Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Enhetschef till LSS-boenden

Sigtuna kommun, Sigtuna

Ansök nu

Om arbetsplatsen
Sigtuna kommun är en plats med stor spännvidd. Här ryms levande landsbygd, småstad och en internationell flygplats. Ett rikt kulturarv och kulturell mångfald. En stolt historia och stora framtidsplaner. Kanske är det därför drivkraften är så stark att växa, förändras och utvecklas. Det är också därför det är så spännande att arbeta här. Hos oss blir du del av en trevlig
och prestigelös kultur där vi hjälps åt och tar tillvara på varandras kunskap, olikheter och erfarenheter.
Arbetet är ofta omväxlande, ibland utmanande men alltid meningsfullt. Välkommen hit!
Verksamhetsområdet Omsorgen för funktionsnedsatta omfattar personlig assistans, ledsagning, kontaktperson, avlösarservice i hemmet, korttidsvistelse, korttidstillsyn för skolungdom över 12 år, bostad med särskild service för barn och vuxna och daglig verksamhet. Tillsammans ansvarar vi för service, stöd, vård och omsorg till personer med en
funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter
Är du en ledare eller chef med erfarenhet av LSS? Då kan vi ha jobbet för dig! Som enhetschef hos oss har du stora möjligheter att vara med och forma Omsorgens vision mot framtiden där ökad kvalitet, välfärdsteknik och bredare omvärldsbevakning står på agendan.
Vi söker nu dig som i rollen som enhetschef för 3 av våra LSS-boenden vill ta det övergripande ansvaret för att styra, leda och kvalitetsutveckla verksamheten.
Du ansvarar för verksamheten på 3 av kommunens 12 LSS-boenden med allt ifrån in-
och utflyttar, samverkan med olika aktörer (anhöriggrupper, HSL-team) samt implementering och följande av kvalitetsledningssystemet och upprättande av patientsäkerhets-/kvalitetsberättelse i samarbete med HSL-ansvarig.

Du har även ett aktivt ansvar för dina ca 30 medarbetare och ansvarar för årshjulet med det systematiska arbetsmiljöarbetet, löneöversyn, medarbetarsamtal mm.
I uppdraget ingår att upprätta arbetsplaner, aktivt verka för och finna former som främjar samverkan med andra verksamheter, myndigheter och organisationer. Du vidtar de åtgärder som krävs för att verksamheterna ska bedrivas så effektivt som möjligt med god kvalitet och med stor kostnadsmedvetenhet.
Arbetet genomförs i nära kollegialt samarbete med dina enhetschefskollegor och tillsammans utgör ni en grupp på 9 enhetschefer med olika ansvarsområden och styrkor.

I rollen som enhetschef är det viktigt att ha förmågan att skapa långsiktiga och förtroendefulla relationer med brukare, anhöriga, kollegor samt externa kontakter därför är det självklart för oss att du arbetar nära verksamheten och aktivt deltar i det dagliga arbetet.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleutbildning om minst 180 hp med examen (fil.kand) som socionom, beteendevetare eller inom annat område som av arbetsgivaren bedöms som relevant för uppdraget.
Du har tidigare erfarenhet av arbete inom LSS eller socialpsykiatrin och vi ser gärna att du tidigare har arbetat i en chefs- eller ledarroll.
Som person är du trygg i dig själv, smidig och lyhörd i ditt möte med andra människor och kommunicerar på ett konstruktivt sätt. Din grund bygger på människors lika värde där varje person blir värdigt och respektfullt bemött.
Du har ett coachande förhållningssätt, är bra på att arbeta tillsammans med andra människor och kan engagera och inspirera medarbetare. Du drivs av att arbeta med utveckling, håller dig uppdaterad inom ditt område och strävar efter att hitta de bästa lösningarna
för vår verksamhet.
Du främjar ett helhetsperspektiv genom att bland annat ta fram och följa gemensamma beslut, mål och förvaltningens värdegrund.
Helhetssyn, samverkan och delaktighet är självklarheter för dig. Du har förmågan att se din roll och funktion i ett större sammanhang, och förstår att arbeta för det gemensammas bästa genom att växla mellan enhets- och verksamhetsperspektiv.
Hos oss får du också stora möjligheter till utveckling i din yrkesroll i form av kompetensutveckling, utbildningar och andra forum.

Intervjuer planeras till 23 augusti, 24 augusti samt 26 augusti.
Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Ansökan
Ansök senast: 2022-08-14
Referensnummer: C91695

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson Facklig företrädare
Karin Norman Facklig företrädare
Rekryterare se

www.sigtuna.se/fackligaforetradare

08-597 833 33
karin.norman@sigtuna.se

Övrigt
Som anställd i Sigtuna kommun får du ta del av en rad förmåner, bl.a. blir du automatiskt medlem i Personalklubben där du
kan ta delta i olika aktiviteter. Läs gärna mer om våra andra förmåner och hur det är att jobba hos oss i Sigtuna kommun!
https://www.sigtuna.se/naringsliv-och-arbete/jobba-hos-oss.html
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Publicerad 2022-07-18

Ansök nu