söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Kanslichef för det norra civilområdet

Länsstyrelsen i Norrbottens län, Luleå

Ansök nu

Vill du vara med och utveckla och samordna det civila försvaret i norra Sverige? Vi söker nu en kanslichef som ska leda arbetet inom det Norra civilområdet med placering vid Länsstyrelsen i Norrbotten.

Om arbetsplatsen
Länsstyrelsen arbetar för att Norrbotten ska utvecklas. Det gör vi på uppdrag av regeringen och vårt ansvarsområde är brett myndighetsutövning, utveckling, förvaltning och samordning av länets olika intressen inom många områden. Det vi gör skapar samhällsnytta, och vi ser till att nationella mål och beslut får genomslag i länet. Vi har stor kunskap och många specialister. Vi kan och förstår Norrbottens olika intressen. Med vår bredd och sakkunskap kan vi göra samlade bedömningar för Norrbottens bästa. Tillsammans gör vi skillnad genom att bidra till en hållbar utveckling.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter, möjlighet att bidra till samhällsnytta, kompetenta och engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter, en hållbar arbetsmiljö samt individanpassade anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter

Länsstyrelsen i Norrbotten

Arbetsuppgifter
Regeringen har beslutat att Sverige ska delas in i sex större geografiska områden för civil ledning och samordning, civilområden. Länsstyrelsen i Norrbotten är ansvarig för det norra civilområdet bestående av Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Landshövdingen är civilområdeschef och har till sitt stöd ett kansli som leds av en kanslichef.

Kansliets uppdrag är att samordna, förbereda och utveckla åtgärder inom det civila försvaret som stöd vid större länsövergripande kriser samt vid höjd beredskap inom civilområdet. Det innebär närmare att:

 • Verka för att största möjliga försvarseffekt uppnås genom att samordna de civila försvarsåtgärderna med aktörer som kommun, region, andra myndigheter, civilsamhället och näringslivet. Samordningen sker både inom civilområdet, nationellt och internationellt.

 • Verka för en enhetlig inriktning av totalförsvarsplaneringen bland annat genom nära samverkan med övriga civilområden.

 • I samråd med Försvarsmakten samordna det civila och militära försvaret.

 • Sammanställa lägesbilder och hålla regeringen informerad.

 • Vid höjd beredskap ange inriktning och prioritering av länsstyrelsernas verksamhet.

 • Samordna den civila delen av värdlandsstödet och vid behov ansvara för omfördelning av personella räddningsresurser.

 • Stödja länsstyrelsernas planering och förberedelser inom respektive län.

Kanslichefen ska leda kansliets arbete mot uppsatta mål och uppdrag samt ha personal-, verksamhets-, budget- och arbetsmiljöansvar för verksamheten och dess medarbetare. Genom ett närvarande och tillgängligt ledarskap stödjer, utvecklar och engagerar du kansliets tio medarbetare samt stödresurser från andra länsstyrelser. Du skapar goda relationer och bidrar till att utveckla samverkan med aktörer inom civilområdet samt andra relevanta aktörer. Du är strukturerad och analytisk med en förståelse för komplexa frågor och sammanhang samt har förmåga att organisera och strukturera arbetet på ett effektivt sätt.

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som vill arbeta som kanslichef och som kan bidra till att fortsatta etablera, utveckla och samordna civilområdet. För att trivas i tjänsten ska du ha ett stort intresse och förståelse för samhällsfrågor och utvecklingen av totalförsvaret, en helhetssyn och ett lösningsorienterat arbetssätt.

Du ska ha

 • Akademisk utbildning inom för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 • Gedigen ledarerfarenhet från statlig myndighet eller annan offentlig förvaltning.

 • Flerårig relevant chefserfarenhet med personal-, verksamhets-, budget och arbetsmiljöansvar

 • Erfarenhet av att leda medarbetare med specialistkompetens

 • Erfarenhet av samverkan mellan myndigheter, regioner, kommuner, näringsliv och civilsamhälle

 • Goda kunskaper kring strukturer och metoder för samverkan och ledning.

 • Erfarenheter från verksamheter inom samhällets krisberedskap och totalförsvar.

 • Erfarenhet av att bygga upp och utveckla verksamheter, arbetssätt och metoder.

 • B-körkort

Det är en fördel om du dessutom har

 • Kännedom om och har verkat inom civilområdets geografiska område.

 • Erfarenhet av att företräda verksamhet i mediala sammanhang

 • Erfarenhet av att arbeta i nätverk inom de verksamhetsområden som kansliet ansvarar för.

Som person är du positiv och drivande med förmåga att samarbeta prestigelöst och effektivt med andra. Du är en god företrädare för ett modernt ledarskap där du kan motivera, lyssna och tillvarata medarbetarnas kompetens och skapa team- och helhetskänsla inom kansliet. Vi ser gärna att du har ett genuint intresse för människor och en vilja att få andra att växa. Du har en god analytisk förmåga, förståelse för komplexa frågor och känner trygghet i att verka enligt den statliga värdegrundens principer. Vi lägger avgörande vikt vid personliga egenskaper.

Du uttrycker dig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska. Du ska arbeta obehindrat i Officepaketets olika delar och vara en van användare av digitala lösningar.

Övrigt
Befattningen kräver svenskt medborgarskap och anställningen är placerad i säkerhetsklass och innebär krigsplacering vid myndigheten.

Placeringsort är Luleå, viss möjlighet till distansarbete finns utifrån verksamhetens förutsättningar.

Ansökan och kontakt
Har du den erfarenhet vi letar efter är du välkommen med din ansökan senast 29 maj.

Referensnummer: 112-6099-2023.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Jefferson Wells. För frågor ang. rekryteringsprocessen, kontakta Inger Sundgren på Jefferson Wells. För frågor ang. tjänsten, kontakta Johan Antti, t.f. Kanslichef norra civilområdet alt. Lotta Finstorp, Landshövding. Dessa nås via Länsstyrelsens växel 010-225 50 00.

Publicerad 2023-05-10

Ansök nu