Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag23.04.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Förvaltningschef till arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Trollhättans Stad, Trollhättan

Ansök nu


Vi är stolta över Trollhättans Stads över 5 000 medarbetare, som varje dag gör en positiv skillnad i våra invånares liv och är med och utvecklar stadens hållbarhet och livskraft. Vi drivs och motiveras av ledorden Mod, Delaktighet, Nytänkande och Handlingskraft. Här finns en spännande utveckling där du kan vara med och göra vår stad ännu bättre.

Vi söker nu en ny drivande och kunnig förvaltningschef till arbetsmarknads- och socialförvaltningen som får organisationen och medarbetarna att växa och utvecklas

Om oss
Arbetsmarknads- och socialnämnden ansvarar för den del av socialtjänsten som avser Individ- och familjeomsorg och innefattar bistånd för att uppnå skälig levnadsnivå, så kallat försörjningsstöd, skydd och stöd till barn och unga, hjälp och vård till personer med beroendeproblematik, familjerådgivning, anhörigstöd och stöd till brottsoffer. Vidare ansvarar nämnden för etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare, arbetsmarknadsåtgärder, konsumentrådgivning och aktivitetsansvar för ungdomar mellan 18–20 år. Därutöver hanterar förvaltningen prövning av serveringstillstånd, tillstånd för försäljning av receptfria läkemedel, tobak, elektroniska cigaretter och påfyllningsbehållare samt spel vid rörelser med serveringstillstånd.

Arbetsmarknads- och socialförvaltningen i Trollhättan stad är uppdelad i tre områden; Vuxen- och beroendestöd, Familjestöd och Arbetsmarknads- och socialt stöd och ett centralt verksamhetsstöd som stöttar hela förvaltningen i olika delar.

Arbetsbeskrivning
Som förvaltningschef leder du förvaltningen utifrån det politiska uppdraget. Du arbetar mycket nära de politiska företrädarna i arbetsmarknads- och socialnämnden och förväntas ansvara för den samlade verksamhetens innehåll, utveckling och kvalitet.

I ditt uppdrag ingår personalansvar, ansvar för ekonomi i balans och den systematiska verksamhets- och kvalitetsuppföljningen. Du arbetar för helhetssyn och förväntas i ditt chefsuppdrag utöva ett väl anpassat ledarskap i nära samverkan med underställda chefer och fackliga organisationer.

Du förväntas främja en kunskaps- och forskningsbaserad socialtjänst och ha fokus på goda resultat och effekter av arbetet för att kunna erbjuda ett hållbart socialt arbete som skapar mer värde för invånarna.

Som förvaltningschef är du anställd av kommunstyrelsen med stadsdirektören som närmaste chef. Du ingår i stadens ledningsgrupp där du förväntas vara med och ta ansvar för stadsövergripande utveckling i frågor också av stadsgemensam karaktär. I stadens ledningsgrupp får du också stöd av kollegor och närmaste chef i att genomföra ditt uppdrag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig. Du ska ha en dokumenterad chefs-/ledarerfarenhet från offentlig förvaltning samt en bred och djup erfarenhet från socialt arbete och i synnerhet IFO-verksamhet.

Vi söker dig som är trygg och modig både som person och i ledarrollen. Du är prestigelös och har en ledarstil som präglas av tillit snarare än kontroll och övervakning. Vidare har du en hög grad av självkännedom och personlig integritet samt ett förhållningssätt som är entusiasmerande och engagerande.

I din ledarroll behöver du vara utvecklingsdriven och resultatorienterad där du använder flexibilitet och situationsanpassning som viktiga verktyg. Du ser värdet i och drivs av att nå resultat i samverkan, där helheten är större än summan av delarna. Vidare är du relationsskapande, såväl internt som externt så att verksamhetens attraktivitet ökar och förvaltningens samt stadens varumärke stärks.

Du är en kreativ och innovativ person med driv och stort engagemang. Mycket stor vikt läggs vid kompetens och personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Fast
Antal lediga befattningar: 1

Kontakt och ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Trollhättans Stad med Tarasso AB och rekryteringskonsulterna Håkan Olsson 070-581 79 18 och Ylva Dahl 073-026 38 34.

Alla kontakter behandlas med hög sekretess och diskretion.

Välkommen med din ansökan senast 2 maj 2021.

Publicerad 2021-04-06

Ansök nu