Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef Barn och utbildning

Tanums kommun, Tanumshede

Ansök nu


Har du ett starkt engagemang för att varje barn ska ges de bästa förutsättningar?


Är du en erfaren och tydlig ledare som brinner för att våra elever ska få en utbildning som främjar värderingar, kunskaper och färdigheter, som bidrar till hållbar utveckling? Har du ett genuint intresse för fritidsverksamhetens och kulturens roll i samhällsutvecklingen? Då vill vi att du söker jobbet som förvaltningschef inom barn och utbildning.

Tanums kommun är vackert placerad längs Skageraks kust och kännetecknas av vacker natur, en vidsträckt skärgård och en levande landsbygd. Vi som arbetar här utgår från våra värdeord förtroende, ansvar, respekt och omtanke för att säkerställa en god service till våra invånare som bidrar till en ökad livskvalitet.


Det här blir din arbetsplats
Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för utbildning, barnomsorg, kultur och fritid samt arbetsmarknadsenhet. Förvaltningen har ca 530 medarbetare och en budget på ca 400 tkr.

Som förvaltningschef leder du, i ett nära samarbete med barn- och utbildningsnämnden, utvecklingen av framtidens skola, kultur och fritid i Tanums kommun. Du har ansvar för att ta fram beslutsunderlag, styra, leda och utveckla verksamheten mot kommunens mål och vision. Det innebär att utveckla samverkan, hitta nya arbetssätt och att arbeta med ständiga förbättringar. Tillsammans med din ledningsgrupp leder och utvecklar du förvaltningen med fokus på kvalitet och effektivitet som bidrar till en hållbar utveckling inom samtliga verksamhetsområden.

Förvaltningschefen arbetar på uppdrag av nämnden och är underställd kommundirektören. Du ingår i kommunens koncernledningsgrupp med uppdrag att utveckla hela kommunens verksamhet. Förvaltningschefen anställs av kommunstyrelsen.

En aktiv roll där du gör skillnad för dem vi är till för
Ditt uppdrag är att inom barn- och utbildningsnämndens område leda och utveckla verksamheten för invånarnas bästa. Uppdraget innebär att möta de framtida utmaningar som finns inom verksamhetsområdena och att leda förvaltningen mot, av politiken, uppsatta mål. Du ska omvärldsbevaka och driva utvecklingen framåt i syfte att effektivisera och kvalitetssäkra verksamheten. Det gör du genom att se till helheten och med en för förståelse för styrning och ledning i en politiskt styrd organisation.

Tanum är en trygg och välmående kommun med positiv framåtanda. Kommunen är expansiv och står, liksom övriga kommuner, inför att möta välfärdsutmaningen. Är du den som vill leda, förbättra och utveckla barn och utbildningsområdet för att möta framtiden?

Det här söker vi hos dig
För rollen krävs erfarenhet av kvalificerat chefs- och ledningsarbete samt kunskap om och erfarenhet av att verka inom en politiskt styrd organisation. Du bör ha erfarenhet av ett eller flera av de aktuella verksamhetsområdena. I grunden har du en lämplig högskoleexamen och någon form av utbildning i ledarskap.

Du är en god strateg med analytisk förmåga samtidigt som du stimuleras av att tänka i nya banor och du är inte rädd för att utmana konventioner för att nå bättre resultat. Du har förmåga att skapa delaktighet och engagemang, samtidigt som du målmedvetet kan driva en verksamhet som kräver såväl helikopterperspektiv som sinne för detaljer. Du arbetar utifrån tillitsbaserad ledning och styrning och som ledare och person är du trygg och stabil. Du är en tydlig lagspelare med god helhetssyn och förståelse för hela kommunens behov.

Du har en god förmåga att kommunicera både i tal och i skrift och kan förklara komplexa sammanhang på ett lättförståeligt sätt. Du har också lätt för att knyta nya kontakter och skapa nätverk, såväl bland medarbetare, kollegor som politiker.

Du är serviceinriktad, strukturerad, lyhörd, engagerad, målinriktad och modig. Helt enkelt en ledare för framtiden.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: 2023
Löneform: Fast lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ansökan och kontakt
Vi erbjuder en utmanande och viktig ledarroll där du får vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande.

Vi ser fram emot din ansökan senast den 30:e oktober. Intervjuer kommer att ske löpande så vill gärna ha din ansökan med det snaraste. För ytterligare information kring tjänsten kontakta Anders Bolin på Tarasso, som hjälper oss med denna rekrytering. Tel 073-250 88 05.

Sista ansökningsdag: 2022-10-30
Referensnummer: 2022/12

Publicerad 2022-09-20

Ansök nu