tisdag31 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera
Till alla jobb

Ekonomichef

Gävle kommun, Gävle

Ansök nu

Arbetsbeskrivning
Drivs du av att arbeta i en central roll med ekonomi i en stor offentlig organisation? Då kan du vara Välfärd Gävles nya ekonomichef! Gör Gävle hållbart tillsammans med oss!

Som ekonomichef arbetar du på en strategisk nivå för hela Välfärd Gävle samt mot de tre nämnderna: Socialnämnden, Omvårdnadsnämnden och Arbetsmarknads- och funktionsrättsnämnden.

Rollen som ekonomichef är central i Välfärd Gävles möjligheter att möta de framtida utmaningarna på ett bra och medvetet sätt, och du förväntas tillsammans med sektorns ledning ta ett gemensamt ansvar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

Du ansvarar för styrning, utveckling och uppföljning av sektorns ekonomiprocesser. Du har också ett övergripande ansvar för budgetarbete, uppföljningsarbete inklusive prognoser, resursfördelning inom sektorn, för ekonomiska analyser och för löpande uppföljning. Du har en nyckelroll i sektorns strategiska boendeplanering.

En viktig del i rollen framgent består i att vidareutveckla formerna för budgetering, ekonomistyrning och tillsammans med andra strategiska roller vår riskhantering inklusive den interna kontrollen.

Du rapporterar till sektorchef och till våra nämnder, och arbetar på strategisk nivå med sektorns kontorschefer. Du ingår i sektorns ledningsgrupp och även i sektorsövergripande sammanhang med kollegor i andra sektorer.

Vi söker dig som
Du är utbildad civilekonom, gärna med inriktning mot redovisning och har flera års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter på strategisk nivå.

Det är meriterande för tjänsten om din arbetslivserfarenhet är från offentlig verksamhet och om du har erfarenhet av att leda större projekt.

Som person är du kommunikativ med en förmåga att förklara ekonomiska processer och samband på ett pedagogiskt och medvetet sätt för din omgivning, med god anpassning till olika målgrupper. Du samarbetar väl med chefer och medarbetare på ett situationsanpassat sätt, och når framgång genom samverkan och samsyn.

Med din erfarenhet inom ekonomiområdet tar du dig an komplexa problem och ser såväl lösningar som ständiga förbättringar som en naturlig del i arbetet. Du analyserar problem och utvecklar verksamheten på en strategisk nivå.

I ditt arbete är du såväl strukturerad som noggrann med ett stort intresse för området.

Du har goda kunskaper av att arbeta i Officepaketet, framförallt med Excel. Erfarenhet av Agresso är meriterande.

Vi erbjuder dig
Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad för Gävleborna, idag och imorgon.​

  • Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.

  • Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.

  • Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.

  • Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1
Varaktighet: Tillsvidare

Ansökan
Ansök senast: 2023-02-05
Referensnummer: C108523

Kontaktperson
Magnus Höijer
Sektorschef Välfärd Gävle
Telefon: 026-17 96 82
E-post: magnus.hoijer@gavle.se

Om arbetsplatsen
Gävle växer och är i stark utveckling. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb med goda möjligheter för dig att växa. I kuststaden Gävle har du nära till natur, kultur och upplevelser. Vill du vara med och ta Gävle in i framtiden? Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Välfärd Gävles medarbetare gör Gävle tryggare för barn, unga och äldre, personer med funktionsnedsättning och människor i utsatta situationer. Vi jobbar även med att skapa de bästa förutsättningarna för vuxnas lärande och för personlig utveckling. Vi erbjuder framtidsyrken som både utmanar och utvecklar och du jobbar med sånt som är viktigt på riktigt. Tillsammans gör vi Gävle tryggare!

Fackliga kontaktpersoner
Akavia
Miri Amir
026-17 96 30

Akademiker förbundet SSR
Sara Lasell
026-17 89 26


Kommunal
Hanna Romin
026-17 99 16

Vision
Ever Alvarado
026-17 99 05

Fysioterapeuterna
Liselotte Lindberg
070-082 66 63

Lärarförbundet
Anna Söderlund
026-17 99 58

Lärarnas Riksförbund
Karin Ahlgren
026-17 99 08

Sveriges Arbetsterapeuter
Anna Rosshagen
070-082 66 28

Vårdförbundet
Maria Forsström
maria.1.forsstrom@gavle.se

Övrigt
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Visma Recruit och inte via e-post eller pappersformat.

Om du söker en deltidstjänst hos oss så finns ett beslut inom Gävle kommun som innebär att du som tillsvidareanställd medarbetare kan begära att du vill arbeta heltid. En sådan begäran kan innebära att du kan behöva utföra andra arbetsuppgifter än dina ordinarie.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Publicerad 2023-01-16

Ansök nu