Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommundirektör

Gislaveds kommun, Gislaved

Ansök nu

Arbetsuppgifter
Som kommundirektör är du högsta chef för kommunens cirka 3000 engagerade medarbetare. Du arbetar nära politisk ledning och förvaltningschefer. På så sätt kanaliserar du politikens vilja in i organisationen. Ditt viktigaste uppdrag är att stödja kommunstyrelsen i dess arbete med att planera, leda och följa upp kommunens verksamheter. Det är du som är ytterst ansvarig för att tillsammans med medarbetarna genomföra politiska beslut och följa upp att de blir verklighet. Du ansvarar för att kommunens olika verksamheter har ett helhetsperspektiv som ger medborgarna nytta och som använder resurserna effektivt. Du representerar kommunen i olika sammanhang på riks-, regional- och lokalnivå. Några viktiga utvecklingsområden för kommunen där ett regionalt samarbete spelar en stor roll är: infrastruktur, attraktivitet, etablering och besöksnäring.

Kvalifikationer
Du ser Gislaveds kommun som din hemarena som du är en självklar del av. Du leder genom tillit med ett kommunikativt utåtriktat förhållningssätt, som väcker motivation, engagemang och vilja att utveckla och utvecklas. Du har förmågan att lyfta blicken genom ett tydligt strategiskt perspektiv och kan identifiera den förändring och den förnyelse av organisation och verksamhet som behöver göras för att möta både nuvarande och kommande behov.

Du har relevant utbildning och väldokumenterat goda ledarskapserfarenheter. Dina kunskaper om offentlig sektor och politiskt styrd verksamhet är goda och du drivs av ett genuint samhällsengagemang. Du har erfarenhet av att driva strategiska frågor och av att leda andra chefer på högre ledningsnivå. Du har även ett stort intresse och erfarenhet av att framgångsrikt leda organisationer i ständig förbättring och utveckling.

Gislaveds kommun har som mål att vara en attraktiv och utvecklande arbetsplats och vi söker dig som är en relationsskapande ledare och kan skapa förutsättningar för både mångfald och innovation. Du är och tydlig och trygg i ditt ledarskap. Du leder genom tillit med ett kommunikativt utåtriktat förhållningssätt, som väcker motivation, engagemang och vilja att utveckla och utvecklas. Du har förmågan att lyfta blicken genom ett tydligt strategiskt perspektiv och kan identifiera den förändring och den förnyelse av organisation och verksamhet som behöver göras för att möta både nuvarande och kommande behov.

Ansökan
Välkommen med din skriftliga ansökan senast den fredag den 18 juni 2021.

Kontakt
Upplysningar om tjänsten lämnas av Anders Langhard eller Staffan Engberg - Chefspoolen Göteborg.

anders.langhard@chefspoolen.se, 070-402 77 40

staffan.engberg@chefspoolen.se, 076-815 45 44

HR-ansvarig Linda Andersson samt fackliga representanter kan nås via kommunens växel på telefon 0371-810 00.

Publicerad 2021-05-25

Ansök nu