Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

lördag15.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Kommundirektör

Oskarshamns kommun, Oskarshamn

Ansök nu


Om arbetsplatsen
Varmt välkommen till Oskarshamns kommun!

Med havet som fond och skogen runt hörnet är det lätt att förälska sig och slå sig till ro.
Att jobben finns här gör boendefrågan till en av våra viktigaste utmaningar och just nu ser vi flera spännande bostadsprojekt växa fram - en spännande satsning som knyter samman hamnområdet med stadskärnan och ytterligare förstärker den unika kopplingen mellan hav och land.

Nya boenden ger ännu mer liv till en redan levande stadskärna, med ett varierat utbud av butiker och service i en vacker miljö, samtidigt som vi ser staden växa även i utkanterna, med flera nya handelsområden.

Det blomstrande förenings- och kulturlivet gör oss till en evenemangsstad att räkna med i framtiden. Vare sig det gäller prestationerna på idrottsarenan eller upplevelserna på scenen.
Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger dig alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar.

Förr byggde vi stengärdsgårdar som ringlade sig genom flera socknar. Idag har vi industri, forskning och innovationer som når hela världen. Precis som alla platser är vår plats alltid under förändring. Nya byggnader, nya planer, nya beslut och inte minst nya människor – det är vad som tar platsen framåt.

Vårt landskap har lockat människor att stanna och slå ner sina bopålar i tusentals år, och gör så fortfarande. Närheten mellan landsbygd, stad, hav och skog ger alla förutsättningar att leva tryggt och bekvämt, med tid över att följa passioner och drömmar. Stoltheten i vår historia och utvecklingen idag gör det inte särskilt svårt att se möjligheterna i vår framtid.

Vår kommun är en plats som med sina förutsättningar format människan, och en plats formad av människorna som valt den som sin boplats under århundraden och årtusenden. Det är ett landskap som erbjuder fantastiska miljöer både för boende och rekreation och som har blivit hemvist åt en kreativ och envis befolkning. Här finns närhet, trygghet och passion – kort sagt alla byggstenar för en långvarig kärlekshistoria.

I Oskarshamns kommun arbetar över 2 500 medarbetare i över 250 yrken. Kommunen är organiserad i sex förvaltningar med fyra politiska nämnder. I vår kommun hittar du både de stora företagen inom tillverkningsindustrin men även de små familjeägda rörelserna.

Arbetsuppgifter
I rollen som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteperson och direkt underställd kommunstyrelsen. Du är chef för kommunens förvaltningschefer och VD för kommunens holdingbolag.

Som kommundirektör ska du på den politiska ledningens uppdrag leda kommunens tjänstemannaorganisation mot de mål och i den riktning som politiskt har beslutats. Du företräder Oskarshamns kommun genom att ha det övergripande ansvaret för verksamheterna och utvecklar och leder kommunen till en välfungerande helhet som stödjer den politiska ledningens mål och visioner.

Vem söker vi?
Vi söker dig med erfarenhet av att framgångsrikt leda en större organisation och samordna arbetet med tillhörande budget-, verksamhets- och personalansvar. Du har erfarenhet av offentlig verksamhet och god förståelse för hur en politiskt styrd organisation fungerar.

Hos oss bedriver du ett strukturerat arbete med ett nära och utvecklat samarbete med såväl politik, kommunledning, verksamheten som fackliga organisationer, näringsliv och föreningsliv. Då uppdraget spänner över hela det kommunala ansvarsområdet har du ett brett samhällsintresse tillsammans med en god förståelse för de ekonomiska utmaningar som Sveriges kommuner står inför.

Du behöver vara väl insatt i den ekonomiska verkligheten vi lever i och ha kompetens för att realisera de politiska beslut som tas. Uppdraget innebär att du är vår ambassadör och stadiga ledare, såväl internt som externt och att du trivs i den utåtriktade, kommunikativa och sociala roll som kommundirektörsuppdraget innebär.

Du har ett inspirerande och visionärt sätt att leda, med stor tilltro till medarbetarnas förmåga och kunskap. Du bör ha ett särskilt intresse för att skapa delaktighet för medarbetare och för att utveckla kommunen till en än mer attraktiv arbetsgivare.

Du är kommunikativ och prestigelös i ditt ledarskap. Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet för medarbetarna.

Formell kompetens
Relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet
God kompetens inom ledarskap, styrning och organisation
Goda kunskaper i ekonomi samt att kunna uttrycka sig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska
B-körkort

Erfarenheter
Väldokumenterad och framgångsrik ledarerfarenhet från större komplexa organisationer, där flera typer av verksamheter förekommer
Bred erfarenhet från politiskt styrd organisation
God kännedom om relevanta lagar samt förståelse för den juridik som kännetecknar en kommuns verksamhet.
Erfarenhet av att framgångsrikt leda och driva förändring och utveckling av såväl verksamhet som organisation och människor, särskilt medarbetarfrågor.
Erfarenhet av ett utåtriktat och nätverkande arbetssätt

Personliga egenskaper
Trygg och modig i ledarrollen med förmåga att fatta nödvändiga beslut
Ledarstil som präglas av tillit, gemenskap och förmåga att få andra att utvecklas
Kommunikativ och engagerande med en förmåga att sprida arbetsglädje och energi Strategisk och analytisk med förmågan att ta hjälp, samarbeta och inkludera
Ett genuint samhällsintresse och en god förståelse för helhetsuppdraget.

Övrigt
Om du blir aktuell för tjänsten kommer du att genomgå en säkerhetsprövning enligt säkerhetsskyddslagen innan anställning.

Några större bisysslor tillåts ej.

OBS: Vi planerar att genomföra våra intervjuer den 2-3/6. Håll om möjligt de dagarna öppna i din kalender, besked om du blir aktuell för intervju ges i vecka 20.

Tjänsten är på heltid med ett 6-årigt förordnande som kommundirektör. I grunden finns en tillsvidareanställning som kvalificerad handläggare/utredare.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde 2022-01-01
Antal platser: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-05-16
Arbetsgivarens referensnummer: C54388

Upplysningar
Andreas Erlandsson
Ordförande Kommunstyrelsen
0491-88952
andreas.erlandsson@oskarshamn.se

Andra uppgifter
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via söklänken och inte via e-post eller pappersformat.

Vi har rökfri arbetstid.

Vi erbjuder ett flexibelt friskvårdsavtal.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.

Publicerad 2021-04-29

Ansök nu