Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förhandlare

Sobona, Stockholm

Ansök nu

Sobona är de kommunala företagens arbetsgivarorganisation. Vi tecknar kollektivavtal, stödjer medlemmarna i arbetsgivarfrågor och opinionsbildar för att stärka de kommunala företagen. Vi bidrar till att medlemmarna blir mer attraktiva arbetsgivare och får de bästa förutsättningarna för att skapa affärsmässig samhällsnytta. Med arbetsgivarfrågorna på plats kan våra medlemmar fokusera på sitt uppdrag: Att agera långsiktigt och se till att kommunernas och regionernas resurser används effektivt. Vår vision är ett hållbart samhälle präglat av utveckling och tillit. Med en värdegrund som präglas av samarbete, utveckling och hållbarhet skapar vi medlemsnytta varje dag.

Sobona bildades 2018 och har sedan dess befunnit sig i en intensiv utvecklingsresa. Vi har fusionerat två organisationer, förhandlat fram helt nya kollektivavtal och utvecklat vårt medlemserbjudande för att ge bästa möjliga stöd till våra medlemmar. Nu går vår resa vidare. Vi ska fortsätta att utveckla oss själva och vårt medlemserbjudande. Därför söker vi nu en förhandlare med genuint serviceengagemang och vilja att driva utveckling. Är det dig vi söker?

Ditt uppdrag
Som förhandlare har du en nyckelroll i Sobonas medlemserbjudande vilket innebär att du företräder Sobona i medlemskontakter och förhandlingar i både centrala kollektivavtal och tvister. Du fungerar som rådgivare och ger medlemsnära service i alla typer av arbetsgivarfrågor för att ge de bästa förutsättningarna för våra medlemmar att skapa affärsmässig samhällsnytta. Du ingår i Sobonas förhandlingsfunktion om ca 15 medarbetare där alla har särskilda branschansvar och även arbetar övergripande med utvecklingsfrågor.

Med förhandlarrollen följer många kontaktytor med till exempel medlemmar och motparter där du är skicklig på att upprätta och vårda goda relationer. Du kommer även att hålla i branschrådsmöten, webbsändningar, föreläsningar och utbildningar. Därför behöver du tycka om att ha en utåtriktad roll som innebär att du ibland står på scen.

Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet av förhandlingsarbete och praktisk tillämpning av kollektivavtal samt erfarenhet, engagemang och intresse för medlemsservice. Du behöver du ha goda kunskaper inom det arbetsrättsliga området och en relevant akademisk examen. Självklart kan du uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt.

Egenskaper som vi värderar högt för denna tjänst är att du är serviceinriktad, nyfiken och strukturerad. Du är relationsskapande och har lätt för att samarbeta, se lösningar och göra väl grundade analyser. Ingen dag är den andra lik hos oss - omväxlande arbetsområden behöver därför vara något som stimulerar dig.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en trevlig och utvecklande arbetsplats i nyrenoverade lokaler nära Slussen. Då vi är inne i en utvecklingsfas förväntas du vara med och påverka och utveckla nya arbetsformer och processer. Hos oss får du arbeta nära medlemmarna och vara med på resan med att fortsätta spetsa vårt erbjudande utifrån en redan tydlig strategi. Förutom goda anställningsförmåner erbjuder vi ett arbete som kännetecknas av frihet under ansvar i ett samarbetsklimat med hög grad av delaktighet. Vi som jobbar på Sobona trivs i en öppen och inspirerande arbetsplats med en kultur som bygger på arbetsglädje, stolthet, engagemang och balans i livet. Likt stora delar av arbetsmarknaden i övrigt arbetar vi för att hitta det ”nya normala” efter pandemin där vi hittar rätt mix av arbete på plats på kontoret och på distans utifrån verksamhetens behov. Tjänsten utgår från Stockholm och resor i tjänsten förekommer.

Ansökan och kontakt
Välkommen att visa intresse genom att registrera CV och motivationsbrev via signerarekrytering.se, som vi samarbetar med i denna rekrytering. Sista ansökningsdag är den 15 augusti, men skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Eventuella frågor besvaras gärna av ansvarig konsult Josefin Johansson, tel. 070-862 09 90. Vid frågor om tjänsten går det också bra att kontakta Förhandlingschef John Nilsson, tel 08-452 74 72, samt någon av våra medarbetarrepresentanter Erik Lardenäs, tel 08-452 71 81 eller Marianne Albemark, tel 08-452 75 02.

Publicerad 2022-06-17

Ansök nu