Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

fredag07.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Till alla jobb

Finanschef

Region Västerbotten, Umeå

Ansök nu

Om jobbet
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi söker dig som vill göra skillnad och arbeta tillsammans med oss vid regionstyrelsens ekonomistab i Region Västerbotten. Regionen har höga ambitioner och är i ett intensivt utvecklingsskede och vi söker vi dig som vill vara med och vidareutveckla vårt finansarbete.

Vi erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i en för medborgarna samhällsviktig verksamhet. Vi erbjuder dig en möjlighet att påverka beslutsfattare i frågor som rör välfärdens utveckling. Du blir vår främste företrädare för en professionell finansverksamhet och en nära rådgivare till Ekonomidirektören också i andra ekonomiska frågor och även föredragande för ledning och politik. Är du, precis som vi är, engagerad i samhällsfrågor och samhällsviktig verksamhet och trivs med att arbeta i en politiskt styrd organisation så är detta ett uppdrag för dig!

Arbetsuppgifter
Finanschefen svarar självständigt för att förvalta regionens finansiella åtaganden och utveckla processer och arbetsuppgifter inom finansområdet i enlighet med beslutade delegationer. Arbetsuppgifterna omfattar initialt arbete med våra kapital- och skuldportföljer som tillsammans för närvarande omfattar knappt 8 miljarder kronor, riskhantering och utveckling av regionens styrande finansiella dokument och finansiella strategier som idag uttrycks bl.a i vår finanspolicy. Som framtida utvecklingsområden finns internbanksfunktioner med bl.a koncernmässig likviditetssamordning och likviditetsplanering, leasing, valutor samt upphandling av finansiella tjänster m.m. Du kommer också att vara kontaktperson och första ingång för våra finanspartners som exempelvis Kommuninvest, affärsbanker, andra finansiella institut och vårt konsultstöd.

Du samverkar med övriga funktioner inom ekonomistaben och även andra verksamheter och bolag inom regionkoncernen. Du är underställd ekonomidirektören med vilken du har en nära dialog men rapporterar vid behov också till regiondirektör, ledningsgrupper och politiska grupperingar. Ett viktigt utvecklingsområde är kommunikation kring regionens finansiella strategier och resultat. Tjänsten är placerad i Umeå men eftersom mycket av arbetet består av kontakter och möten med våra samarbetspartners och med aktörer inom finansmarknaderna är vi flexibla i möjligheten att till del arbeta på distans.

Kvalifikationer
Du har flerårig erfarenhet av liknande arbete från privat och/eller offentlig sektor. Du har högskoleutbildning med ekonomisk inriktning eller annan relevant utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du är analytisk och affärsmässig, du har stor integritet och skapar goda relationer med din omgivning. Du är mån om att kommunicera och förankra ditt arbete men du kan också agera självständigt. Du har en sund inställning till risktagande utifrån en god förståelse för förutsättningarna för offentliga aktörer och agerar alltid inom ramen för fattade beslut. Du är självgående inom ditt område, du är beslutsam och långsiktig och driver processerna framåt utifrån ett strategiskt förhållningssätt. Dina personliga egenskaper är viktiga för oss.
Stämmer detta inpå dig så lämna in din ansökan så fort du kan!

Anställningsvillkor
Lön: Enligt avtal. Fast månads- vecko- eller timlön
Omfattning: Heltid.
Anställningsform: Tillsvidareanställning,
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Kontakt
Jan Öström
Ekonomidirektör
073-040 66 06

Magnus Håkansson
Strateg
070-558 10 27

Fackliga kontaktpersoner
Lars Burström
Vision
070-697 69 27

Ansökan
Sista ansökningsdag: 16 maj
Referensnummer:  A1023731

Övrigt
Din formella titel är finansstrateg, uppdraget är en tillsvidareanställning utan personalansvar.

Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2021-04-21

Ansök nu