Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Infrastrukturstrateg

Sundsvalls kommun, Sundsvall

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Sundsvalls kommun är inne i ett spännande skede. Med målen att skapa 5000 nya jobb till 2030, att bli klimatneutrala samt att utjämna de sociala skillnaderna så jobbar vi hårt för att ligga i framkant.

För att vi ska kunna ta nästa steg och arbeta mer fokuserat och möta den politiska viljeriktningen har en ny organisation tagits fram som är tydlig i styrning och ledning samt stödjer flexibla arbetssätt. Det innebär att arbetet med 5 000 nya jobb, att utjämna sociala skillnader samt att vi ska vara klimatneutrala får inte bedrivas i tre separata stuprör. Vi ska sträva efter att hitta synergier mellan miljömålen och tillväxtmålen och de sociala målsättningarna inte minst genom att stärka samarbetet mellan ansvariga tjänstepersoner, förvaltningar och bolag. Dessa synergier ska vara de handlingslinjer och budskap vi kommunicerar till ansvariga myndigheter, potentiella investerare och inflyttare samt besökare.

Arbetsuppgifter
Arbetet som infrastrukturstrateg innebär att arbeta för en fortsatt positiv utveckling av infrastrukturen såväl inom som till och från Sundsvallsregionen. Uppdraget utgår från politiska beslut och sker i dialog med offentliga myndigheter, statliga verk och näringsliv. Du kommer att arbeta med påverkansinsatser inom infrastrukturfrågor med syfte att få nödvändiga investeringar till kommunen.

Dina arbetsuppgifter innebär:
• arbete med strategiska infrastrukturfrågor
• att skriva fram underlag till utredningar och bereda remissvar och andra ärenden för politiska beslut som exempelvis Regional transportplan och Nationell transportplan
• arbete nära kommunledningen genom att hålla dem uppdaterade i frågor som gäller infrastruktur av strategisk karaktär
• att bygga nätverk och representera kommunen i olika sammanhang

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom område som arbetsgivaren bedömer som lämplig samt flera års aktuell yrkeserfarenhet inom området. Du har kunskap om och erfarenhet av planeringsprocessen för statlig infrastruktur samt att du förstår den politiska processen och system från lokal till nationell nivå. Vidare har du en god digital mognad samt vana att kunna ta till sig nya digitala verktyg och system. Du ska även ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som i skrift samt vana att skriva på engelska då de stora investeringarna ligger på EU-nivå.

Vi ser det som meriterande om du har kunskaper om:
• påverkansarbete
• samhällsplanering
• samhällsbyggnad
• hamn och flyg
• logistik
• vindkraft eller bredband

Likaså är det meriterande om du har erfarenhet av arbete i internationella miljöer, gärna i EU-sammanhang. Har du internationella och EU-nätverk samt är lobbyist ser vi det som meriterande.

Du är strukturerad och har förmåga att se samband i ett större sammanhang men du behöver också kunna omsätta det till praktisk handling för att uppnå avsett resultat. Vidare är du uthållig eftersom uppdraget innebär att under lång tid driva processer för att få till förändringar och nå uppsatta mål. Då interna och externa kontakter är en stor del av tjänsten är god kommunikations- och samarbetsförmåga av största betydelse. Du är utåtriktad, socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och tycker om att underhålla relationer likväl gamla som nya.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Erfarenhet krävs.

Ansökan
Ansök senast: 2022-08-15
Referensnummer: C92310

Kontakt
Pernilla Berg
Sektionschef
070-343 14 18

Fackliga företrädare
Eva-Marie Tyberg
Saco
070-235 23 99

Robin Fångsjö
Vision
060-19 19 88

Gunnar Kallin
AKAVIA
060-19 13 84

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Vi tillämpar rökfri arbetstid. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden i våra arbetsgrupper. Vi ser gärna sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2022. Vi strävar efter att genomföra en snabb rekryteringsprocess och du kommer att få en tidplan i samband med att du skickar in din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan!

Är du även intresserad av att arbeta som räddningstjänstpersonal i beredskap/deltidsbrandman, klicka här.

Publicerad 2022-06-15

Ansök nu