Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Karlstads kommun, Karlstad

Ansök nu


Vill du vara med och skapa framtidens Karlstad? Hos oss i koncernen Karlstads kommun kan du göra skillnad på riktigt. Här är varje medarbetare en viktig del i helheten och tillsammans hjälps vi åt att förverkliga vår vision om "Ett bättre liv i Solstaden". Kom och väx med oss!


Nu söker vi en ny kommundirektör - ett viktigt uppdrag med Karlstadsborna i fokus. Vi söker en direktör som kan fortsätta leda arbetet mot visionen "Ett bättre liv i Solstaden". Karlstads kommun är i stark tillväxt och utmaningen är att utvecklas, skapa trygghet i förändring för såväl medarbetare som invånare samtidigt som vi behåller en god kvalitet i våra verksamheter och ett gott liv för alla invånare.

Uppdraget
Vi vill ha en bra utveckling för dem som lever och bor i Karlstad och för framtida Karlstadsbor. Här har kommundirektören en nyckelroll, som den ledande tjänstepersonen inom koncernen Karlstads kommun och chef för kommunledningskontoret. Kommundirektören har det samlade och övergripande ansvaret för koncernens verksamhet och har en drivande roll för att utveckla och effektivisera våra verksamheter. Kommundirektören leder och samordnar den koncernsövergripande gruppen bestående av förvaltningsdirektörer och VD:ar i stadshuskoncernens bolag.

Du förväntas att i nära samarbete och i dialog med kommunstyrelsens ordförande, skapa förtroende genom att tydliggöra roller och uppgifter mellan förtroendevalda och tjänstepersoner. Genom tillit, dialog och tydlighet realiserar du beslut som fattas på politisk nivå.

Ett viktigt uppdrag är att driva kommunens utvecklingsprocess framåt med fokus på ekonomisk stabilitet, professionalisering, digitalisering samt en positiv och hållbar tillväxt. Utifrån samverkan med, kommunledningskontoret, förvaltningsdirektörerna och vd:arna för bolagen utvecklar ni gemensamma processer, strukturer och arbetssätt för koncernen Karlstad kommun. Som ambassadör och med hjärta för Karlstad jobbar du som kommundirektör proaktivt i samverkan och samarbete med andra intressenter såsom kommuner, region, statliga verksamheter, näringsliv och universitet för att lyfta och synliggöra Karlstads kommun. Du leder därigenom kommunens utveckling till att vara en attraktiv arbetsgivare och en attraktiv boende- och näringslivskommun. Som kommundirektör verkar du utifrån öppenhet, synlighet och inkludering samt bidrar till att hålla vision och värderingar aktuella och levande i kommunkoncernen.

Förväntningar
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet som ledare i en komplex organisation samt erfarenhet av att leda andra chefer. Erfarenhet av ledarskap i en politiskt styrd organisation med goda kunskaper om den kommunala verksamhetens förutsättningar är ett krav. Du har helhetssyn med förståelse för de olika verksamheternas komplexitet och förutsättningar, uppvisar strategisk ledningsförmåga utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt som ger förutsättningar för engagemang och delaktighet där du ser olikheter som en tillgång. Du förväntas ha praktisk erfarenhet från att leda förändrings- och utvecklingsarbete samt kunskap om hur viktig en god arbetsmiljö är för att skapa trivsel och engagemang i organisationen.

Du är en god relationsbyggare med förmåga att skapa engagemang, trygghet och delaktighet som genomsyrar kommunkoncernen. Du är en förebild som ledare som med tydlighet kan kommunicera visioner, mål och uppdrag. För att lyckas tror vi att du som person är prestigelös, lyhörd med stor integritet samtidigt som du är modig och framåtlutad. Självklart är du kommunikativ, har mediavana och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Kryddat med ditt engagemang lyckas vi med att ta oss till nästa nivå samt bidra till hållbar samhällsutveckling och en vi-känsla i hela organisationen.

Intresseanmälan
I denna rekrytering har Karlstad kommun valt att samarbete med Source. Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast den 8 november 2021.

Om du vill diskutera tjänsten närmare kontakta rekryteringskonsulterna Sofia Rasmusson 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive se eller eller Bianca Gideback 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och förenkla kommunikationen med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse. Karlstads kommun tillämpar tidsbegränsade chefsförordnanden med en tillsvidareanställning i grunden.
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Publicerad 2021-10-12

Ansök nu