söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Falu kommun, Falun

Ansök nu

Om Falu kommun
I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Dina arbetsuppgifter
Som kommundirektör i Falu kommun är din främsta arbetsuppgift att leda vår kommun framåt och bidra till att hela vår organisation strävar mot gemensamt beslutade mål. I din roll som kommunens högsta tjänsteman är det viktigt att du har gedigen förståelse för vår kommuns utmaningar och möjligheter. Genom ett modernt ledarskap med fokus på förändringsarbete, samverkan och hållbarhet bidrar du till att vidareutveckla hela vår kommunala organisation och samtidigt ge förutsättningar för att skapa goda relationer och samarbeten med samhället på lokal, regional och nationell nivå.

Som kommundirektör arbetar du aktivt tillsammans med kommunstyrelsen genom strategisk planering, ledning och samordning av kommunens samtliga verksamheter.

Viktiga frågor för kommunen de kommande åren är ett arbete med fokus på ekonomisk, social och miljö- och klimatmässig hållbarhet med en tydlig förankring hos medarbetare, medborgare, näringsliv och föreningsliv.

Din profil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan bakgrund som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av strategiskt ledarskap och god förmåga att framgångsrikt leda en komplex verksamhet genom andra chefer. Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och/eller politiskt styrd verksamhet är meriterande. Du har god förståelse för ekonomi och juridiska frågor eftersom du är ansvarig för kommunens strategiska arbete.

Som ledare är du modern, kommunikativ och trygg. Du bidrar till att personer i din omgivning växer och utvecklas och är prestigelös, positiv och närvarande. Du har ett utvecklingsinriktat förhållningssätt och en drivkraft att nå resultat tillsammans med andra. Du värdesätter samverkan och har god förmåga att skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som med externa samarbetsparter. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen till Falu kommun och en unik möjlighet att i en spännande central roll påverka vår gemensamma framtid i kommunen.

Ansökan och kontakt
Vi samarbetar med Clockwork Rekrytering. Välkommen att registrera din intresseanmälan via www.clockworkpersonal.se senast den 4:e juni 2023.

För ytterligare information kontakta gärna rekryteringskonsult Anders Hultgren, 073-351 27 01.

Genom Rekryteringslots Dalarna kan vi erbjuda medflyttarservice, läs mer om det på Rekryteringslots hemsida www.rekryteringslots.se

Publicerad 2023-05-05

Ansök nu