lördag28 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

HR-chef

Borgholms kommun, Borgholm

Ansök nu

Om jobbet
Är du vår nya HR-chef som vill göra skillnad?
Borgholms kommuns HR-avdelning befinner sig på en spännande förändringsresa och som HR-chef har du en central roll. Brinner du för strategiskt och operativt HR-arbete och vill sätta Borgholms kommun på kartan som en attraktiv arbetsgivare nu och i framtiden? Då kan du förvänta dig ett inspirerande arbete som chef hos oss där du får bidra med att vidareutveckla HR-avdelningen och hela kommunen.

HR-avdelningen är en styr- och stödfunktion, för hela kommunkoncernen, som kontinuerligt utvecklas och anpassas för att förutspå och möta verksamheternas behov i god tid. I kommunkoncernen ingår Borgholms kommun, Borgholm Energi och Ölands kommunalförbund.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som har en passion för HR-frågor och som har ett strategiskt utvecklingsfokus såväl som ett intresse för det dagliga operativa arbetet. Du och dina medarbetare arbetar tillsammans för att stödja kommunkoncernens chefer. Ett gott samarbete med de fackliga organisationerna är något som du värnar om.

Ett stort arbete är kompetensförsörjning nu och i framtiden, samt att skapa och bibehålla förutsättningar för välmående och hållbara medarbetare, ledare och arbetsplatser.

Du har budget-, verksamhets- och personalansvar för HR-avdelningen som består av nio medarbetare; fyra lönehandläggare, fyra HR-specialister och en hälsoutvecklare. Genom att arbeta aktivt med att säkerställa kompetens, arbetssätt och rutiner ser du till att vi ligger i framkant inom löne- och HR-området. Vidare har du ett stort fokus på förbättrings- och förändringsledning samt moderna arbetssätt.

Som HR-chef är du en del av kommunledningen och förväntas aktivt bidra till att utveckla hela kommunkoncernens verksamhet. Du jobbar nära våra politiska företrädare, kommunchef och förvaltningschefer.

Kvalifikationer
I din bakgrund finns relevant akademisk utbildning och flerårig erfarenhet av kvalificerat HR- arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Du har erfarenhet från ledande positioner, inklusive personalansvar, med fördel inom offentlig verksamhet. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt ledarskap.

Ditt relationsbyggande och tydliga arbetssätt involverar och inspirerar. Du är en förebild och har ett genuint intresse för samtliga områden inom HR. Din förmåga att engagera, tillsammans med ditt nytänkande, kommer säkerställa att du tillsammans med dina medarbetare skapar en hög kvalitet i arbetet och får saker att hända.
Du har stor erfarenhet av arbetsrätt och förhandlingar.

Övrigt
Vi är den lilla kommunen som vill mycket! Här har vi närhet till varandra beslutsfattare, medarbetare och våra medborgare samt företagare. Välkomnande, Utvecklande, Tillsammans är värdeorden för Borgholms kommun som arbetsgivare och för våra drygt 1000 anställda.

Borgholms kommun utgör norra delen av Öland. Här finns närhet till hav och natur, ett rikt kultur- och nöjesliv och inte minst, all den samhällsservice du behöver. Vi har mycket god kvalitet i vård, omsorg och skola samt gott om fritidsaktiviteter, för alla åldrar. Det lugnare vinterhalvåret står i kontrast till den fartfyllda sommaren. Det är lätt att få uppleva paradiset i vardagen på Öland!

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid. dagtid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Lön: Månadslön
Tillträde: Efter överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast 12 februari
Ange referens A1189973 i din ansökan

Kontakt
Jens Odevall
Kommunchef
jens.odevall@borgholm.se
0485-880 10

Fackliga kontaktpersoner
Fackliga organisationer nås via växeln 0485-880 00.

Publicerad 2023-01-24

Ansök nu