tisdag6 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Kungsörs kommun, Kungsör

Ansök nu


Kungsörs kommun söker en driven och inspirerande ledare som kan ta oss in i framtiden. Som kommundirektör leder du en progressiv och hållbar kommun med fokus på tillväxt, samhällsgemenskap och samverkan. Visa ditt intresse idag och bli en del av Kungsörs kommun, där vi tillsammans skapar en blomstrande framtid!


Om uppdraget
Kungsör är den naturnära attraktiva Mälarkommunen, där vi med öppenhet, trygghet och kreativitet får människor och företag att mötas och växa.

Som kommundirektör leder du en utvecklingsinriktad kommun med starkt expansivt fokus, gott företagsklimat, samhällsgemenskap och en utpräglad vilja till intern så väl som extern samverkan.

För att lyckas med detta uppdrag krävs det att man är: visionär, vågar utmana etablerade sanningar och tänka i okonventionella banor inom ramarna för gällande regelverk. Till din hjälp har du ett dedikerat team av medarbetare och politiska beslutsfattare, allt för att säkerställa en effektiv samhällsstyrning. Kommunen har cirka 700 anställa.

Du verkställer fattade beslut, styr, leder, samordnar och utvecklar kommunen, kommunstyrelsens förvaltning och koncern. Du representerar också kommunen i samverkan för utveckling lokalt, regionalt och nationellt. Som kommundirektör är du också en viktig roll i att inspirera, upprätthålla och förmedla kultur och gemensamma värderingar.

Kvalifikationer
Som kommundirektör i Kungsörs kommun kommer du att inneha en viktig position med ansvar för att påverka samhällsutvecklingen och forma framtiden. Ditt samhällsengagemang är genuint och du motiveras av möjligheten att påverka och leda kommunens arbete för att tillhandahålla viktiga och hållbara samhällstjänster. Din kompetens och erfarenhet är avgörande för att leda den mindre kommunen mot fortsatt framgång och hållbar utveckling.

Du har en akademisk examen och utöver det dokumenterad erfarenhet av att leda chefer på en strategiskt övergripande nivå, specifik erfarenhet från motsvarande roll inom kommunal verksamhet är önskvärt. Förståelse för de kommunala regelverken och vana av att navigera i politisk kontext är en grundförutsättning för att kunna axla rollen. Så är även ekonomiskt sinnelag och förståelse för kommunal förvaltning och grunduppdraget för kommunal verksamhet. Kommunsektorn generellt står inför många utmaningar framöver samtidigt som konkurrensen om arbetskraften ökar. För att möta dessa utmaningar behöver du ha både kompetens och erfarenhet av att leda och driva utveckling, nytänkande och implementering av nya arbetssätt.

Kungsörs kommun söker också en modig, trygg och stabil ledare som med lyhördhet, mod, kommunikativ förmåga och tillitsbaserat ledarskap vägleder och navigerar i en dynamiskt föränderlig omvärld. Din förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer, internt så väl som externt, och att nå gemensamma mål är essentiella.

Ansökan och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Kungsörs kommun med Jefferson Wells - Manpower Group.

Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Carina Riström carina.ristrom@jeffersonwells.se 076-782 43 02 eller Anna Edén anna.eden@jeffersonwells.se alt 021-15 12 14.

Visa intresse idag och ta steget in i en spännande ledarroll i Kungsörs kommun där du kan forma framtidens samhälle och utveckla en trygg och framgångsrik kommun. Tillsammans kan vi skapa en blomstrande framtid!

Upptäck förtrollningen i Kungsörs kommun - en pärla i hjärtat av Sverige!
Välkommen till Kungsörs kommun, där historien möter framtidens möjligheter och där naturens skönhet omfamnar dig. Beläget i en idyllisk del av Mälardalen erbjuder Kungsörs kommun en unik livsstil som kombinerar lugnet i och tryggheten på landsbygden med närheten till stora städer och moderna bekvämligheter.

Kungsör är en av Sveriges mindre kommuner med närmare 8 800 invånare. Kungsör har ökat sitt invånarantal markant under de senaste 10 åren och det har gjorts ett medvetet arbete för att exploatera och utveckla Kungsör både som boendeort och för företagsetableringar och ett bra företagsklimat. Kungsör kommun har haft höga rankingar i mätningar av företagsklimatet och får även ett högt betyg i medborgarundersökningar och särskilt när det gäller upplevelse av trygghet.

Välkommen till Kungsörs kommun - där möjligheterna är oändliga och drömmar blir verklighet!

Publicerad 2023-05-24

Ansök nu