Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kommunchef

Lilla Edets kommun, Lilla Edet

Ansök nu

Välkommen till Lilla Edets kommun i vackra Göta älvdalen med närhet till Göteborg, Trollhättan och Uddevalla. Lilla Edets kommun befinner sig i en stark expansiv fas och många väljer att flytta hit. Här omges vi av fantastisk natur och flera sjöar samt en rik historia.

I Lilla Edets kommun jobbar vi tillsammans och nära varandra inom både nämnder och sektorer. Våra 1 100 medarbetare arbetar dagligen med att ge bästa möjliga service till våra ca 14 400 invånare – det är kommunchefens viktigaste uppgift att leda det arbetet.

Lilla Edets kommun har i juni i år antagit den nya visionen ”Göta älvdalens pärla – vi gör det tillsammans”, som nu ska peka ut riktningen för utvecklingen av vår kommun. Läs visionsberättelsen och hur vi genom att agera nytänkande, medskapande och hållbart uppnår visionen på lillaedet.se/vision.


Uppdraget
Då vår nuvarande kommunchef går vidare mot nya utmaningar, söker vi hennes efterträdare som tillsammans med politiker och medarbetare vill leda kommunen vidare framåt. I din roll som kommunchef representerar du kommunen internt och externt och är vår positiva ambassadör och modiga inspiratör.

Lilla Edets kommun har infört en tillitsbaserad styrmodell. Som nytillträdd kommunchef tar du vid och leder det fortsatta implementeringsarbetet. För oss är det viktigt att du i ditt tydliga ledarskap vill verka genom tillitsbaserad styrning och ta tillvara medarbetares kompetens och erfarenhet. Du leder därigenom kommunens utveckling till att vara en attraktiv arbetsplats och en attraktiv boende- och näringslivskommun. Genom tillit och tilltro realiserar du beslut som fattas på politisk nivå.

Som kommunchef är du kommunens ledande tjänsteperson, är direkt underställd kommunstyrelsen och ansvarar för att de politiska besluten i Lilla Edet verkställs. I rollen ingår ett chefsansvar som innebär att du är sektorchef för sektor kommunledning och chef för sektorcheferna i ledningsgruppen.

Förväntningar
Vi söker dig som vill vara med och leda vår fortsatta utvecklingsresa till en modern serviceorganisation med kommuninvånaren och företagaren i fokus. Du har en naturlig förmåga att entusiasmera, kommunicera och skapa värdefulla möten med kommuninvånare, medarbetare, politiker och näringsliv. Du är en god relationsbyggare och förstår vikten av ett gott nätverkande. Vi tror att du är jordnära, prestigelös och lyhörd samtidigt som du är modig, kommunikativ och strukturerad. Du har en relevant akademisk utbildning med erfarenhet från offentlig verksamhet och politiskt styrd organisation. Du har erfarenhet av att leda andra chefer. I rollen verkar du på operativ och strategisk nivå och leder samtidigt för helhetens bästa.

Vi fäster stor vikt vid ett tydligt, engagerande och förtroendeingivande ledarskap. Ditt fokus som ledare är att skapa en stimulerande och hållbar arbetsmiljö, där det skapas möjligheter för medarbetare att få bidra och gemensamt vara med och utveckla organisationen.

Vi förutsätter att du har erfarenhet av att identifiera och driva utvecklings- och förändringsarbeten och att du har en god förståelse för administrativa processer och kommunal ekonomi. För den fortsatta utvecklingsresan för Lilla Edets kommun behöver du ha ett genuint samhällsintresse, förmåga till nytänkande, men också god förståelse för hur vi tillsammans skapar en hållbar utveckling för hela kommunen utifrån ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.

Är du den vi söker ger vi dig möjligheten att kliva på en spännande utvecklingsresa med stora möjligheter att skapa god livskvalitet för våra kommuninvånare, för såväl ung som gammal.
Välkommen med din ansökan!

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar Lilla Edets kommun med Source. Din intresseanmälan gör du via länken nedan. Urval kommer att ske löpande därför vill vi ha din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast den 1 oktober 2021. Om du vill diskutera tjänsten närmare kontakta rekryteringskonsulterna Sofia Rasmusson 070-508 03 28, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Bianca Gideback 070-811 03 64, bianca.gideback@source-executive.se

Publicerad 2021-09-02

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News