Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef Barn- & Utbildningsförvaltningen

Malung-Sälens kommun, Malung

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Vi behöver rekrytera en ny engagerande och kunnig förvaltningschef till vår barn- och utbildningsförvaltning. Kommunen arbetar ständigt för att utveckla servicen för alla som bor och verkar i kommunen. Vi har idag en skola som placerar sig bland de främsta i landet och vårt idrottsgymnasium är mycket väl ansett. Så vill vi fortsätta ha det.

Barn- och utbildningsförvaltningens ansvarsområden omfattar förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasium, elevhälsa, vuxenutbildning och SFI, integration, måltidsverksamhet, skolskjutsar, skolbibliotek

Malung-Sälens kommun har ca 10 000 invånare och ligger i natursköna Dalarna, hit kan du flyga till och från vår internationella flygplats i Sälen. Här finns Sälenfjällen som gör oss till norra Europas största vinterturismdestination. Malung- Sälens fantastiska natur, stora evenemang och upplevelser gör att vi bland annat kan erbjuda dig livskvalitet, möjligheter till ett aktivt friluftsliv och en trygg miljö för barn att växa upp i.

Vi är en arbetsgivare som vill ta tillvara på varje medarbetares kompetens och engagemang. För oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig i utvecklingen av verksamheten.

Malung-Sälens medarbetare är nyckeln till framgång, därför vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv, för att du ska trivas, må bra och känna arbetsglädje. Som anställd hos oss erbjuder vi en rad förmåner bland annat:

• Friskvårdsbidrag
• Flexibla arbetstider när det är möjligt
• Egen kommun-massör med förmånliga priser på friskvårdsmassage
• Tillsvidareanställd och månadsavlönad personal erbjuds säsongskort till Sälenfjällens anläggningar till förmånligt pris.

Så här kan det vara att leva och bo i Malung-Sälens kommun: youtu.be/YsLgl0omum4

Välkommen att söka jobb hos oss!

Arbetsuppgifter
Som förvaltningschef ingår du i kommunens ledningsgrupp och tar tillsammans med dina kollegor i kommunchefens ledningsgrupp ett gemensamt ansvar för att driva övergripande och kommungemensamma frågor med fokus på helheten. Uppdraget kräver ett nära samarbete med såväl politik som kommunkoncern- och förvaltningsledning samt en öppen och tydlig samverkansdialog med fackliga organisationen.

Ditt uppdrag innebär att leda och utveckla barn- och utbildningsförvaltningen i Malung-Sälens kommun med ca 260 medarbetare som en viktig del av helheten i kommunkoncernen och i linje med politiska beslut. Organisatoriskt arbetar barn- och utbildningsförvaltningen mot en egen barn- och utbildningsnämnd.

Barn- och utbildningsnämndens ansvarsområden omfattar förskola, fritidshem, grundskola, grundsärskola, gymnasium, elevhälsa, vuxenutbildning och SFI, integration, måltidsverksamhet, skolskjutsar, skolbibliotek.

Vi söker en engagerad och kommunikativ ledare. Som chef kommer du att ha ett övergripande ansvar för planering, ledning och uppföljning av verksamhet och ekonomi vilket omfattar både strategiskt och operativt arbete. Ditt arbete präglas av strukturerade mål och uppföljningar utifrån kommunens gemensamma styrmodell. Du bidrar till att skapa goda relationer såväl internt som externt och verkar för en kontinuerlig utveckling.

Vi vill att du driver verksamhetsutveckling för att möta ökade och nya behov genom innovativa och kostnadseffektiva lösningar. Att attrahera, motivera och behålla kompetens genom strategisk och hållbar kompetensförsörjning är en viktig del i arbetet.

Som förvaltningschef så kommer du att bl.a. att ansvara för att:
• Leda, motivera, utveckla medarbetare
• Följa upp verksamhet med medborgaren/eleven/ kunden i fokus
• Arbeta kostnadsmedvetet med hög kvalitet och i enlighet med politiskt uppsatta mål och fattade beslut
• Företräda barn- och utbildningsförvaltningen i olika nätverk b.la. i gymnasiesamverkan och i kontakter med näringslivet
• Utveckla stadieindelningen i kommunen b.la. genom att ta en aktiv del i förestående arbete med om- och nybyggnationer av skollokaler
• Fortsätta utveckla vårt populära och framgångsrika idrottsgymnasium

Kvalifikationer
Arbetet är både strategiskt och operativt vilket innebär att du kommer ha en bredd på dina arbetsuppgifter. Vi tror att du har arbetat som ledare i några år inom liknande verksamheter som anknyter till barn och ungdomsförvaltningens uppdrag. Rollen kräver att du har vana av personal- och budgetansvar med stor känsla för ekonomistyrning.

För att trivas i rollen gäller att du:
• Är bekväm med att vara ledare och att coacha, entusiasmera och utveckla medarbetare i nära dialog
• Har förmåga att tänka strategiskt och se helhetsbilden
• Har en hög kostnadsmedvetenhet och erfarenheter från budgetansvar
• Har förmågan att strukturera och prioritera i ditt arbete på ett effektivt sätt inom givna tidsramar
• Är tillmötesgående i ditt bemötande och genom det skapar förtroende och trygghet i organisationen
• Har förmåga att kommunicera väl, duktig på att samverka och föra dialog med bl.a. övriga kommunala förvaltningar och bolag, Region Dalarna, högskola och universitet, näringslivet etc.

Vidare ser vi gärna att du har en genomförd rektorsutbildning. Om du har erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning i en politiskt styrd organisation så är det meriterande.
Rollen förutsätter att du har goda datorfärdigheter och kan hantera de vanligaste programvarorna samt inte är rädd för att lära nytt inom teknik och IT. Du förväntas uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och för att vara aktuell för tjänsten så krävs att du har B-körkort.

Vi kommer vidare i processen genomföra registerkontroll för slutkandidat/er.

Jobbet innebär ett nära samarbete med din för- och grundskolechef, alla rektorer och du ska trivas i att arbeta självständigt likväl som i mindre och större grupper.

Vi ser fram emot din ansökan! Urvalsintervjuer kommer att ske löpande så så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2021-10-10
Referensnummer: A1050459 - Kopia
Löneform: Månadslön
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktpersoner
Christina Holback
Kommunchef
0280-181 32
christina.holback@malung-salen.se

Sofia Söderström
Ordförande i barn och utbildningsnämnden
0280-186 66
sofia.soderstrom@malung-salen.se

Övrigt
För att se alla våra pågående rekryteringar, se www.malung-salen.se/ledigajobb.
Vi har inför rekryteringsprocessen beslutat om de medieval som ska göras i rekryteringen. Med anledning av detta motsäger vi oss all kontakt gällande annonsering, rekryteringshjälp och bemanningsförslag vänligen, men bestämt.

Publicerad 2021-09-06

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News