söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef barn- och utbildningsförvaltningen

Falkenbergs kommun, Falkenberg

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Välkommen till Falkenberg kommun! Vi är en tillväxtkommun på attraktiva västkusten, en plats som befinner sig i ständig utveckling. Vår kommun ska vara hjärtat i Halland, här ska människor, föreningar och företag växa i samverkan med varandra. I Falkenbergs kommun arbetar vi efter övergripande mål och visionen "Vi växer för en hållbar framtid". Det gäller inte minst skolan, där vi bygger ut för fler elever i framtiden.

Nu söker vi en förvaltningschef till barn- och utbildningsförvaltningen med cirka 1800 medarbetare. Du kommer till en förvaltning med positiv resultatutveckling och utvecklade samarbeten med andra myndigheter (TSI och SSPF). På förvaltningen pågår ett unikt förbättringsarbete kallat Utbildning Falkenberg. Utbildning Falkenberg bygger på antagandet att det är undervisningens kvalitet som avgör om barn och elever når målen med utbildningen och utvecklar en positiv lärandeidentitet. Förbättrad undervisningskvalitet tror vi att vi skapar genom att ha gemensamma och tydliga förväntningar, förhållningssätt och undervisningsstrategier. I augusti i år gör vi en omstart i vårt förbättringsarbete utifrån Utbildning Falkenberg.

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef i Falkenbergs kommun leder du din förvaltning och dess verksamhet samtidigt som du leder hela kommunen i kommundirektörens övergripande koncernledningsgrupp. Du är anställd av kommunstyrelsen och din närmaste chef är kommundirektören. Du ansvarar för förvaltningens ekonomi, verksamhet och personal. I rollen är du kontakten mellan politiken och förvaltningen och har direkt personalansvar för sektorschefer och verksamhetschefer som du coachar i deras uppdrag.

På uppdrag av barn- och utbildningsnämnden leder du barn- och utbildningsförvaltningen. I förvaltningen ingår bland annat förskola, grundskola, anpassad grundskola, gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, vuxenutbildning och campus.

Du har även i uppdrag att tillsammans med koncernledningsgruppen arbeta för kommunens bästa och de kommunövergripande målen. Ni arbetar för att utveckla kommunen tillsammans för att klara välfärdsuppdraget nu och i framtiden, där demografiska förändringar, kompetensförsörjning och ekonomiska resurser är stora utmaningar. Du är också en representant för kommunen i kontakt med andra myndigheter.

Kvalifikationer
Vi söker en skicklig ledare med pedagogisk insikt som har erfarenhet av att leda chefer och rektorer utifrån ett utvecklande och tillitsbaserat ledarskap. Vi tror att du är van att verka i gränslandet mellan nationell styrning, lokala mål och verksamheternas olika behov. Du är en strategisk person som har förmåga att driva skolutvecklingsprocesser utifrån verksamhetens nuläge och verkställa mål och visioner, på kort och lång sikt. Du har också ett starkt intresse för och goda kunskaper om utbildningsfrågor och lärande.

Du har akademisk högskoleutbildning inom pedagogik eller annan relevant högskoleutbildning, erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation och tidigare erfarenhet av att leda andra, även chefer, inom utbildningssektorn. Din ledarförmåga får andra att växa genom tillit, inspiration, entusiasm och drivkraft. Som förvaltningschef har du också god förståelse för ekonomi och uppföljning utifrån ett större ekonomiskt ansvar.

För att lyckas tror vi att du behöver vara en kommunikativ, tydlig och modig chef, som också är lyhörd, ödmjuk och prestigelös.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2023-06-04
Referensnummer: A1224203 - 2023

Kontaktperson
Lars Fröding
Kommundirektör
070-346 42 48
lars.froding@falkenberg.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter 0346- 88 60 00

Övrigt
Formell ansökan till tjänsten gör du via Offentliga jobb med länken på denna sida senast den 4 juni. I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE. Om du vill göra en konfidentiell och förutsättningslös intresseanmälan kan du göra detta via SOURCE hemsida www.source-execuctive.se.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Sofia Rasmusson 070-508 0328, sofia.rasmusson@source-executive.se eller Sofie Nordin sofie.nordin@source-executive.se, 070-762 08 18.

Välkommen med din ansökan!

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Falkenbergs kommun använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska kontakta rekryterande chef i annonsen som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka digitalt via ansökningslänken.

I samband med denna rekrytering undanber vi oss kontakter från rekryteringsföretag och andra annonsörer.

Publicerad 2023-05-15

Ansök nu