ett rikt liv. Nära till naturen med havet som granne och Göteborg endast en och en halv timma bort. I Tanums kommun är vi 1 300 medarbetare som arbetar för att ge Tanumsborna god service och ökad livskvalitet. Är du en driven ledare med erfarenhet från politiskt styrd verksamhet? Då vill vi att du söker jobbet som vår nya kommundirektör.

Det här blir din arbetsplats
Tanums kommun ligger i norra Bohuslän och har cirka 13 000 invånare. Här hittar du kända kustsamhällen som Fjällbacka, Grebbestad och Hamburgsund, men också ett rikt kulturliv, stora naturresurser och en mångfald av fritidsaktiviteter. Kommunen är Tanums största arbetsgivare och vi drivs av att leverera kvalitet i varje möte med invånarna.

Kommundirektören arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen, det innebär att du har det yttersta ansvaret att lägga förslag till och verkställa kommunstyrelsens beslut. Till din hjälp har du kommunledningskontoret med ansvar för bland annat kommunutveckling, ekonomisk förvaltning, personalpolitik, ledning- och samordning och näringslivsfrågor. Som kommundirektör är du också chef för samtliga förvaltningschefer och samordnar kommunkoncernens verksamhet.

Du rapporterar till kommunstyrelsen och ansvarar för beredning av samtliga ärenden till denna och dess utskott. Din arbetsplats kommer att vara i Kommunhuset i Tanumshede, men en stor del av tiden kommer du befinna dig ute i kommunen och möta medarbetare, företag och kommuninvånare.

En aktiv roll där du gör nytta på riktigt
Ditt uppdrag är att styra och utveckla kommunens verksamhet för invånarnas bästa. En roll som kräver såväl ordning och reda som flexibilitet och driv. Tanum är en trygg och välmående kommun med positiv framåtanda som utmanas av att kommunen växer. Det byggs många nya bostäder och fler väljer att flytta hit. Det betyder att vi behöver förbättra vår infrastruktur, bygga fler skolor och äldreboenden och utveckla vår socialtjänst, bara för att ge några exempel. Parallellt finns andra strukturella utmaningar, som att det är skillnad mellan kust och inland och att vi under sommarhalvåret växer från 13 000 till 50 000 invånare.

I rollen som kommundirektör behöver du kunna arbeta både strategiskt och taktiskt. Å ena sidan drar du upp de stora linjerna, utvecklar och effektiviserar vår organisation, skapar helhetssyn samt driver och leder de övergripande frågorna. Å andra sidan jobbar du handgripligen med uppdragen för stunden. Det kan handla om att besöka företag tillsammans med kommunstyrelsens ordförande, att lyssna på representanter för olika organisationer eller helt enkelt att vara tillgänglig för människors frågor, reflektioner och idéer.

Det här söker vi hos dig
Vi tror att du har lång erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, helst i en kommun, och att du har god insikt i hur en kommunal förvaltning styrs och fungerar. I grunden har du en akademisk examen som vi bedömer är relevant för tjänsten och någon form av utbildning i ledarskap. På meritlistan står också dokumenterad erfarenhet av styrnings- och ledningsarbete i offentlig verksamhet och att du framgångsrikt drivit utvecklingsprojekt.

Du är en god strateg med analytisk förmåga som kan dra korrekta slutsatser från omfattande underlag. Samtidigt stimuleras du av att tänka i nya banor och är inte rädd för att utmana konventioner för att nå bättre resultat. Du är en prestigelös ledare med förmåga att skapa delaktighet och engagemang, samtidigt som du målmedvetet kan driva en verksamhet som kräver såväl helikopterperspektiv som sinne för detaljer.

Din goda förmåga att kommunicera, i både tal och skrift, gör det möjligt att förklara komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt. Du har också lätt för att knyta nya kontakter och skapa nätverk, såväl bland medarbetare och politiker som bland invånarna i allmänhet.

Karaktärsdrag man förknippar med dig är strukturerad, lyhörd, engagerad, målinriktad och modig. Helt enkelt en ledare för framtiden.

Så här ansöker du
Vi erbjuder en unik möjlighet att axla rollen som kommundirektör i en av Sveriges vackraste kommuner, där vi arbetar utifrån värdena förtroende, ansvar, respekt och omtanke.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 3 oktober. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på denna sidan.

Kontakt
Pia Strandh
Senior rekryteringskonsult
073-340 92 13
pia.strandh@cordovan.se

Publicerad Igår

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News