lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

HR-chef

Gnesta kommun, Gnesta

Ansök nu

Om arbetsplatsen
I Gnesta kommun är vi 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra invånare och besökare bästa möjliga service. Hos oss är du med och bygger en attraktiv kommun där dialog, öppenhet och gott bemötande genomsyrar organisationen. Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Tjänsten är placerad på kommunstyrelseförvaltningen som har uppdraget att leda och samordna kommunens verksamheter. Här finns kommungemensamma funktioner som HR, ekonomi, kommunikation, IT och nämndadministration. Vi samordnar också arbetet inom kultur, fritid, näringsliv och turism. Förvaltningen arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen.

Kommunhuset, där kommunstyrelseförvaltningens stabsenheter har sina arbetsplatser, ligger centralt i Gnesta nära tåg- och busstation.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett intressant och utvecklande uppdrag i en liten kommun som växer. Du blir en viktig kugge i det arbete vi tillsammans utför för att fortsätta utveckla kommunen som geografisk plats, organisation och arbetsgivare.

Tillsammans med övriga stabschefer och förvaltningschefer ingår du i kommunens ledningsgrupp som leds av kommunchefen. Du förväntas bidra aktivt till att utveckla hela kommunens verksamhet med medborgarnas bästa i fokus. Med ett genuint intresse för arbetsgivarfrågorna tar du dig an så väl de strategiska som de operativa uppgifterna. Du handlägger självständigt ärenden kopplade till kommunstyrelsen och dess personalutskott, den centrala samverkansgruppen och de fackliga organisationerna.

Prioriterade personalpolitiska områden för den kommande mandatperioden är

  • strategiskt arbete med kompetensförsörjning både på kort och lång sikt

  • arbete med att sänka sjuktalen för att säkra en robust organisation

  • ledarskapsutveckling.

En del i ledarutvecklingen är de ledarforum som kommunens cirka 40 chefer deltar i ca 4 gånger per år. Du planerar dem i nära samarbete med kommunchefen och övriga kommunledningsgruppen. Ledarutveckling handlar också om att rekrytera rätt chefer, ge dem en bra och adekvat introduktion och erbjuda både kommungemensamt och individuellt stöd för att främja ett kvalificerat och professionellt ledarskap.

Du leder HR-enheten och tillsammans stödjer ni kommunens chefer i alla personalpolitiska processer och frågor. Gnesta har sedan många år en gemensam lönenämnd med Katrineholms kommun, och där finns vår löneadministration och vårt systemstöd för lönehanteringen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en stark förmåga att bygga tillit och långsiktiga relationer både med dina medarbetare, kommunens chefer, lönekontoret, fackliga organisationer och den politiska ledningen.

Vi vill att du har en flerårig erfarenhet som chef inom HR-området och en god vana av att driva och företräda HR och arbetsgivarfrågorna i styr- och ledningsgrupper. Det är meriterande med erfarenhet från offentlig sektor då det är en framgångsfaktor med god förståelse för den politiska processen och hur den kopplar till arbetsgivarfrågorna.

Du ser behov och förstår vad som behöver göras. Du har en administrativ förmåga och ser positivt på teknisk och digital utveckling som medel för att nå uppsatta mål.

Du har en akademisk utbildning i ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning kombinerad med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Som person är du tydlig, prestigelös och lösningsfokuserad. Du är målmedveten och har förmåga att fatta beslut.

För att kunna ta dig runt i kommunen behöver du ha körkort.

Anställningsvillkor
Anställningsform. Tillsvidareanställning
Omfattning. Heltid
Tillträde: Snarast efter överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2023-03-26
Referensnummer: A1201159

Kontakt
Anders Axelsson
Kommunchef
Telefon: 0158-275101
E-post: anders.axelsson@gnesta.se

Övrig information
Om du vill veta mer om tjänsten eller initialt anmäla intresse är du välkommen att kontakta kommunchef Anders Axelsson. Du kan också söka tjänsten direkt här. Eventuellt kommer rekryteringen kompletteras med djupintervju och/eller test via extern konsult.

Som medarbetare i Gnesta kommun ska du känna dig trygg och kunna ha en god balans mellan fritid, familjeliv och jobb. Du har flera fina anställningsförmåner, till exempel möjlighet att leasa personalbil, löneväxling till pension, friskvårdsbidrag, utökad föräldraledighet och ett bra försäkringsskydd. Läs mer om kommunens anställningsförmåner på gnesta.se/anstallningsformaner.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, och välkomnar därför sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Välkommen med din ansökan.

Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2023-02-24

Ansök nu