Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Hedemora kommun, Hedemora

Ansök nu


Vår nuvarande kommundirektör kommer under hösten att gå i pension och nu söker vi dig som ska bli hennes efterträdare.

Som kommundirektör är du organisationens ledande tjänsteperson och är anställd av kommunstyrelsen. Du förväntas leda, samordna och utveckla kommunens verksamheter så att de bedrivs effektivt och i enlighet med politiskt uppsatta mål och fattade beslut.

Som kommundirektör leder du vår verksamhet med fokus på service, kvalitet, säkerhet och kostnadseffektivitet. Till din hjälp har du en kompetent organisation och en kommunledningsgrupp som tillsammans värnar om Hedemoras utveckling.

Hos oss är kommundirektören chef över förvaltningschefer och förväntas stödja dessa i deras uppdrag. Ett mål med nuvarande organisation är att sätta invånarnas behov i centrum och underlätta deras kontakter med kommunen.

I din roll som kommundirektör är ledarskapet högt prioriterat. Vi söker dig med stor personlig integritet, mod, driv och ett visionärt och framtidsinriktat perspektiv. Förmågan att skapa förutsättningar för god samverkan internt och externt, inte minst med näringslivet i kommunen är viktig. Till detta krävs en kommundirektör med strategisk höjd och med mycket god logisk/analytisk förmåga.

Du har en relevant högskoleutbildning kombinerad med en framgångsrik erfarenhet som ledare/chef där du är van att leda och utveckla verksamheter mot uppsatta mål. Vidare har du en god förståelse för hur det är att verka i en politiskt styrd organisation. Självklart kan du uttrycka dig i såväl tal som skrift på såväl svenska som engelska.

Hedemora välkomnar!

Ansökan och kontakt
Välkommen med din intresseanmälan i ett personligt brev med CV via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-14371) senast den 8 augusti 2021. Urvalsarbetet sker fortlöpande och en första avrapportering till Hedemora kommun kommer att ske under vecka 34. Frågor besvaras av Matts Lidhagen på Mercuri Urval tel 070-555 88 61. Matts finns anträffbar under hela ansökningstiden.

Om Hedemora kommun
Hedemora kommun – Dalarnas äldsta stad – är en ekokommun i södra Dalarna med drygt 15 000 invånare. Förutom en levande landsbygd finns i Hedemora modern industri med gamla anor. Hedemora kommun erbjuder möjlighet till ett rikt friluftsliv, närhet till högskola och goda förbindelser med bl.a. Stockholmregionen. Hedemora kommuns vision är att skapa en bygd med framtidstro, där människor och näringsliv utvecklas. Hedemora kommun är kommunens största arbetsgivare med över 1300 medarbetare inom ett hundratal yrken. Kommunens övergripande strategiska mål är att skapa möjligheter för en god livskvalitet och god omsorg. Målet är att få människor att välja Hedemora kommun som bostadsort genom att erbjuda goda boendemiljöer med bra förskolor och grundskolor samt en gymnasieskola med ett brett utbildningsprogram och en utbildning av högsta kvalitet. Ett viktigt mål är också att utveckla en positiv och stimulerande miljö för ett blomstrande näringsliv. Läs mer på www.hedemora.se

Publicerad 2021-06-16

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News