lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef socialförvaltningen

Falkenbergs kommun, Falkenberg

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Här i Falkenbergs kommun kan du göra stor skillnad. Vårt jobb är att erbjuda god kommunal service i livets alla skeden. Vi är också med och utvecklar Falkenberg som plats. Vår vision är: Vi växer för en hållbar framtid. I våra mål strävar vi efter omsorg med hög kvalitet, som ska sätta människan i centrum och bidra till ett gott liv för den enskilde.

Arbetsuppgifter
Nu söker vi dig, en ledare som med stort engagemang vill leda arbetet med att nå målen. Som chef för socialförvaltningen i Falkenbergs kommun leder du dels din förvaltning och dess verksamhet, dels hela kommunen i kommundirektörens övergripande koncernledningsgrupp. Du är anställd av kommunstyrelsen och din närmaste chef är kommundirektören. Du ansvarar för socialförvaltningens ekonomi, verksamhet och personal. I rollen är du kontakten mellan politiken och förvaltningen och har direkt personalansvar för förvaltningens verksamhetschefer som du coachar i deras uppdrag.

På uppdrag av socialnämnden leder du socialförvaltningen som omfattar individ- och familjeomsorg, äldreomsorg, funktionsstöd, hemsjukvård, stöd och behandling, en myndighetsavdelning samt en stab. I socialförvaltningen pågår utveckling inom många områden och du kommer att ha en viktig roll i att fortsätta driva arbetet framåt.

Du har även i uppdrag att tillsammans med koncernledningsgruppen arbeta för kommunens bästa och de kommunövergripande målen. Ni arbetar för att utveckla kommunen tillsammans för att klara välfärdsuppdraget nu och i framtiden, där demografiska förändringar, kompetensförsörjning och ekonomiska resurser är stora utmaningar. Du är också en representant för kommunen i kontakt med andra myndigheter.

Kvalifikationer
Vi vet att du som söker är en skicklig ledare som har erfarenhet av att leda chefer och tjänstemän utifrån ett utvecklande och tillitsbaserat ledarskap. Du är van att verka i gränslandet mellan nationell styrning, lokala mål och verksamheternas olika behov. Du är en strategisk person som har förmåga att driva socialförvaltningens utvecklingsprocesser utifrån verksamhetens nuläge och verkställa mål och visioner, på kort och lång sikt. Du har också ett starkt intresse för och goda kunskaper om vård och omsorg samt socialtjänst.

Du har relevant högskoleutbildning, erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och tidigare erfarenhet av att leda andra, även chefer, inom det sociala området. Din ledarförmåga får andra att växa genom tillit, inspiration, entusiasm och drivkraft. Som förvaltningschef har du också god förståelse för ekonomi och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar.

För att lyckas tror vi att du behöver vara en kommunikativ, tydlig och modig chef, som också är lyhörd, ödmjuk och prestigelös.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Ansökan
Ansök senast: 2023-10-01
Referensnummer: A1236273 - 2023

Kontakt
Kommundirektör nås via kommunens kontaktcenter 0346-88 60 00.

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter 0346-88 60 00.

Publicerad 2023-08-14

Ansök nu