Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Ekonomichef

Hörby kommun, Hörby

Ansök nu

Arbetsuppgifter
I din roll som ekonomichef är du direkt underställd kommundirektören. Ekonomienheten består idag av sju medarbetare. Som ekonomichef ansvarar du för att leda, styra och utveckla kommunens övergripande ekonomistyrning. Du ansvarar även för ärendeberedning när det gäller ekonomiska frågor.

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Vi söker dig som är civilekonom eller har annan jämförbar utbildning med inriktning mot offentlig verksamhet. Även annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig kan vara relevant.

Du har förmåga att skapa förtroende och har lätt för att samarbeta. Du skapar struktur i arbetet och har en förmåga att se både helhet och vid behov även detaljer. Vidare är du driven och har god analytisk förmåga. Du skall ha erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation, tidigare erfarenhet att leda en ekonomienhet i dess helhet samt erfarenhet av budgetering, redovisning och finansiering.

Vi ser även att du har kunskap kring regelverket kommunal ekonomi, lagen om offentlig upphandling och god redovisningssed. Meriterande är om du har erfarenhet av digitalisering av ekonomifunktioner.

Att arbeta i Hörby kommun
Hörby kommun med 15 700 invånare ligger mitt i Skånes hjärta med det mesta och det bästa runt hörnet. Hörby är en mycket gammal handelsort. Vi som bor eller arbetar i Hörby är mycket stolta över vår vackra och blandade natur. Här kan man få känslan av att befinna sig mitt i vildmarken och ändå är människor, service och bekvämligheter aldrig långt borta.

Kommunen erbjuder en mångfald av arbetsuppgifter och yrken. Att arbeta inom Hörby kommun handlar i första hand om att ge service till våra medborgare.
Service inom allt från vård och omsorg till parkskötsel och anläggningsarbeten.

Vi arbetar aktivt med att vara en god arbetsgivare med bra anställningsvillkor, arbetsmiljö och utvecklingsmöjligheter.

Till Hörby kommuns förvaltning söker vi nu en lagspelande ekonomichef med fokus på ledarskap. Du är van vid att leda både på grupp- och individnivå i både funktion och process. Som ekonomichef har du en analytisk förmåga och är van att bedöma risker. Ekonomienheten är centralt placerad i kommunen.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2021-12-21
Arbetsgivarens referensnummer: 139/21

Upplysningar
Håkan Thuresson
Rekryteringskonsult
073-7763658

Fackliga företrädare nås via växeln 0415-37 80 00

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Hörby kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Hörby kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Tack på förhand!

Publicerad 2021-11-24

Ansök nu