Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

HR-chef

Klippans kommun, Klippan

Ansök nu

Arbetsplatsen
I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

Vi söker en driven och utvecklingsorienterad person som vill anta utmaningen att ta ledartröjan för utvecklingen av våra HR-processer och vårt arbete inom HR-området. Vi erbjuder dig ett spännande och viktigt uppdrag som HR-chef hos oss i Klippans kommun.

För mer information: www.klippan.se

Arbetsuppgifter
Som HR-chef i Klippans kommun leder du kommunens HR-avdelning med 7 medarbetare. HR-avdelningen ansvarar för sedvanliga HR-frågor förutom löne- och pensionshantering, som hanteras av HR Servicecenter i Helsingborg. Du förutsätts leda och utveckla dina medarbetare, HR-funktionen och alla de processer som är kopplade till uppdraget och kompetensområdet. Du ser och förstår HR-avdelningens två huvuduppdrag; att understödja styrning och ledning av kommunen samt att inom HR-området ge kommunens samtliga chefer råd, stöd och verktyg så att de kan ta sitt arbetsgivar- och ledningsansvar. Du ingår i kommunledningsförvaltningens och kommunens respektive ledningsgrupper.

Särskilt prioriterade områden just nu är att underlätta vår kompetensförsörjning genom att utveckla kommunens arbetsgivarerbjudande, att genomföra vårt ledarutvecklingsprogram, att tillsammans med kommunikationsavdelningen fördjupa vårt värdegrundsarbete samt utveckla HR-processerna genom digitalisering och automatisering samt synkronisering med övriga system.

Kvalifikationer
Du har en HR-utbildning på akademisk nivå samt bred kunskap inom och erfarenhet av HR-området. Du har förmodligen några års erfarenhet som HR-chef eller relevant erfarenhet inom HR-området, är rätt person och har nyfikenheten och ambitionen att ta nästa steg. Det är viktigt att du är hungrig och verkligen vill och ser utmaningen i att vara chef och ledare. Det är med andra ord viktigare att du har ledaregenskaper än att du har ledarerfarenhet. En klar fördel om du har erfarenhet från kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd verksamhet.

Du har förmågan att leda utvecklingen av kommunens HR-arbete, såväl av processer, styrinstrument och verksamhetsstöd som utvecklingsinsatser för dina medarbetare inom HR-avdelningen. I allt utvecklingsarbete är samarbete nyckeln till framgång. Samarbete inom kommunledningsförvaltningen och med kommunens verksamhetsförvaltningar. Du har förmåga att se helheter och HR-avdelningens roll i styrning av kommunen och stöd till verksamheterna. Du ska ha viljan och förmågan att vara bidragande i det allmänna utvecklingsarbetet och i kommunens ledningsgrupp. Du arbetar i en målstyrd organisation och har förmågan att i process med dina medarbetare omsätta de övergripande målen till realistiska mål för din verksamhet och för ditt verksamhetsområde. Du är en god kommunikatör och ser värdet av att arbeta systematiskt och metodiskt med kommunikation i valda kanaler.

Som person är du

  • prestigelös och har vilja och förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt

  • trygg och tydlig och står upp även i motgång

  • handlingskraftig och har ett driv att leverera

  • klar över det dubbla uppdraget att styra och leverera stöd

  • utvecklingsorienterad, flexibel och lösningsorienterad

  • inkluderande, arbetar med tillit och kan och vill leva upp till våra kärnvärden; vilja varandras framgång, kul i jobbet och våga sticka ut

Övrigt
Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Anställningsvillkor
Omfattning/Varaktighet: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträde september eller enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Kontaktpersoner
Tomas Rikse
Kommundirektör
tomas.rikse@klippan.se

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ansökan
Vi tar emot ansökan via Offentliga Jobb: Ansök

Ange referens: C49937-2021-20
Sista ansökningsdag: 2021-05-09

Publicerad 2021-03-31

Ansök nu