Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förhandlingschef

Varbergs Kommun, Varbergs Kommun

Ansök nu

Om arbetsplatsen
I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.

Vill du växa med oss?

Arbetsuppgifter
Varbergs kommun har drygt 5 000 anställda medarbetare och kommunen växer stadigt. Som förhandlingschef leder du en avdelning som utöver dig består av två HR-strateger. Er avdelning utgör tillsammans med HR-avdelningen, den personaladministrativa avdelningen och den inbyggda företagshälsovården Personalkontoret, som är organiserat inom Kommunstyrelsens förvaltning. Som förhandlingschef rapporterar du till personaldirektören och ingår i personalkontorets ledningsgrupp.

Vi erbjuder ett spännande och utmanande uppdrag som innebär att du tillsammans med personaldirektören ansvarar för kommunens lönestrategiska utvecklingsarbete. Vid sidan av arbetet med lönebildningen kommer du att vara kommunens arbetsrättsliga expert och leda förhandlingarna för alla olika typer av avtal och tvister. Du får en viktig roll som stöd till våra nio förvaltningschefer och de fem verkställande direktörerna i koncernens bolag. Du kommer också att utgöra ett viktigt stöd till deras HR-organisationer.

Vidare kommer du att få utveckla och tolka bland annat kommunens samverkansavtal, de politiska arvodesbestämmelserna och de strategiska pensionsfrågorna. Du leder och medverkar i olika utvecklings- och utredningsprojekt, i första hand kopplade till arbetsrätt, lagar och avtal.

Kvalifikationer
Du har sannolikt en högskoleexamen med tyngdpunkt på arbetsrätt och HR och den arbetslivserfarenhet som krävs för att med trygghet leda kommunens förhandlingsarbete. Du har flera års erfarenhet av att tolka, utveckla, utbilda och ge konsultativt stöd i lagar och avtal till specialister och chefer. Du är en van förhandlare och är van att leda arbetsrättsliga processer såsom exempelvis tvister. Du har erfarenhet av att arbeta som chef och vi ser gärna att du dessutom har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har en god kommunikativ förmåga och har lätt för att skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat. Du kan leda och samordna arbetsgrupper och skapa förståelse för processer inom hela ansvarsområdet. Du trivs med att omväxlande arbeta strategiskt och operativt och har en hög tolerans mot en föränderlig omvärld. Du kan hantera komplexa frågor, analysera och ta in fakta samt göra bedömningar och överväganden. Du är bra på att hantera oförutsedda händelser, prioritera och verkställa.

Som förhandlingschef kommer du att arbeta strukturerat och självständigt. Du kommer i din roll att ha ett nära stöd från personaldirektören och den ledningsgrupp du ingår i och är en viktig del av.

I Varberg tror vi att våra olikheter berikar och utvecklar såväl individen som verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Varberg aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enlig överenskommelse.
Antal tjänster: 1

Ansökan
Sista ansökningsdatum: 2022-01-31
Referensnummer: A1073948

Upplysningar
Björn Linder
Personaldirektör
Telefon: 0704-82 65 17

Per Synnes
HR-strateg - chefsförsörjning och rekrytering
Telefon: 070-299 15 30

Fackliga kontaktpersoner
Andreas Täckholm
Tel: 0340-69 71 75

Vision
Tel: 072-358 03 90

Övrigt
Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Publicerad 2022-01-04

Ansök nu