fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Åre kommun, Järpen

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Vi på Åre kommun skapar förutsättningar för att alla som bor eller vistas här kan förverkliga sina drömmar. Vi ser till att det där självklara fungerar: att våra barn har det bra i förskolan och skolan, att vägarna är plogade och att våra äldre har en meningsfull tillvaro. Men vi nöjer oss inte där. Tillsammans tar vi hela tiden nya steg mot en hållbar framtid.

Dynamik, service och bemötande är en given del i vår vardag. I vår storslagna fjällmiljö samsas förväntansfulla skidåkare med jordnära livskonstnärer. Det finns plats för dig också.

I Åre kommun arbetar vi utifrån värdegrunden att vi är professionella, respektfulla och lyhörda.

Åre kommun är stolta över att vara en samisk förvaltningskommun och vi välkomnar sökande som har språklig och kulturell kunskap i samiska.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är genuint intresserad av Åre kommuns framtid och vill leda vårt gemensamma arbete med att fortsätta utveckla Åre kommun, både som verksamhet och samhälle. För att lyckas med ditt uppdrag har du till din hjälp fler än 1000 kompetenta medarbetare som det är viktigt att du inkluderar och lyfter fram. Vi tror att dialog, delaktighet och samarbete är framgångsfaktorer för att vi tillsammans ska kunna möta kommunens utmaningar nu och i framtiden.

Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteperson och direkt underställd kommunstyrelsen. Du är en viktig länk mellan politik och förvaltning samt har det högsta ansvaret för att beslut verkställs och följs upp. Du hanterar rollfördelningen mellan politiken och verksamheten samt skapar förutsättningar för tillit och en god dialog mellan politik, chefer, medarbetare och de fackliga organisationerna. Uppdraget som kommundirektör i Åre kommun innebär också att du måste stå upp för de beslut som fattas.

Du kommer att ha ett övergripande verksamhetsansvar samt leda och utveckla din ledningsgrupp. För att lyckas i arbetet att utveckla verksamheten behöver du bygga framgångsrika arbetsmetoder samt ha ett inkluderande och systematiska arbetssätt.

Chefskapet i Åre kommun kännetecknas av tre områden; ledarskap, arbetsgivaransvar och verksamhetsansvar. För ett gott chefskap måste alla tre delarna finnas och de tre områdena går in i varandra på många olika plan.

Du representerar Åre kommun så väl internt som externt och bidrar aktivt till en positiv utvecklingen av kommunens varumärke.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen som kommundirektör på Åre kommun har du:

• Relevant högskoleexamen och arbetslivserfarenhet
• Gedigen chefserfarenhet och erfarenhet av att leda andra chefer
• Erfarenhet av att leda, utveckla och samordna arbetet i större organisationer
• Erfarenhet av budget-, verksamhets- och personalansvar
• Förståelse för och erfarenhet av offentlig förvaltning
• Kunskap om hur en politisk styrd organisation fungerar
• God förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
• Kunskap om förvaltnings- och kommunalrätt
• Erfarenhet av att arbeta med organisationskultur och värdegrund
• Stor erfarenhet av att jobba mot satta mål och visioner
• Goda IT kunskaper och erfarenhet av digitalisering i större organisationer

Du är kommunikativ, nytänkande, prestigelös och lyhörd samt har förmåga att fånga upp och ta tillvara på de framgångsfaktorer som skapar utveckling i verksamheten. Som ledare är du stabilt förankrad i din ledarstil och kan skapa en struktur som bygger en stödjande och trygg kultur som får organisationen och dess medarbetare att känna glädje, utvecklas och må bra. Du behöver kunna förmedla vår värdegrund genom att du är ett föredöme för dina medarbetare. Det är naturligt för dig att reflektera över ditt ledarskap och vara öppen för feedback för att ständigt utvecklas.

Med de utmaningar Åre kommun står inför i frågor kring kompetensförsörjning och välfärdsutveckling behöver du ha ett stort engagemang, ett medborgarperspektiv och brinna för att bidra till den välfärd vår kommun behöver. Att kunna samverka och samarbeta med andra aktörer som verkar i eller tillsammans med Åre kommun är viktigt.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2023-06-01 eller enligt överenskommelse.
Antal tjänster: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-03-05
Referensnummer: C113499

Kontakt
Katarina Östling
Rekryteringsspecialist
0647-169 47
katarina.ostling@are.se

Martine Eng
Kommunstyrelsens ordförande
0647-161 02
martine.eng@are.se

Facklig företrädare
Facklig representant nås via kundtjänst 0647-161 00.

Övrigt
Aktuella kandidater kommer genomföra tester samt en bakgrundskontroll.

Intervjuer kommer att ske löpande. Vi är behjälpliga med att förmedla kontakter av bostad samt arbetsrelaterade kontakter för medföljande om behovet finns. Mer information om Åre kommun finner du på www.are.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2022-12-15

Ansök nu