Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef Vård & Omsorg

Kungsbacka kommun, Kungsbacka

Ansök nu


Kungsbacka är en växande kommun där både människor och företag utvecklas. Hos oss arbetar människor som vill, vågar och kan. Vill du bli en av oss?

Rollen som förvaltningschef hos oss
Du är en viktig länk inom arbetet för vård & omsorg och kommer att samarbeta tätt med kollegor inom ditt område, både inom förvaltningen och med andra förvaltningar, i en organisation under stark utveckling, framför allt vad det gäller digitalisering. Du ansvarar för förvaltningens ekonomi, verksamhet, personal, arbetsmiljö och uppföljning. I rollen är du kontakten mellan politiken och förvaltningen och har direkt personalansvar för sex verksamhetschefer som du coachar i deras uppdrag.

Våra fokusområden
Våra insatser ska stärka den enskildes möjlighet att vara självständig och att leva ett tryggt och värdigt liv utifrån sina behov och förutsättningar. Fokus de närmsta åren är att skapa en nytänkande och effektiv organisation med hög kvalitet i både leverans och bemötande. I förvaltningen Vård & Omsorg innebär detta förändringsarbete i frågor som anpassning till primärvårdsreformen God och nära vård samt till den nya äldrelagen. Förvaltningen ligger långt fram inom digitalisering och har ritat en tydlig och långsiktig utvecklingskarta för att fullfölja den digitala transformationen.

I uppdraget som förvaltningschef ingår att driva förvaltningen utifrån välfärdsutmaningen mot en ekonomi i balans och att möta behovet av att attrahera och behålla kompetenta medarbetare på en arbetsmarknad där det är hög konkurrens om arbetskraften. Det är därför av vikt att du har stort fokus på de ekonomiska frågorna och att du har stor förståelse för hur olika aktiviteter påverkar helheten. Dina medarbetare har ett starkt engagemang och en vilja för förändring med starkt fokus för dem vi är till för. Målet är att bli bäst på vårt grunduppdrag samtidigt som vi alltid strävar efter utveckling, konkreta mål samt lösningar.

Din profil och dina kvalifikationer
Du har en högskoleutbildning inom området eller motsvarande kunskap och mångårig erfarenhet av arbete i en ledande befattning. Du har varit chef över chefer och har erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet, inom vård och omsorg. Du har lett strategiska förändringsarbeten med goda resultat. Tjänsten kräver erfarenhet av budgetarbete och uppföljning. Erfarenhet av nära och framgångsrikt samarbete med regionens verksamhet och andra externa aktörer finns också på din CV.

Som person är du omvärldsorienterad, samhällsintresserad och tar del av vad som händer inom området, både nationellt och internationellt. Du är lugn, stabil och kan fokusera på sätt saker. Samtidigt som du har en drivkraft för utveckling uppvisar du tålamod och förblir motiverad och effektiv trots bakslag. I ditt arbete utgår du från helheten, tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger ner stor vikt vid att man lever upp till dessa. Vidare värdesätter du olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Som ledare ser du vikten av att vara ett föredöme. I ord och handling lyfter du fram de värderingar som vår verksamhet utgår från, och du lutar dig mot dem när du fattar beslut. Du sätter invånaren i fokus, tar beslut samt ansvar för din och gruppens leverans samtidigt som du litar till medarbetarna i den dagliga verksamheten. Tillitsbaserad styrning är en självklarhet för oss i Kungsbacka kommun.

Du tycker om att leda andra människor och har förmåga att bygga tillitsfulla relationer. Du uppmuntrar till samarbete, inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta mer ansvar och vara med och påverka beslut. Ditt sätt att möta människor med värme, energi och respekt skapar entusiasm och arbetsglädje som får andra att vilja och våga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Hos oss får du utvecklas i din profession tillsammans med kollegor och kommer arbeta utifrån vår arbetsplatskultur som präglas av att vi välkomnar, samarbetar, levererar och tänker nytt! Du kommer att erbjudas vår chefskurs inom Utvecklande Ledarskap. Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss är du välkommen att kontakta oss eller läs mer på vår hemsida här.

Välkommen med din ansökan senast den 19 september 2021.

Om förvaltningen Vård & Omsorg
Förvaltningen för Vård & Omsorg är organiserad i sex olika verksamhetsområden, vård- och omsorgsboende, kvarboende, hemsjukvård, verksamhetsutveckling, myndighetsutövning samt stab. Här arbetar cirka 3000 personer, 1200 heltidsanställda och cirka 800 visstidsanställda i Kungsbacka kommun samt ca 1000 anställda hos privata aktörer. De allra flesta arbetar ute i verksamheten på något av kommunens vård- och omsorgsboenden och inom hemtjänst.

Intresseanmälan
I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE Executive Recruitment. Formell ansökan till tjänsten registrerar genom att ansöka via denna annons senast den 19 september 2021. Handlingar som inkommer till Kungsbacka kommun blir allmän handling.

För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Maria Lahne , 072- 888 6007 eller Erik Asp, 073-352 3481. Din intresseanmälan gör du via www.source-executive.se

Anställningsvillkor
Anställningens omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-09-19
Referensnummer: 2021/521

Kontakt
Maria Lahne , 072- 888 6007
Erik Asp, 073-352 3481

Inför rekryteringsarbetet har Kungsbacka kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter eller liknande.

Publicerad 2021-08-25

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News