Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef till Omsorgsförvaltningen

Staffanstorps kommun, Staffanstorp

Ansök nu


Om arbetsplatsen
I Staffanstorp finns många kreativa tankar och idéer om hur vi vill utveckla vår kommun i framtiden – och viljan och förmågan att förverkliga detta! Staffanstorp är en ung och expansiv kommun med ca 26 000 invånare, ett utmärkt näringslivsklimat och attraktiva boendemiljöer. Våra ca 1200 anställda arbetar för att skapa en högkvalitativ service, trygghet och livskvalitet för våra invånare. I Staffanstorps kommun tänker vi utanför ramarna och långsiktigt.

Arbetsuppgifter
Staffanstorps kommun söker en förvaltningschef till Omsorgsförvaltningen.

Förvaltningen har ca 100 medarbetare och ansvarar för myndighetsutövning samt till viss del omsorgsarbete i egen regi. Mycket av arbetet inom området sköts av privata aktörer, vilket medför att avtalsuppföljning och kvalitetsarbete gentemot de privata aktörerna är av största vikt.

Som förvaltningschef ingår du i kommundirektörens ledningsgrupp och bidrar där aktivt till att utveckla hela kommunens verksamhet. Du rapporterar direkt till kommundirektören och har en nära samverkan med såväl politikerna i berörda nämnder och beredningar som dina förvaltningschefskollegor i strategiska frågor.

Du har ett övergripande ansvar för förvaltningens verksamhet och arbetar utifrån de politiska målen när du leder, följer upp och utvecklar verksamheten med hög leveranssäkerhet. Du kommer att ge underlag till och stödja nämnderna och beredningarna i långsiktiga strategiska frågor.

Du skall genom ett utåtriktat arbete aktivt delta i aktuella sammanhang och hålla dig välorienterad om omvärldsutveckling som är av betydelse för ditt ansvarsområde.

I ditt uppdrag ingår:
• Personalansvar, vara närvarande och arbeta för en god arbetsmiljö och utveckling för förvaltningens chefer.
• Driva ett mål- och resultatinriktat ledarskap som bygger på dialog och ansvarstagande på samtliga nivåer i organisationen.
• Ekonomiskt ansvar för förvaltningens budget.
• Att ta ett strategiskt ansvar i den kommunövergripande ledningsgruppen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en relevant akademisk utbildning samt erfarenhet av arbete som förvaltningschef. Du har erfarenhet av att ha ekonomiskt ansvar för en betydande budget och har goda kunskaper i mål och resultatstyrning samt är en erfaren ledare på en strategisk nivå i en kommunal organisation med god vana att leda andra chefer. Du är trygg i ditt ledarskap och med omdöme och eftertanke hanterar du omständigheter i en komplex och föränderlig organisation. Du har erfarenhet från ett eller flera av förvaltningens verksamhetsområden. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Som person har du förmågan att leda och motivera andra samt sätta upp mål och riktning för verksamheten. Du har förmågan att delegera arbetsuppgifter samt ger råd, stöd och möjlighet för dina medarbetares utveckling.

Det är viktigt att du har förmågan att självständigt fatta snabba och tydliga beslut som berör din förvaltning. Du har även en god initiativförmåga. Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och funktioner.

Du har förmågan att prestera i en pressad miljö och hantera svåra situationer. Du förblir optimistiskt inför utmaningar och har förmågan att acceptera och ta emot feedback. Du har förmågan att arbeta strategiskt för att förverkliga organisationens mål. Du har lätt för att identifiera samt utveckla positiva och gränsöverskridanden visioner och planer. Du har god förmåga till omvärldsbevakning.

Då tjänsten ingår i kommunens ledningsgrupp kommer en säkerhetsprövning hos Säpo krävas innan tillsättning kan genomföras.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Ansökan
Ansök senast: 2021-08-31
Referensnummer: 2021-380

Kontakt
Ann Rosell
Personalchef
046-25 14 49

Per Almström
Kommundirektör
046-25 12 44

Övrigt
En löpande urvalsprocess kan komma att användas och vi kan komma att anställa innan ansökningstiden löpt ut. Så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om vår kommun så gå in på www.staffanstorp.se.

Du som bor och jobbar i Staffanstorps kommun, vill du bli deltidsbrandman? Ring 046-25 11 90 och prata med oss, eller hör av dig till räddningstjänstens mailadress: rtj @ staffanstorp.se.

Staffanstorps kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Staffanstorps kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-06-16

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News