Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Förvaltningschef till Kultur- och fritidsförvaltningen

Tjörns kommun, Tjörn

Ansök nu


Tjörns kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen

Om arbetsplatsen
På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”

Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Nu söker vi dig som vill anta utmaningen att bli ny förvaltningschef för kultur- och fritidsförvaltningen på den vackra ön Tjörn på västkusten!

Kultur- och fritidsnämndens vision är att Tjörn ska bli den bästa kultur-, fritids- och turistkommunen i Sverige.

Kommunens målstyrning görs utifrån visionen Tjörn 2035, som visar en åretruntlevande kommun för livets alla faser. Kännetecken är företagsamhet, småskalighet och närhet. Unika värden är havet, det öppna landskapet och inte minst kulturen, som beskrivs som en viktig styrka i tillväxtarbetet och en attraktionsfaktor för boende och besökare.

Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för kommunens bibliotek, kulturverksamhet, Kultur- och fritidscentra, barn- och ungdomskultur, föreningsstöd, offentlig utsmyckning, uthyrning av lokaler och anläggningar, Sundsby säteri, park och natur, turism, friluftsliv samt badplatser. Förvaltningens kunder är alla människor som bor, verkar och vistas i Tjörns kommun. Barn och unga är prioriterade. Kultur- och fritidsförvaltningen har cirka 56 medarbetare och en budget på 55 miljoner kronor.

Arbetsuppgifter
Det viktigaste uppdraget i tjänsten som förvaltningschef är att leda och utveckla kultur- och fritidsförvaltningen och att skapa förutsättningar för en kulturverksamhet i framkant, en attraktiv fritid för kommunens invånare och ett hållbart och unikt besöksmål.

Som förvaltningschef har du en betydelsefull roll med ett stort mandat och förtroende att tillsammans med mycket kompetenta medarbetare fortsätta arbetet med att anpassa och forma organisationen för att nå uppsatta mål. Men även att du i ditt ledarskap driver utvecklingen av verksamhet och individer för att möta framtiden och kommande utmaningar.
Kultur- och fritidsförvaltningen på Tjörns kommun spelar en central roll i arbetet med att rusta våra barn och unga inför det kommande livet. Förvaltningen har i uppdrag från nämnden att särskilt samverka med barn- och utbildningsförvaltningen, socialförvaltningen och med aktörer lokal och regionalt så det ställer krav på dig som förvaltningschef att samarbeta och skapa kontakter.

Du ingår i kommunens ledningsgrupp som har fokus på kommunövergripande samordning och utveckling, där ni tillsammans tar ett gemensamt ansvar för helheten.

Förvaltningen har en ledningsgrupp som du leder.

Du har ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt är ansvarig tjänsteman gentemot kultur- och fritidsnämnden.

Kvalifikationer
Vi söker en ledare som har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Du är utvecklingsinriktad och har en god förmåga att planera, driva, följa upp, slutföra och fatta beslut. Vi förutsätter även att du som söker har ett gediget engagemang för kultur- och fritidsfrågor samt har ett genuint intresse för kulturens roll i samhällsutvecklingen.

Du som söker har en relevant högskoleutbildning inom kultur- och fritidsområdet eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Det krävs att du har tidigare dokumenterad erfarenhet av arbete som chef, helst inom kultur- och fritidsområdet. Det är en merit om du har arbetat inom kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd organisation.

Du ska vara en tydlig ledare, engagerad, mål- och resultatinriktad samt van vid att driva förändringsarbete med gott resultat. Du ska ha god förståelse för processerna i en politiskt styrd organisation och verka för en konstruktiv dialog och ett gott samarbetsklimat, inte minst över förvaltningsgränserna för barn och ungas bästa. Dessutom krävs det att du är strategisk, analytisk och drivande och har förmågan att se helheten.

Det är av stor vikt att du är en tydlig och informativ kommunikatör i dina kontakter med politiker, medborgare, kollegor och medarbetare.

Ansökan
Sista ansökningsdag: Söndag, 8 augusti
Referensnummer: Kof 2021/162

Intervjuer för tjänsten kommer att göras 25 och 30 augusti.

Anställningsvillkor
Omfattning: Heltid
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Antal platser: 1

Kontakt
Evike Sandor
Kommundirektör
0304-60 11 63
evike.sandor@tjorn.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0304-60 10 00

Övrigt
Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.

Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Publicerad 2021-06-23

Ansök nu

Se fler branschtitlar från Bonnier News