Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Expert på kommunala tjänster

Villaägarna, Sollentuna

Ansök nu

Vill du påverka svensk bostadspolitik? Vill du tillsammans med kunniga kollegor verka för trygga boendevillkor? Vill du bygga din egen plattform som talesperson i olika frågor som rör småhusägandet? Nu söker vi en expert på kommunala tjänster till vår samhällspolitiska avdelning.

Villaägarnas Riksförbund är en medlemsorganisation för småhusägare med cirka 300 000 medlemshushåll och 175 aktiva föreningar över hela landet. Vi arbetar för att fler ska kunna uppfylla sina husdrömmar och trygga villkor för alla som bor småhus. Vi är aktiva i debatten om boendeskatter, energipolitik, bostadspolitik samt olika kommunala avgifter och beslut. Nu vill vi förstärka vår samhällspolitiska avdelning

Arbetsuppgifter
Som expert i frågor som rör vatten/avlopp, avfallshantering, kommunal tomtfördelning och plan- och byggfrågor jobbar du med att ta fram policyförslag, agera som opinionsbildare och påverka beslutfattare direkt. Du kommer att arbeta tillsammans med kompetenta kollegor för att synliggöra förbundet och dess politiska arbete för både medlemmar, media och beslutsfattare på alla nivåer.

Du företräder Villaägarna i ovan nämnda frågor gentemot politiker och andra beslutsfattare och arbetar långsiktigt för att driva opinion och beslut som bidrar till att hålla nere småhusägares kostnader och förbättra den kommunala servicen.  

Du kommer att arbeta med:

 • Policyformulering: Politik är en färskvara, och vi utvecklar ständigt ny policy.

 • Opinionsbildning: Vi synliggör problem och möjliga lösningar genom utspel, nyhetsplacering, debattartiklar, seminarier osv. Ju mer intresserad du är att göra avtryck i media, desto bättre.

 • Aktiv påverkan: Du representerar Villaägarna i uppvaktningar av beslutsfattare. Du är samtalspartner och författar remissvar till regering, riksdag och myndigheter.

 • Nätverkande: Du skapar och underhåller ett nätverk av opinionsbildare och beslutsfattare, och agerar tillsammans med andra aktörer såsom branschorganisationer.

Din bakgrund
Som person gillar du att ta initiativ, är strukturerad och har förmåga att planera och prioritera. Du kan argumentera, övertyga men är också prestigelös och vetgirig. Du skapar förtroende med dina kunskaper. 

Kvalifikationer

 • Du kan vara ekonom, statsvetare eller civilingenjör och har dokumenterad relevant erfarenhet av att ha jobbat med kommunala nyttighetsfrågor som VA och avfallshantering.

Krav

 • Du har erfarenhet av att arbeta med flera av frågorna: vatten/avlopp, avfallshantering, plan- och byggfrågor.

 • Du är en van skribent och kan formulera texter på expertnivå men också förklara komplicerade förhållanden för en lekman.

 • Du har mycket god analytisk förmåga, goda pedagogiska och kommunikativa förmågor att sprida din analys och verbal förmåga att försvara den mot angrepp.

Villaägarna erbjuder

 • Möjlighet att företräda en av Sveriges tyngre intresseorganisationer. Du kommer att bygga vidare på dina kunskaper samtidigt som du ständigt exponeras för media, myndigheter, politiker och andra aktörer i sektorn.

 • 25 dagars semester

 • Träningsmöjligheter/litet gym på kontoret

 • Friskvårdspeng

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Arbetet sker på Villaägarnas kontor i Sollentuna.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-11-15.

Skicka din ansökan eller frågor om tjänsten till rekrytering@villaagarna.se senast den 15 november eller så snart som möjligt. Ansökningar kommer att hanteras fortlöpande.

Vi ser fram emot att höra av dig!

Publicerad 2021-10-14

Ansök nu