Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Ekonomichef

Köpings kommun, Köping

Ansök nu

Köping utvecklas och växer! Vi söker nu en ekonomichef som genom ett tillitsbaserat ledarskap vill vara med och påverka kommunens framtid!

Är det dig vi söker?

Som ekonomichef har du ett koncernövergripande ansvar för att politiken får väl underbyggda beslutsunderlag i ekonomiska frågor och du arbetar strategiskt och övergripande med ekonomifrågor. Du kommer att vara direkt underställd kommunchefen och ingår i kommunens ledningsgrupp och tillsammans har ni ansvar för att lägga ut en strategisk kurs för kommunens fortsatta utveckling, allt för att skapa en stärkande helhet i vårt arbete för kommuninvånarna. Ledarskapsutveckling och kvalitetsutveckling ingår också som en del i kommunledningsgruppens arbete. Det vi gör, är för hela Köpings kommuns bästa.

Arbetsuppgifter

Då Köpings kommun är i stark expansion och en intensiv utvecklingsfas så kommer utvecklingsarbete att vara en naturlig och självklar del i ditt arbete. Rollen som ekonomichef är kontaktintensiv och dina kontaktytor omfattar utöver politik, förvaltningar och kommunala bolag även andra kommuner och regioner. Samverkan är naturliga inslag i ditt arbete och du kommer i din roll att företräda kommunen både på lokal, regional och nationell nivå. Du ansvarar för ekonomiavdelningens verksamhet och du har som verksamhetschef budget- och arbetsmiljöansvar för en personalgrupp bestående av 10 medarbetare.

Som ekonomichef är ekonomistyrning och långsiktig ekonomisk planering viktiga delar i ditt arbete och uppdraget förutsätter således en gedigen erfarenhet av ekonomiprocesser, ekonomistyrning samt budgetarbete. Du ansvarar för att kvalitet och säkerhet garanteras i det löpande ekonomiarbetet och du kommer i din roll att leda, utveckla och kommunicera avdelningens uppdrag och rutiner på kommunledningsförvaltningen, likväl som i organisationen som helhet. Genom dina medarbetare driver du utvecklingen av kommunens interna ekonomiska processer.

Med fokus på kvalitet och teamkänsla, samarbetar du med förvaltningschefer, kommunchef samt den politiska ledningen på ett proaktivt och positivt sätt. Du förväntas bidra till att utveckla kommunen som attraktiv arbetsgivare och tillsammans med förvaltningschefer, kommunchef och politiska företrädare driva kostnadseffektivitet genom innovation, digitalisering och kontinuerlig översyn av ekonomiskt relaterade frågor i alla kommunens verksamheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig med erfarenhet av att arbeta brett med olika ekonomiska processer. Du har tidigare haft rollen som ledare och trivs i såväl en strategisk som operativt ledande funktion med närhet till dina medarbetare och de uppdrag som levereras. Du behöver ha erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation med god förståelse för en kommuns förutsättningar och funktionalitet samt erfarenhet av att arbeta nära politisk ledning. Har du arbetat med koncernövergripande frågor är det meriterande.

Du förväntas genom ett tillitsbaserat ledarskap stödja dina medarbetare i deras respektive uppdrag och utveckling, samt verka för en god arbetsmiljö och vi värdesätter således ett ledarskap som präglas av ett relationsskapande, verksamhetsnära och hälsofrämjande förhållningssätt. Vidare så är du en ledare som kan inspirera och coacha dina medarbetare och därmed bidra till organisationens mål och resultat. Att omvärldsbevaka, planera och följa upp är något du är van att göra. Du stimuleras av att hitta lösningar och tänka nytt och ditt strategiska synsätt och din analytiska förmåga gör att du kan fokusera på helheten. Du trivs med att samverka och arbeta tillsammans med andra och du har även förmåga att kommunicera ekonomi så att det blir lätt att förstå.

 Välkommen med din ansökan!

Vår kommun

Köping ligger i Västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är betydelsefullt och gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Publicerad 2022-07-25

Ansök nu