Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

HR-chef

Gislaveds kommun, Gislaved

Ansök nu


Vill du arbeta strategiskt med att sätta Gislaveds kommun på kartan som en fortsatt attraktiv arbetsgivare? Vill du driva och utveckla HR-arbetet tillsammans med medarbetarna på Gislaveds kommun? Då kan du förvänta dig ett inspirerande arbete som chef hos oss där du får bidra till att utveckla styr- och stödfunktionen HR.

Om uppdraget
Vi söker dig som har en passion för samhälls- och HR frågor. Du bär ett strategiskt utvecklingsfokus och har förmåga att leda oss vidare under en pågående utvecklingsresa.

Att vara en attraktiv arbetsplats och arbetsgivare är en självklarhet för dig och du driver engagerat utvecklingen av vårt arbete som arbetsgivare och bidrar aktivt i vårt varumärkesbyggande. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni proaktivt och strategiskt samtidigt som ni dagligen levererar ett verksamhetsnära styr och stöd inom HR till våra verksamheter.

Ni arbetar i nära samarbete med kommunens förvaltningar och bolag för att inspirera och stödja våra verksamheter i att utveckla sitt arbete med ledarskap, medarbetarskap och samarbete som en naturlig del för att öka värdet av våra leveranser.

Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för HR-avdelningen som består av fyra enheter HR, lön, bemanning och kommunhälsa. Tillsammans med de fyra enhetscheferna planerar, leder, utvecklar och följer du upp avdelningens verksamhet. Genom att arbeta aktivt med att utveckla kompetens och arbetssätt säkerställer ni att vi som kommun ligger i framkant inom kompetensförsörjning, arbetsrätt och arbetsmiljö.

I rollen som HR-chef är du ansvarig för att HR-processerna är ändamålsenliga och effektiva samt att de proaktivt utvecklas för att möta förändringar i samhälle och arbetsliv. Vidare har du ett stort fokus på förbättrings- och förändringsledning samt moderna arbetssätt.

Som HR-chef är du en del av kommunledningen och är medlem i koncernledningsgruppen där du aktivt bidrar till att utveckla hela kommunens verksamhet. Du ingår också i kommunstyrelseförvaltningens ledningsgrupp. Du jobbar nära våra politiska företrädare och kommundirektören och du rapporterar direkt till biträdande kommundirektör.

Om arbetsplatsen
HR-avdelningen är en styr- och stödfunktion för hela kommunkoncernen som kontinuerligt utvecklas och där uppdraget kommer att växa för att möta samhällsutvecklingen. Vi är inne i ett större förändringsarbete med en ny nämnd- och förvaltningsorganisation från den 1:a januari 2023.
De närmaste åren kommer att präglas av kommungemensamt förbättrings- och utvecklingsarbete kring styr- och stödprocesser, arbetssätt, kultur, värderingar och förhållningssätt samt i detta utveckla ledarskap, medarbetarskap och samarbete med ett kundorienterat fokus.

Din profil
Ditt tydliga kundfokus tillsammans med ditt strategiska tänk och helhetsperspektiv bidrar till att vi som kommun arbetar proaktivt med HR i framkant. Ditt inkluderande, förtroendeingivande och serviceinriktade arbetssätt involverar organisationens politiker, chefer och medarbetare att aktivt arbeta med HR i en tydlig riktning samt med gemensamma förhållningssätt och arbetssätt.

Ditt ledarskap präglas av tillit, lyhördhet, omtänksamhet och tydlighet. Genom din kreativitet, tillgänglighet och analytiska förmåga leder, engagerar och utvecklar du både verksamhet och medarbetare. Du bär ett modernt tankesätt kring HR där du tillsammans och genom dina medarbetare säkerställer en hög kvalitet i ert arbete och skapar goda förutsättningar för hela organisationens förmåga till att vara en attraktiv arbetsgivare.

Du kommunicerar med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska och har en god vana av möten med media. Med din ödmjukhet, öppenhet och ditt ansvarstagande är du som ledare en förebild i organisationen och en god företrädare för Gislaveds kommun.

I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och erfarenhet från uppdrag i ledande positioner med fördel inom offentlig verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt ledarskap.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) krävs svenskt medborgarskap samt en godkänd säkerhetsprövning.

Ansökan och kontakt
I den här rekryteringen samarbetar vi med Jefferson Wells. För frågor gällande rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Sara Takahashi på sara.takahashi@jeffersonwells.se.

Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast den 21 augusti 2022. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om platsen
I vår del av Småland lever vi livet med närhet till allt som är viktigt. Här börjar outdoorlivet utanför din port. Här känner du farten mot dina kinder från utförsåkningen på Isaberg, eller det glimrande vattnet från fisketuren i någon av våra 388 sjöar. Här känner du pulsen öka under starten på racet vid motorbanan i Anderstorp eller speedwaybanan i Gislaved. Här känner du rysningen i kroppen av den mäktiga känslan när vår egen symfoniorkester slår an konsertens första toner.

Här är vi arbetsamma. Vi driver företag, såväl stora internationella bolag som små enskilda företag där alla är viktiga för hela vår regions utveckling. Vi andas företagsamhet och entreprenörskap.

Det här kan du bli en del av och göra till din plats. Här kan du få allt, och lite till för att livet ska funka.

Välkommen till Gislaveds kommun - en del av Småland!

Publicerad 2022-06-13

Ansök nu