Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag13.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Förvaltningschef till miljö- och byggnadsförvaltningen

Ronneby kommun, Ronneby

Ansök nu


Om arbetsplatsen

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?

Arbetsuppgifter
Ronneby kommun arbetar med framtids- och utvecklingsfrågor som berör såväl byggande som miljö-, energi- och hållbarhetslösningar. Miljö- och byggnadsförvaltningen har en central roll att i samarbete med övriga förvaltningar utveckla kommunens verksamhet i en attraktiv riktning för våra kommuninvånare och företag.

I ditt uppdrag som förvaltningschef leder och utvecklar du kommunens miljö- och bygglovsverksamhet in i framtiden. Inom förvaltningen finns idag bygglovsverksamhet med tillsyn, miljö- och hälsoskydd samt livsmedels- och tobakstillsyn.

Som förvaltningschef har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö samt verksamhet. Det innebär att du har det övergripande ansvaret för att styra och leda förvaltningen mot uppsatta mål. Du ansvarar för kvalitetssäkring och uppföljning av förvaltningens grunduppdrag samt förändrings- och utvecklingsarbete på så väl kort som på lång sikt. Du har personalansvar för ca 40 medarbetare som du handleder och utvecklar i deras strategiska arbete.

Du är direkt underställd kommundirektören och är en del av kommunledningens ledningsgrupp. Du rapporterar till Miljö- och byggnadsnämnden och är anställd av kommunstyrelsen. 

Kvalifikationer
I din roll som förvaltningschef har du förmåga att skapa dig en överblick av organisationen och arbetar strategiskt genom att leda och utveckla verksamheten in i framtiden. För att uppnå givna mål, uppdrag och ekonomiska ramar krävs att du är en driven ledare som vågar ta beslut.

Du tycker om att leda andra människor och har förmåga att bygga tillitsfulla relationer. Du inspirerar till nytänkande och utveckling samt skapar möjlighet för andra att ta ansvar och vara med och påverka beslut. Med ditt engagerande sätt att leda kan du ta tillvara och utveckla personalens kompetens.

Då du kommer ha kontakt med både interna och externa aktörer är det viktigt att du är en social och utåtriktad person som har lätt för att knyta kontakter.

Vi söker dig som har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete. Du har ett stort engagemang för samhällsutveckling och har kommunens invånare och företag som första prioritet.

Du som söker ska ha:
• Lämplig akademisk bakgrund
• Goda kunskaper om verksamhetsområdet
• Chefserfarenhet, inklusive personal-, verksamhets- och budgetansvar
• God kännedom av lagstiftning inom plan och bygglagen samt miljöbalken
• Du har tidigare erfarenhet av arbete som chef i en politiskt styrd organisation

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Tjänsten är på heltid med ett 4-årigt förordnande som förvaltningschef. I grunden finns en tillsvidareanställning som kvalificerad handläggare/utredare.

Ansökan
Ansök senast: 2021-05-16
Referensnummer: C53483-2021-

Kontakt
Tommy Ahlquist
Kommundirektör
tommy.ahlquist@ronneby.se

Facklig företrädare
H
elena Carlberg Andersson
Vision
0457618143
helena.carlbergandersson@edu.ronneby.se

Övrigt
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Tillsättning sker om erforderliga beslut fattas.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Publicerad 2021-04-27

Ansök nu