tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef till Arbetsmarknadsförvaltningen

Trelleborgs kommun, Trelleborg

Ansök nu

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Nu söker vi dig som med starkt engagemang, samverkan och ett tydligt ledarskap kan bidra till utvecklingen av kommunens arbetsmarknadsverksamhet. Är du en trygg chef med erfarenhet av förändringsarbete i politiskt styrda organisationer? Vill du ta en central roll i arbetet med att skapa ett bättre Trelleborg? Då vill vi gärna att du hör av dig till oss.

En nytänkande förvaltning med starkt driv
Trelleborg står inför långsiktiga utmaningar när det gäller arbetslöshet, utbildningsnivå och kompetensförsörjning i kommunen. Målen är högt satta och för att stötta våra medarbetare har vi utvecklat en ny gränsöverskridande organisation, nya arbetssätt och effektivare verktyg. Idag jobbar vi i förvaltningsövergripande team med fokus på branscher för att ge smart service hela vägen åt arbetssökande, studerande och företagare. Det har gett förvaltningen ett nytt driv och vi ses också som något av en föregångare bland andra kommuner när det gäller arbetsmarknadsinsatser.

Arbetsmarknadsförvaltningen består av tre avdelningar; arbetsmarknad, vuxenutbildning och näringsliv. Som förvaltningschef är du direkt underställd Kommundirektören och deltar i möten med kommunens ledningsgrupp.

Du leder och utvecklar i samverkan med politiken
På uppdrag av Arbetsmarknadsnämnden leder du förvaltningen och säkerställer goda förutsättningar för medarbetarna att uppnå målen utifrån styrdokument och den av nämnden fastställda utvecklingsplanen. En central del av ditt arbete är att kontinuerligt hålla nämnden informerad om utmaningar, behov och förutsättningar för förvaltningens verksamhet.

Du kommunicerar tydligt riktlinjerna för mål, styrning, resultat och förbättringsområden samtidigt som du bygger tillit och engagemang hos medarbetarna i både det dagliga och långsiktiga arbetet.

Som förvaltningschef bidrar du också till det gemensamma kommunala utvecklingsarbetet och företräder förvaltningen i olika forum, såväl internt med politiker och övriga förvaltningar, som med näringsliv, organisationer och andra aktörer.

Det här har du med dig till oss
För rollen som förvaltningschef behöver du ha tidigare erfarenhet av ledarskap på strategisk nivå, där du varit chef för andra chefer och specialister. Du har dokumenterad erfarenhet av ledande arbete i politiskt styrd organisation och har god samverkansförmåga med såväl medarbetare som fackliga organisationer. Du har dessutom en bred och lång erfarenhet från näringslivs- och arbetsgivarfrågor samt förståelse för bildning och socialtjänst.

Som chef är du utvecklingsinriktad och har förmåga att se och verka för helheten samtidigt som du lyckas skapa engagemang och delaktighet i din organisation. Du har också de egenskaper som krävs för ett tillitsbaserat ledarskap; strategisk, analytisk, framåtblickande, nyfiken, utmanande och stödjande. Som person är du handlingskraftig och trygg och har modet att fatta beslut såväl som förmågan att övertyga. Genom din goda förmåga att kommunicera lyckas du också skapa förtroende och bygga goda relationer.

I ditt CV finns en relevant akademisk examen, erfarenhet av förändringsledning och dokumenterad förmåga att skapa strukturer och processer i ett förändringsarbete. Vi ser också att du har goda insikter i ledning och styrning av ekonomiska frågor såsom budgetprocess, uppföljning, styrning och kontroll, och att du har ett stort intresse för digitalisering och dess möjligheter.

Ansökan och kontakt
Vi kan erbjuda en spännande och utmanande tjänst som förvaltningschef för Arbetsmarknadsförvaltningen i Sveriges sydligaste kommun. Här får du stor möjlighet att utveckla verksamheten och bidra till att göra Trelleborgs kommun till en ännu bättre plats att leva, verka och bo på.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 12 februari. I denna rekrytering samarbetar vi med Cordovan Career. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Pia Strandh på 073-340 92 13 eller pia.strandh@cordovan.se.

Du lämnar din ansökan via ansökningsformuläret på denna sidan.

Kontaktpersoner
Pia StrandhSenior rekryteringskonsult073-340 92 13pia.strandh@cordovan.sePublicerad 2023-01-13

Ansök nu