Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Nora kommun, Nora

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Nora kommun är beläget i den norra delen av Örebro län mellan Bergslagens sjöar och skogar. Kommunen har ett fantastiskt kulturarv och ett rikt föreningsliv.

Nora är en entreprenörskommun där små lokala företag lever sida vid sida med stora internationella bolag. Till antalet är vi cirka 10 700 invånare och förväntas öka stadigt under kommande år. Dessa förutsättningar och närheten till det expansiva Örebro har gjort att allt fler vill bo och etablera sig i Nora kommun.

Vår nuvarande kommundirektör går i pension nästa år och vi söker därför hennes efterträdare som tillsammans med politik och organisation kommer att leda kommunen vidare framåt

Arbetsuppgifter
Nora kommun är organiserad som en förvaltning under kommunstyrelsen. Den kommunala förvaltningsorganisationen leds av kommundirektören som arbetar på kommunstyrelsens uppdrag att samordna och leda kommunens verksamheter i förverkligandet av kommunens vision och de övergripande målen.

Nora kommun har en stabil och välfungerande förvaltningsorganisation och ett gott samarbete mellan politiker och tjänstepersoner.

Kvalifikationer
Till uppdraget som kommundirektör söker vi dig som har förmågan att skapa en överblick av organisationen och genom ditt strategiska ledarskap leder och utvecklar organisationen in i framtiden. Du är en tydlig, stabil och tillitsfull ledare med förmåga att skapa engagemang, motivation och delaktighet både direkt och genom andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina ledaregenskaper.

Uppdraget kräver att du trivs i den utåtriktade, kommunikativa och sociala roll som kommundirektörsuppdraget innebär.

Du behöver vara väl insatt i den ekonomiska verkligheten vi lever i och ha kompetens för att realisera den koncentration på kärnverksamheten vi behöver genomföra.

Genom dina tidigare arbeten har du god kunskap om strategiska samhällsfrågor som är relaterade till kommunal verksamhet, bolag och näringsliv.

Du är flexibel och kan röra dig mellan stora och små frågor när verksamheten så kräver. Du är strukturerad och arbetar enligt tydliga processer, samt organiserar och planerar ditt arbete väl. Du är analytisk, strategisk och ser logik och samband i komplex information och sammanhang. Någon form av akademisk utbildning tillsammans med mångårig ledarerfarenhet är önskvärt.

Körkort krävs för tjänsten.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att säkerhetskontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen och svenskt medborgarskap krävs.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2022-01-01
Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Ansökan
Ansök senast: 2021-06-30
Referensnummer: C56418

Kontakt
Katarina Eriksson
HR-chef
073-334 72 19
katarina.eriksson2@nora.se

Facklig företrädare
fackliga kontaktpersoner nås via vår växel 0587-810 00.

Publicerad 2021-05-31

Ansök nu